Tájékoztató az egyéni szavazólapon szereplő jelöltekről

Tájékoztató az egyéni szavazólapon szereplő jelöltekről

2014. március 20. 09:28

Tájékoztatjuk a T. Választópolgárokat, hogy a Bács-Kiskun Megyei 04. sz. Országgyűlési Egyéni Választókerületben az alábbi országgyűlési képviselő-jelölteket vette nyilvántartásba a Választási Bizottság. A 2014. április 6-i választáson a szavazólapon az alábbi sorrendben szereplő jelöltekre lehet szavazni (érvényesen szavazni legfeljebb egy jelöltre lehet):

Részletek
Tájékoztató szavazókörökről

Tájékoztató szavazókörökről

2014. március 20. 08:50

Az országgyűlési képviselők 2014. április 6-i választásán a választópolgár belföldön a lakcíme szerinti szavazókörben (átjelentkezéssel a kijelölt szavazókörben) szavazhat.

Részletek
Szárzúzóval gyarapodott a VSZKSZ gépparkja

Szárzúzóval gyarapodott a VSZKSZ gépparkja

2014. március 19. 15:47

Egy korszerű szárzúzó géppel gyarapodott a Városfenntartó és Szolgáltató Szervezet eszközparkja. Az átvételkor Vaszkó József, a VSZKSZ vezetője elmondta, hogy a szárzúzó a fűkaszához hasonló szerkezet, de vízszintes tengelye van és nagyon erős kalapácsokkal felszerelt. Ez lehetővé teszi, hogy 5-8 centiméter vastagságú tuskókat, ágakat is lezúzzon.

Részletek
Lomtalanítási akció

Lomtalanítási akció

2014. március 19. 12:02

Értesítjük városunk érintett lakosságát, hogy 2014. március 29-én (szombat) a Halesz, Galambos, Szabó-hegy, Ring-hegy és 2014. március 30-án (vasárnap) a Selymes, Aranyhegyi ltp., Zöldmező ltp. Alpári úti hobbik, Kőrösi út, Nasztej Kft. tehenészete, Mezőgazdasági bolt, Kis-Szegedi út térségében a Polgármesteri Hivatal az FBH-NP Közszolgáltató KFT. és a VSZKSZ lebonyolításában lomtalanítási akciót szervez Kiskunfélegyháza Város külterületén.

Részletek
Pályázati felhívás

Pályázati felhívás

2014. március 18. 12:24

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata pályázatot hirdet vidámparki, gasztronómiai, vásári és szórakoztató tevékenységet folytató magánvállalkozások, egyesületek részére.

Részletek
MSZP- fórum a közbiztonságról és a honvédelemről

MSZP- fórum a közbiztonságról és a honvédelemről

2014. március 18. 10:09

A közbiztonságról és a honvédelemről tartott lakossági fórumot Félegyházán Demeter Márta, az MSZP országos elnökségének tagja és dr. Garai István országgyűlési képviselő-jelölt. Az MSZ szakpolitikusa a fórum előtti sajtótájékoztatón elmondta: az Orbán-kormányt kizárólag az egyenruhák érdekelték. Az MSZP kormányra jutása esetén az azt viselő emberekre fognak figyelni. Cserében a haza és polgárainak szolgálatát, a törvények részrehajlás nélküli betartását, betartatását várják el tőlük.

Részletek
A félegyházi Mórákról

A félegyházi Mórákról

2014. március 18. 07:00

A Kapus Béláné által szerkesztett Akik a mórai talentumból örököltek, töredékek a félegyházi Mórák életéből címmel megjelent kiadványt dr. Luchmann Zsuzsanna irodalomtörténész mutatja be március 27-én, csütörtökön 17 órától, a Hattyúházban.

Részletek
A nyugalom a hosszú élet titka, állítja Rozika néni

A nyugalom a hosszú élet titka, állítja Rozika néni

2014. március 17. 17:43

Berta Józsefné Czakó Rozáliát köszöntötte virágcsokorral és oklevéllel 90. születésnapján Kapus Krisztián polgármester. Az idős hölgy frissen és jókedvűen nyitott ajtót a látogatóknak a Mezősi Károly utcai, harmadik emeleti lakásában. Hamar kiderült, hogy kora ellenére minden nap megjárja az emeleteket. Hol azért mert bevásárolni, sétálni megy, hol azért mert istentiszteletre indul.

Részletek
Elárvult közlekedési tábla

Elárvult közlekedési tábla

2014. március 17. 17:03

Szikora István olvasónk az alábbi levéllel kereste meg a Félegyházi Közlöny szerkesztőségét: „A mellékelten csatolt képeken látható közúti jelzőtábla Kiskunfélegyházán, az igen forgalmas Bercsényi utca és a Dessewffy utca kereszteződésénél található. A tábla egy hétig hevert a fűben, most már több mint egy hete a fát támasztja, de minden bizonnyal nem ezt a célt kellene, hogy szolgálja! A város "Közterület felügyelői" naphosszakat róják a város utcáit és nem tűnik fel nekik ez az állapot! A kérdés, hogy miért nem?” Az esettel kapcsolatban Sipos Róbertet, az önkormányzat városüzemeltetési irodájának munkatársát kerestük meg.

Részletek