Elfogytak a zászlók

Elfogytak a zászlók

2014. március 17. 16:30

Nemrégiben adtuk közre azt a levelet, amelyben Ördög István olvasónk kifogásolta, hogy nemzeti ünnepünkön nem öltözött díszbe Kiskunfélegyháza, és csak a szűk városközpontba jutott városi, illetve nemzeti lobogó. Megkeresésünkre Vaszkó József a VSZKSZ vezetője elmondta: ennek oka az, hogy pillanatnyilag nincs elég zászlója a városnak, így most csak ennyire futotta. Hozzátette: azon lesznek, hogy mielőbb beszerezzenek annyit, hogy a következő alkalommal jusson a főutca teljes hosszára és a várost átszelő főútvonalra, illetve több kiemelt helyre is.

Részletek
Új, korszerű mentőautót kaptak a félegyházi mentősök

Új, korszerű mentőautót kaptak a félegyházi mentősök

2014. március 17. 14:33

Új, korszerű autóval gyarapodott a félegyházi mentőszolgálat. A mentőautót március 17-én dr. Zentay Attila, a Dél-alföldi Regionális Mentőszervezet orvos-igazgatója, valamint Kapus Krisztián polgármester adták át a mentősöknek. Dr. Zentay Attila elmondta, munkatársai fontos és nagy felelősséggel járó feladatot látnak el nap, mint nap. Hivatásuk gyakorlásához elengedhetetlen, hogy rendelkezzenek a kor színvonalának megfelelő eszközökkel, járművekkel. Ez az új mentőautó ilyen.

Részletek
Csak a városközpontba jutott lobogó

Csak a városközpontba jutott lobogó

2014. március 16. 15:57

A korábbi évek gyakorlatától eltérően idén csak a városháza környéke öltözött ünnepi díszbe március 15-én. A „ligetös” főutcán a Deák Ferenc utcáig találhatók a nemzeti színű, illetve a város színeit hordozó lobogók, a Petőfi téren pdig a szobor talapzatának végéig futotta a jelképek kihelyezése. A várost átszelő főútvonal sem jelezte táblától-tábláig, hogy Móra és Petőfi városában emlékeznek a forradalom és szabadságharc évfordulójára. Többek között erre hívta fel szerkesztőségünk figyelmét egy olvasói levél.

Részletek
Az ország legszebb Petőfi-szobra előtt ünnepelt Félegyháza

Az ország legszebb Petőfi-szobra előtt ünnepelt Félegyháza

2014. március 15. 14:04

Kiskunfélegyházán, a volt helyőrségi klub udvarán, Bem József szobránál kezdődött az 1848-as szabadságharc és forradalom 166. évfordulójának ünneplése. A koszorúzás előtt a legendás tábornokról Szikora István, a Petőfi Sándor Bajtársi Egyesület képviselője emlékezett. A városi ünnepség 10 órakor a Petőfi téren folytatódott. Ahol a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar közreműködésével a Batthyány Lajos Általános Iskola diákjai adtak műsort. Köszöntőt mondott Kapus Krisztián polgármester.

Részletek
Bács-Kiskun megyében 430 ezer választópolgárt várnak 511 szavazókörben

Bács-Kiskun megyében 430 ezer választópolgárt várnak 511 szavazókörben

2014. március 14. 08:26

Áder János köztársasági elnök április 6-ára tűzte ki az országgyűlési képviselők 2014. évi választását. A szavazás reggel 6 órától 19 óráig tart. Bács-Kiskun megye 119 településén 511 szavazókörben 430 ezer választópolgárt várnak – tudtuk meg dr. Szigeti László főjegyzőtől, akit a választásokkal kapcsolatos tényekről és újdonságokról kérdeztünk.

Részletek
Felújítják a járdát a rendőrség előtt

Felújítják a járdát a rendőrség előtt

2014. március 12. 16:20

Lakossági bejelentés érkezett a polgármesteri hivatalhoz, hogy balesetveszélyessé vált a járda a piac és a rendőrség között a Pázmány utcában. A fák gyökerei feltúrták a betont, a járólapok töredezettek, fellazultak. A jelzés nyomán Balla László alpolgármester és Sipos Róbert, a polgármesteri hivatal munkatársa helyszíni szemlét tartottak. Megállapították, hogy jogos a panasz.

Részletek
Csökkent a bűncselekmények száma 2013-ban

Csökkent a bűncselekmények száma 2013-ban

2014. március 12. 16:09

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt évben közel 30 százalékkal csökkent az ismertté vált bűncselekmények száma. A nyomozások eredményességét is sikerült kis mértékben javítani. Erről Timafalvi László, a kapitányság vezetője számolt be a március 11-ei évértékelő állománygyűlésen.

Részletek
Gyűlnek a kupakok a beteg kisfiú segítése érdekében

Gyűlnek a kupakok a beteg kisfiú segítése érdekében

2014. március 12. 16:01

A közelmúltban adta közzé lapunk, hogy nehéz helyzetbe került a félegyházi Török család. Fiuk, Jánoska középsúlyos értelmi fogyatékos, állapota maradandó. Gondozását a szülők megoldják, de anyagi helyzetük nem teszi lehetővé, hogy nap, mint nap megvásárolják azokat a legfontosabb gyógyszereket, amelyek segítenék, hogy gyermekük állapota ne súlyosbodjon. Ezért kérték a nyilvánosságon keresztül azt, hogy aki tud, segítsen azzal, hogy műanyag kupakokat gyűjt össze a család megsegítésére. A kérés meghallgattatott.

Részletek
Döntöttek arról, hogy kikre lehet szavazni

Döntöttek arról, hogy kikre lehet szavazni

2014. március 12. 13:31

Véglegesítette a a szavazólapra felkerülő országgyűlési képviselő-jelöltek névsorát a 4-es számú választókerület választási bizottsága március 12-ei ülésén. Dr. Szabó József, a bizottság elnöke elmondta, hogy a választási bizottság a voksolás előtti feladatait befejezte. Az elnök, miután ismertette a 15 fős listát, elmondta: a kampányidőszakban, ha valaki visszaélést, problémát tapasztal, azt a választási irodának jelentheti be, a kiskunfélegyházi városházán, az első emeleten, a jegyzői iroda mellett.

Részletek
„Félegyháza kiugró jövő előtt áll”

„Félegyháza kiugró jövő előtt áll”

2014. március 12. 11:08

Dr. Kerényi János szerint az államigazgatás aktív résztvevője a megye gazdaságfejlesztési sikereinek. A Bács-Kiskun megyei kormánymegbízott azt is elmondta, hogy az elmúlt időszakban megduplázódott a munkahelyteremtő és –megtartó pályázatok száma, és 2013-ban 24 százalékkal bővült Bács-Kiskun megye GDP-je.

Részletek