Felavatták a Návay-emlékművet a vasútállomás előtti parkban

Felavatták a Návay-emlékművet a vasútállomás előtti parkban

2014. április 30. 10:43

Návay Lajos mélyen keresztény ember volt, elkötelezett magyar és felelős hazafi. Három tulajdonság, amelyből a XX. században egy is elég volt ahhoz, hogy az életével fizessen érte. Návay itt, a kiskunfélegyházi állomás előtt fizette meg mindezeknek az árát, és vált a bolsevik terror áldozatává – mondta a Návay-emlékmű avatásán Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke.

Részletek
Programokban gazdag éven vannak túl a nyugdíjasok

Programokban gazdag éven vannak túl a nyugdíjasok

2014. április 28. 12:17

Maradéktalanul teljesíteni tudta az elmúlt évre meghatározott feladatait a Kiskunfélegyházi Nyugdíjas Klubok Egyesülete. Erről Juhász István számolt be az április 28-ai küldöttgyűlésen. Az elnök elmondta, hogy a Békenaptól, a térségi találkozók megszervezéséig, minden rendezvényt megtartottak, annak ellenére, hogy 2013-ban pályázati pénz nem gyarapította költségvetésüket. A tagság, illetve néhány támogató hozzájárulásának volt köszönhető, hogy zavartalanul működhetett az egyesület.

Részletek
Szomorú Majális

Szomorú Majális

2014. április 25. 17:38

„Az idei esztendőben a Parkerdőben a majális megszervezése érdekében egy külsős cég keresete meg a képviselő-testületet. E cég megkapta a képviselő-testülettől a hozzájárulást a Parkerdő ingyenes használatához, a rendezvény lebonyolításához. Sajnálattal vettük tudomásul a szervezőnek a mai napon megküldött azon közleményét, hogy a május 3. napjára tervezett majális – technikai okok miatt - mégsem kerül megrendezésre” - áll dr. Endre Szabolcs levelében. A jegyző egyben arra is kéri a sajtó munkatársait, hogy az általa továbbított, a „szervező által megküldött közleményt az alábbiakban teljes terjedelmében közöljük”. Mivel a levél végén név nem, csak a „szervezők” aláírás olvasható, a közlemény megjelenését követően telefonon kerestük dr. Endre Szabolcsot,hogy legyen szíves megnevezni a levél szerzőit név szerint, de mint mondta, „nincs bent az önkormányzatnál, és erre a kérdésre pillanatnyilag pontos választ nem tud adni”. Ennek ellenére mégis fontosnak érezte, hogy a városi médiát felkérje a közlemény változatlan terjedelmű közlésére, aminek az alábbiakban eleget teszünk:

Részletek
Milliárdos beruházás a Homokhátságon a zöldebb környezetért

Milliárdos beruházás a Homokhátságon a zöldebb környezetért

2014. április 25. 12:22

Megújul és modernebb lesz a kiskunfélegyházi hulladékudvar. A meglévő létesítményt egy újrahasznosító központtal bővítik 2015 március végéig. A beruházás a Homokhátsági Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás nyertes pályázata keretében valósul meg. A már elkezdett fejlesztési munka a társulás több települését is érinti. Az Európai Unió és a Magyar állam összesen 4,6 milliárd forintot meghaladó támogatással segíti a zöldebb környezet kialakítását Homokhátságon.

Részletek
Esküt tettek a diák képviselők

Esküt tettek a diák képviselők

2014. április 25. 07:23

Április 24-én, csütörtökön, a városháza dísztermében, a testületi ülés előtt tették le az esküt a Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat április 15-én megválasztott képviselői. A megbízóleveleket Kapus Krisztián polgármestertől vehették át a fiatalok, míg a leköszönő GYIÖK-ösök emléklapot kaptak.

Részletek
Legyen öt percre Félegyháza városfejlesztője!

Legyen öt percre Félegyháza városfejlesztője!

2014. április 22. 06:53

A legfrissebb Félegyházi Közlönnyel és Szuperinfóval együtt ezúttal egy kérdőívet is találnak majd postaládájukban a félegyháziak. A Kiskunfélegyházi Gazdaságfejlesztő és Munkahelyteremtő Egyesület szólítja meg a lakosságot: mondják el véleményüket, tapasztalataikat, igényeiket a város életével kapcsolatban.

Részletek
Félegyházán nyitotta meg EP-választási kampányát az MSZP

Félegyházán nyitotta meg EP-választási kampányát az MSZP

2014. április 18. 10:05

Kiskunfélegyházán nyitotta az Európai Parlamenti választások kampányát az MSZP. Az összejövetelen Szanyi Tibor listavezető és Gúr Roland ismertette a párt európai programját. Király József, az MSZP elnöke a sajtótájékoztatón elmondta: jelzésértékűnek szánták azt, hogy nem Budapesten tartják a kampányindítót. Ezzel is tudatosítani szeretnék, hogy jelöltjeik számára nagyon fontos a vidék.

Részletek
Átvette megbízólevelét Lezsák Sándor

Átvette megbízólevelét Lezsák Sándor

2014. április 17. 17:42

A kiskunfélegyházi városházán, dr. Szabó Józseftől, az Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság OEVB elnökétől vette át megbízólevelét Lezsák Sándor, a 4. számú választókerület új országgyűlési képviselője, április 17-én, csütörtökön.

Részletek
Új diákönkormányzatot választottak Félegyházán

Új diákönkormányzatot választottak Félegyházán

2014. április 15. 19:09

Április 15-én választották meg az új Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat tagjait Kiskunfélegyháza általános- és középiskolás tanulói. A voksolás szabályosságát a városi önkormányzat részéről Balla László alpolgármester és Dósai Bence, a jogi bizottság tagja ellenőrizte. A választás problémamentesen zajlott, így délután háromkor már kihirdették az eredményt.

Részletek