Vona Gábor Félegyházán

Vona Gábor Félegyházán

2014. március 11. 10:43

Vona Gábor, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje volt a vendég március 7-én a párt helyi szervezetének. Az ipartestület székházában megtartott összejövetelen először Kollár László országgyűlési képviselő-jelölt mutatkozott be és ismertette a választókerületéhez kapcsolódó elképzeléseket. Ezt követően a pártelnök az országos programot ismertette a megjelentekkel.

Részletek
Hiányzik a kerékpárút

Hiányzik a kerékpárút

2014. március 11. 07:22

Pályázatot nyújt be Kiskunfélegyháza önkormányzata kerékpárút építésre. A Bercsényi utcától a Mezőgazdasági boltig megépítendő szakaszhoz csaknem 142 millió forint támogatást igényelnek. Erről február 26-ai ülésén döntött a képviselő-testület.A hír kapcsán Szikora István olvasónk levelet küldött szerkesztőségünknek.

Részletek
Egy kupica pálinka 90 évesen is jólesik reggelente

Egy kupica pálinka 90 évesen is jólesik reggelente

2014. március 10. 18:00

Virág Jánost köszöntötte 90. születésnapja alkalmából Kapus Krisztián polgármester. János bácsi családi körben fogadta a jókívánságokat és az oklevelet VII. kerületi tanyájukon, ahol Zoltán fiával élnek együtt. A szépkorú férfi szűkszavú volt a köszöntéskor. Annyit azért elárult, hogy reggelente szívesen megiszik egy-egy kupica pálinkát. A televízió nem köti le, de a nótaműsorokat kedveli. Örvend a tavasznak, mert így a szabadban töltheti mindennapjait.

Részletek
Egészségnap

Egészségnap

2014. március 9. 15:03

A Magyar Triatlon Szövetség sikeres pályázatának köszönhetően második alkalommal rendezték meg március 8-án az „egészségnapot” a Batthyány Lajos Általános Iskolában. A rendezvénysorozat célja az egészséges életmódra nevelés. Ennek keretében három alkalommal elméleti előadásokat hallgathatnak a szülők a helyes táplálkozásról, a sportolás, mozgás egészségmegőrző és személyiségfejlesztő fontosságáról, a drogprevencióról. A gyermekek eközben sportversenyeken, játékos vetélkedőkön vehetnek részt.

Részletek
Madárbarát kert, a madárbarát könyvtár előtt

Madárbarát kert, a madárbarát könyvtár előtt

2014. március 9. 14:47

Kiskunfélegyházán, a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban tartotta közgyűlését a megalakulásának 40. évfordulóját ünneplő Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület megyei szervezete március 8-án. A tanácskozást megelőzően a könyvtár előtt kialakított „madárbarát parkban” avattak egy, a védett madarainkat bemutató információs táblát.

Részletek
„Jöhet egy vallomás...”

„Jöhet egy vallomás...”

2014. március 8. 21:05

Ne csak ezen a napon lássák meg férfitársaim az őket körülvevő nők csodálatos lényét, és mutassák ki köszönetüket mindazért, amit a nőktől kaptak és kapnak. Ne csak a mai napot tegyék emlékezetessé számukra, hanem minél gyakrabban fejezzék ki köszönetüket és csodálatukat egy szeretet-ajándékkal, egy hálaszóval, egy hosszú öleléssel. Ezeket a gondolatokat is megfogalmazta Balla László alpolgármester a művelődési központ nőnapi nótaestjének felvezetőjében. A köszöntést követően Tarnai Kiss László, Budai Beatrix, Szőllősi Emese és Kalina Enikő szórakoztatta nótával, operett részletekkel a hölgyeket és férfi társaikat.

Részletek
Tüntetés a devizahitelesekért

Tüntetés a devizahitelesekért

2014. március 7. 15:37

A devizahitelesek problémáinak megoldását sürgették azon a demonstráción, amelyet március 6-án tartottak a legnagyobb félegyházi pénzintézet előtt. A tüntetést a Jobbik Magyarországért Mozgalom Félegyházi Szervezete kezdeményezte. A megmozdulástól a devizahitelesek távol tartották magukat, zömében az aktivisták és a szervezők voltak jelen. Kollár László, a párt helyi elnöke és dr. Bene Gábor, a Magyarok Szövetségének elnökségi tagja szónoklataikban úgy fogalmaztak, hogy a nehéz helyzetbe került emberek belefásultak a velük történtekbe és félnek.

Részletek
Bemutatkozik az LMP jelöltje

Bemutatkozik az LMP jelöltje

2014. március 6. 12:29

Kiss Kálmán Tibor, agrármérnök, biogazdálkodó a Lehet Más a Politika jelöltje Kiskunfélegyházán. Az LMP Országos Politikai Tanácsának tagja, a párt Vidék Műhelyének koordinátora szerint új zöld-közösségi rendszerváltoztatásra lenne szükség, mert a létező kapitalista modell kifulladt. Hitvallását az alábbiakban fogalmazza meg.

Részletek
Működik a félegyházi modell

Működik a félegyházi modell

2014. március 6. 12:20

A Kiskunfélegyházi Gazdaságfejlesztő és Munkahelyteremtő Egyesület (KGME) kezdeményezésére ismét összeültek a térség polgármesterei. A találkozó célja a „Munkára Félegyháza!” program keretében a szorosabb együttműködés annak a gondolatnak a jegyében, hogy a települések nem konkurenciái egymásnak, hanem a közös erő megsokszorozhatja a hatékonyságot.

Részletek
Ha tavasz, akkor esküvő!

Ha tavasz, akkor esküvő!

2014. március 5. 07:54

A tavasszal, a napsütéssel együtt hamarosan az esküvői szezon is megérkezik. S bár mindannyian tudjuk: az életüket összekötő két ember számára a „lényeg”, az igazi próbatétel a nagy eseményt követő hétköznapokban mutatkozik majd meg, a napot, amikor sorsuk egybeforrott, minden pár szeretné emlékezetessé tenni. Csányiné Mészáros Ágnes anyakönyvvezetőt többek között a félegyházi szokásokról kérdeztük.

Részletek