Helyi hírek 2016. május 19. 08:30

Sok a zsebes a városban

Sok a zsebes a városban
Az utóbbi pár hétben Kiskunfélegyházán a Béke téri piacon, a Vásártéren és a Petőfi téri rendezvényeken megnőtt a zseblopások száma. A zsebtolvajok jellemzően a nagy tömeget vonzó piacnapokon, vásárnapokon és a városi rendezvények alkalmával tevékenyednek. Az áldozatok táskáiból és zsebeiből észrevétlenül kiemelik a pénztárcákat és mobiltelefonokat. Ezeken a napokon több bejelentés is érkezik a rendőrségre az eltulajdonított értékek miatt.

 

Kérik, hogy a Városalapítók Hete rendezvényeinek forgatagában fokozottan ügyeljen értékeire! Fogadjon el kapitányságtól néhány jó tanácsot annak érdekében, hogy Ön ne váljon bűncselekmény áldozatává!

A lopások elkerülése érdekében értéktárgyait, pénztárcáját, mobiltelefonját, iratait a táska belső zsebében helyezze el. Lehetőleg zárható táskát viseljen, amelyet tartson szorosan testközelben. A vállra akasztható táskát ne a háta mögé tegye, hanem tartsa a teste előtt, vagy szorosan a hóna alatt, így észrevétlenül senki nem nyúlhat hozzá.

- Ügyeljen arra, hogy a bankkártyája mellett véletlenül se legyen ott a PIN kód. Bankkártyája PIN kódját az ATM automatánál is megváltoztathatja egy Ön által könnyen megjegyezhető kódra.  

- Gyanúsan viselkedő személyek észlelése esetén ellenőrizze értékeinek meglétét, és ha tetten érte a zsebtolvajt, azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es ingyenesen hívható segélyhívó számon.


Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság

Fotó: illusztráció


 

Kövessen minket a Facebookon is!