Helyi hírek 2016. május 19. 15:30

A meleg ki van zárva

Képgaléria
A meleg ki van zárva
Néhány nap, és a naptár szerint a nyárba lépünk. Reményeink szerint az időjárás is ennek megfelelően alakul, és a fagyosszentek után végre eltehetjük a kabátokat. Örömünknek azonban hamar véget vethet, ha a lakásunk felmelegszik, és nem tudunk az otthon hűvösébe menekülni, ha az autóban vezetés közben a szemünkbe tűz a nap, vagy a hátul utazó gyermekünk szenved az üvegen keresztül perzselő sugaraktól. Ezek a kényelmetlenségek a nyár természetes velejárói, amelyeket azonban nem kell feltétlenül elszenvednünk. Összeállításunkkal olyan megoldásokat szeretnénk bemutatni, melyekkel komfortosabbá, és örömtelivé tehetjük a nyári napsütést.

Egy fárasztó, meleg nap után jól esik a hűvös lakásba hazaérni, a napsugarak azonban a nagy üvegfelületeken keresztül rendkívül gyorsan felmelegítik a belső tereket, így az otthonunk igen hamar az ellenségünkké válhat. Ez ellen hatékonyan árnyékolók felszerelésével védekezhetünk.

A Bet-Therm-Ablakcenter Kft. számtalan lehetőséget nyújt az árnyékolásra, legyen az terasz, vagy erkély, modern, vagy parasztház. A nyílászárók beépítésével és cseréjével foglalkozó félegyházi cég a közelmúltban új helyre, a Deák Ferenc utca 12. szám alá költözött, ahol a kiegészítők között redőnyöket is kínál. A redőnyök magyarországi gyártótól, a forgalmazott homlokzati nyílászárókhoz színben azonos kivitelben rendelhetők.

Az egyszerű fehér műanyag redőnyök esetén a minőségi acél alkatrészekkel felszerelt típust, színes redőny esetén pedig a magasabb kategóriájú alumínium redőnyt kínálják. Ez utóbbi több előnyös tulajdonsága mellett időtállóbb, és további extrákkal felszerelhető. Motorizált típusai külső falra szerelt kapcsolóval, vagy távirányítóval működtethetők, mely esetben a lakás összes redőnyét tudjuk szabályozni – tudtuk meg Fekete Zsolttól, a Kft. képviselőjétől. Ez lehetőséget ad a programozott működésre is, mellyel szabályozhatjuk a redőnyeink mozgását, és azt is, hogy milyen időpontban, mennyire húzódjanak fel. Ilyen módon a reggeli ébredésünket is kíméletessé tehetjük, de hasznos lehet hosszabb távollétünk esetén a betörés elleni védekezésben is. A szerkezet ellátható fényérzékelővel is, így erősebb fény esetén leengedi a redőnyt.

A redőny nem csupán visszaveri a fényt, de használatával a külvilágot is kizárhatjuk, az erkély külső síkjában elhelyezve pedig alkalmas lehet egy leválasztott rész kialakítására is. Az aluminium redőnyök feltolásgátlóval vannak ellátva, ezért a betörés elleni védelemben is szerepet játszanak.

A reluxa a meleg kívül tartásában nem nyújt hatékony megoldást, ezért olyan helyen alkalmazandó, ahová nem lehet redőnyt szerelni. Mivel az ára hasonló a redőnyéhez, ezért kevésbé választott alternatíva.

A Kft. a mediterrán, vagy hagyományos stílust kedvelők számára újdonságként fa mintázatú, aluminium profilos zsalugáterek felszerelését is vállalja, melyek a mai trend szerint tervezett házak homlokzataihoz is illeszkednek. A technológiával a fa deformitását, nehéz utókezelhetőségét védik ki, meghagyva a tradícionális stílusjegyeket.

A családi házak és erkélyes lakások népszerű külső árnyékolója a térben kinyúló könyökkaros napellenző, mely biztosítja a kellemes, erős napsütéstől és esőtől védett pihenést, ugyanakkor a belső teret is hűvösen tartja. A ponyva hosszú évek alatt kifejlesztett UV stabil anyagból készül, mely sokféle színben, tagolás nélkül akár hét-nyolc méter szélességben is szerelhető. A szélérzékelővel ellátott, motorikusan is mozgatható termékek a magas igényeket is kielégítik, és kínálnak digitálisan nyomtatható ponyvákat éttermek, kávézók teraszainak fedésére is.

A Bet-Therm-Ablakcenter Kft. a megbízható minőségű termékek mellett az elvégzett munkára is hosszútávú garanciát vállal, ezzel megalapozva a vevők bizalmát.
 

K.G.

Fotó: Kiss Gabriella





 

Kövessen minket a Facebookon is!