Esély a félegyházi szülészet visszaállítására

Esély a félegyházi szülészet visszaállítására

2014. március 26. 09:54

– A jövendő generációk joggal várják el Félegyházán a szülészeti ellátás visszaállítását. Egyebek mellett erről is beszélt Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár március 25-én, kedden Kiskunfélegyházán, Lezsák Sándor, a Fidesz-KDNP képviselő-jelöltje kampányzáró gyűlésén.

Részletek
Állami kitüntetés Nagy Ferencnek

Állami kitüntetés Nagy Ferencnek

2014. március 25. 14:12

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere adta át a március 15-i ünnepségen Nagy Ferencnek, a félegyházi Móra Ferenc Gimnázium testnevelő tanárának a Magyar Arany Érdemkeresztet. A magas állami kitüntetést példamutató szakmai munkája, diákjai kiemelkedő országos eredményei, valamint Kiskunfélegyháza sportéletében vállalt szerepe elismeréseként kapta meg a pedagógus.

Részletek
 Elkészült a Fürdőszálló felújításának programterve

Elkészült a Fürdőszálló felújításának programterve

2014. március 25. 09:20

A Fürdőszálló sorsának rendezéséről, ehhez kapcsolódóan a turizmus fejlesztéséről tárgyalt március 24-én a Kiskunfélegyházi Gazdaságfejlesztő és Munkahelyteremtő Egyesület. A megbeszélésen jelen volt Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, Széles Gábor vállalkozó és Horváth Viktória, a Turizmusért felelős államtitkár is. Az ülést követő sajtótájékoztatón Csányi József bemutatta a KGME programját, amelyet a Fürdőszálló fejlesztésére dolgozott ki az egyesület.

Részletek
Pótolták a kerékpárút elpusztult fáit

Pótolták a kerékpárút elpusztult fáit

2014. március 22. 12:43

Közel 90 fát telepítettek újra a selymesi kerékpárút mentén a Selymesért Egyesület tagjai március 22-én Ván Jenő önkormányzati képviselő vezényletével. A pótlást minden évben megteszik, de az időjárásnak és a kártevőknek sok fa nem tud ellenállni. Főleg a vízállásos, szikes területeken volt nagy a veszteség tavaly. Éppen ezért most minden eddiginél nagyobb gondot fordítottak a csemeték kiválasztására.

Részletek
Filmfesztivál a megújult moziban

Filmfesztivál a megújult moziban

2014. március 21. 23:48

Jó kép- és hangminőség, kulturált környezet, kényelmes székek. Ez jellemzi a megújult mozit Kiskunfélegyházán, amelyet március 21-én adtak át a nagyközönségnek. Az avatóünnepségen Kapus Krisztián polgármester és Reményi Richárd, a filmszínház üzemeltetője, a nemzeti színű szalag helyett egy régi filmszalag átvágásával jelezték, hogy új korszak kezdődött a helyi mozizásban. Mostantól 3D-ben kell gondolkodni Félegyházán a filmrajongóknak.

Részletek
Szent Benedek napot tartottak a gépészek

Szent Benedek napot tartottak a gépészek

2014. március 21. 16:24

Első alkalommal rendezték meg a Szent Benedek napot a Szent Benedek Szakképző Iskolában március 19-én. A reggelt dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek szentmiséje nyitotta meg a Szent István templomban. Ezt követően a diákok változatos programokon vettek részt. Az évfolyamok összemérték erejüket kosárlabdában, labdarúgásban, csocsóban, dartsban, pingpongban és íjászatban. Emellett hittan-, műveltségi- és sportelméleti versenyekkel töltötték idejüket. Meghallgathatták Titusz atya Szent Benedek életét és Pannonhalmát bemutató előadását is.

Részletek
Nem hagynák veszni Kemencét

Nem hagynák veszni Kemencét

2014. március 21. 08:05

A Börzsöny lábánál, a hegység és az Ipoly-völgye között fekszik egy hangulatos, csendes falu, Kemence. Valamikor a 80-as években – egészen a 90-es évek közepéig – gyerekzsivajtól volt hangos nyaranta a Nagyvölgy. Leginkább félegyházi gyerekek népesítették be a környéket.

Részletek
Kossuth Lajosra emlékezett Félegyháza

Kossuth Lajosra emlékezett Félegyháza

2014. március 21. 07:30

Kossuth Lajos halálának 120-dik évfordulója alkalmából Kossuth-emléknapot szervezett március 20-án, csütörtökön délután Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület. A város díszpolgárának emléke előtt az őt ábrázoló, Blaha Lujza téri Pálfy Gusztáv mellszobornál, majd a városháza árkádjában elhelyezett Kossuth Lajos-emléktáblánál koszorúzással tisztelgett az utókor. A megemlékezés méltó zárásaként a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban Juhász István, Kiskunfélegyháza díszpolgára idézte fel a „turini remete” életét, erkölcsi szilárdságát, emberi nagyságát és személyes tragédiáját „Kossuth Lajos azt üzente…” címmel.

Részletek
A repülés szerelmese, Magyari Béla

A repülés szerelmese, Magyari Béla

2014. március 20. 12:04

Magyari Béla, Kiskunfélegyháza díszpolgára volt az „Akikre büszkék lehetünk” beszélgetés-sorozat vendége március 19-én. A kiképzett űrhajós Kapus Krisztián polgármester közreműködésével idézte fel pályafutását. Szeretettel szólt arról az időszakról, amikor Kiskunfélegyházán 15 évesen megismerkedett a repüléssel. Beleszeretett a műfajba, és a Góbéval történt szárnyalás örömei után életcéljává vált, hogy minél magasabb szinten sajátítsa el a repülés fortélyait.

Részletek
Schmuck Andor pártelnök lesz a vendége az alakuló ülésnek

Schmuck Andor pártelnök lesz a vendége az alakuló ülésnek

2014. március 20. 11:19

Schmuck Andor pártelnök is jelen lesz a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja kiskunfélegyházi szervezetének ünnepélyes alakuló ülésén. Az ülést március 23-án a Móra Ferenc Művelődési Központban, 14 órakor tartják, amelyre várnak minden szimpatizánst és érdeklődőt. A pártelnök a rendezvényen ismerteti a szociáldemokraták programját, és lehetőség nyílik a párbeszédre is.

Részletek