A gazdaságot helyben is lehet formálni

A gazdaságot helyben is lehet formálni

2014. március 4. 15:32

„Mi lesz az adósságokkal, mi lesz az országgal ?”címmel tartott előadást február 28-án az Ipartestület székházában Varga István, a Magyar Nemzeti Bank felügyelő bizottságának tagja, a Helyi Pénz Egyesület elnöke. Az előadó kifejtette, hogy a gazdasági helyzet kedvező alakításához nagyban hozzájárulhatnak a helyi közösségek szerveződései, gazdálkodásuk újragondolásával.

Részletek
Félegyházára látogat a Belarusz nagykövet

Félegyházára látogat a Belarusz nagykövet

2014. március 4. 13:40

A Belarusz Köztársaság magyarországi nagykövetével, Aliaksandr Khainouskival folytatott megbeszélést Csányi József és Lezsák Sándor, az elmúlt hétvégén, a Lakiteleki Népfőiskolán. A nagykövet a Keleti Nyitás Kollégium keretein belül tartott előadást több mint ötven érdeklődő egyetemista fiatalnak.

Részletek
A Jobbik megnevezte polgármester-jelöltjét

A Jobbik megnevezte polgármester-jelöltjét

2014. március 4. 12:19

Dr. Vakulya István lesz a Jobbik Magyarországért Mozgalom Kiskunfélegyházi Szervezetének polgármester-jelöltje az őszi választásokon - jelentette be a szervezet elnöke március 3-án, a sajtótájékoztatójukon. Kollár László elmondta, hogy korainak tűnhet a bejelentés, de az ajánlások során nagyon sokan érdeklődtek afelől, hogy ki lesz a Jobbik polgármester-jelöltje, ezért döntöttek úgy, hogy felkérik dr. Vakulya Istvánt, aki elvállalta a jelöltséget.

Részletek
Közös gondolkodás a turizmus fejlesztéséről

Közös gondolkodás a turizmus fejlesztéséről

2014. március 3. 17:09

Turisztikai fórumra invitálták a közelmúltban Kiskunfélegyháza és térsége idegenforgalommal, vendéglátással foglalkozó vállalkozóit, intézményeit. A megbeszélés célja az volt, hogy egyeztessék, összehangolják azokat az elképzeléseket, amelyek hozzájárulhatnak az idegenforgalom fellendüléséhez.

Részletek
Borbarát klub alakult

Borbarát klub alakult

2014. március 3. 16:14

Megalakult a Borbarátok Klubja Kiskunfélegyházán. Az alakuló ülésre 42-en fogadták el Makai Lászlóné ipartestületi elnök meghívását. A klubalapítás ötletét az adta, hogy az Vállalkozók Ipartestülete eddig is évente két alkalommal szervezett borászati bemutatót, amelyek minden alkalommal sok érdeklődőt vonzottak. A szervezők úgy gondolták, rendszeresebbé teszik a borászok és borbarátok találkozóit.

Részletek
Ismerkedési, nyelvtanulási lehetőség fiataloknak

Ismerkedési, nyelvtanulási lehetőség fiataloknak

2014. március 3. 15:11

Külföldi cserprogramban való részvételt ajánl a fiataloknak a Testvérvárosok Egyesülete Kiskunfélegyháza. A francia és belga kezdeményezésre létrehozott SWAPASAP- program a 16 és 22 év közöttiek számára biztosít cserelehetőséget a testvérvárosokban. Az akció részleteiről az egyesület vezetői tájékoztatták az érdeklődőket a városházán.

Részletek
Elfogadni és elfogadtatni magunkat

Elfogadni és elfogadtatni magunkat

2014. március 3. 11:40

A Kiskunfélegyházi Mozgáskorlátozottak Egyesületének kiemelt célja ebben az évben az „érzékenyítés”. Ez azt jelenti hogy elfogadni és elfogadtatni magunkat. A másság megítélésének pozitív alakítása - mondta Salma Ferencné elnök az egyesület évzáró közgyűlésén. Ezt a programot már 2013-ban elkezdték a közösségi életben való aktív részvétellel. A Móra Ferenc Művelődési Központban az adventi vásár idején több egyesületi tag vállalt őrzésvédelmet. A Kiskun Múzeumban kiállítás nyílt, ahol a mozgásukban korlátozott emberek értékalkotására fókuszáltak.

Részletek
A Holló-kör galériája maradhat a Petőfi téren

A Holló-kör galériája maradhat a Petőfi téren

2014. március 2. 17:05

A Holló László Képzőművész Kör galériáját további öt évig üzemeltetheti Félegyháza alkotóközössége a Petőfi téren. Erről február 28-ai ülésén döntött a gazdasági bizottság. Az ingatlan hasznosítására volt ugyan jelentkező, aki – igaz csak hat hónapig, vagy egy esztendeig - sokkal több bérleti díjat fizetett volna, a bizottság azonban úgy határozott, a rövid távú anyagi haszonnal szemben, előnyben részesíti a nagy hagyományokkal rendelkező képzőművészkört.

Részletek
Visszakerül a vasútállomás elé a Návay-emlékmű

Visszakerül a vasútállomás elé a Návay-emlékmű

2014. február 28. 16:15

A kommunista diktatúrák áldozataira emlékeztek a kiskunfélegyháziak február 27-én. Az 1919. április 27-én elhurcolt, a kiskunfélegyházi pályaudvaron meggyilkolt Návay Lajos, Návay Iván és Kiss Béla emlékére állított táblánál rótták le kegyeletüket. A koszorúzást követően elhelyezték a Návay-emlékmű alapkövét a vasútállomás előtti téren.

Részletek
Változik a földtörvény

Változik a földtörvény

2014. február 28. 06:47

A termőföldről szóló 1994. évi LV. törvény szabályozta a belföldi magánszemélyek tulajdonszerzését, a belföldi jogi személyek tulajdonszerzését, a külföldiek tulajdonszerzését, az elővásárlási jogokat és a termőföld használatával kapcsolatos használati jogokat, a közös tulajdonban álló termőföldek használatának szabályait. Ez a törvény 2014. május 01-vel hatályát veszti és folyamatosan lép hatályba- már bizonyos rendelkezései 2013. december 15-től hatályosak- a mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról szóló 2013. évi a szóló CXXII. törvény - hívja fel a figyelmet dr. Sipos Krisztina járási hivatalvezető.

Részletek