Több pályázat sorsáról is döntött a képviselő-testület

Több pályázat sorsáról is döntött a képviselő-testület

2014. február 27. 12:59

Pályázatot nyújt be Kiskunfélegyháza önkormányzata kerékpárút építésre. A Bercsényi utcától a Mezőgazdasági boltig megépítendő szakaszhoz csaknem 142 millió forint támogatást igényelnek. Erről február 26-ai ülésén döntött a képviselő-testület. A városatyák határozatot hoztak arról is, hogy Félegyháza a Kiskunok Vidékéért Egyesület tagjaként részt kíván venni a 2014-2020 közötti vidékfejlesztési feladatok előkészítésében, és a helyi fejlesztési stratégia elkészítésében.

Részletek
A szociálpolitika megváltoztatása az egyik fő célja az MSZP-nek

A szociálpolitika megváltoztatása az egyik fő célja az MSZP-nek

2014. február 27. 12:53

Orbán Viktor- és kormányának - gazdaságpolitikája, szociálpolitikája, családpolitikája és oktatáspolitikája is megbukott – mondta Bangóné Borbély Ildikó az MSZP elnökségi tagja azon a kiskunfélegyházi sajtótájékoztatón, amelyet Garai Istvánnal, a párt országgyűlési képviselő-jelöltjével tartottak február 26-án.

Részletek
Rendkívüli testületi ülés

Rendkívüli testületi ülés

2014. február 26. 08:21

12 napirendi pontot tárgyal ma, február 26-án délelőtt 10 órától a félegyházi képviselő-testület. A rendkívüli ülésen a városatyák megvitatják egyebek mellett a bölcsődék nyári nyitvatartási rendjéről szóló, illetve több pályázatot érintő előterjesztést, és döntenek az önkormányzat Kiskunok Vidékéért Egyesületben való tagságának megerősítéséről is.

Részletek
Végső búcsú Stuhl József tanár úrtól

Végső búcsú Stuhl József tanár úrtól

2014. február 24. 17:49

Családtagjai, sporttársai, tanítványai, kollégái, barátai és tisztelői február 24-én Kisteleken vettek végső búcsút Stuhl József tanár úrtól. Az egyházi szertartást követően Kiskunfélegyháza közössége nevében Mester Ernő köszönt el a legendás testnevelőtől.

Részletek
A Jobbik nem házal a kampány ideje alatt

A Jobbik nem házal a kampány ideje alatt

2014. február 24. 06:08

A Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselő-jelöltje Kollár László lesz a 4-es számú választókerületben. Az ehhez szükséges ajánlóíveket február 19-én átvette Kiskunfélegyházán a választási bizottság, és regisztrálták a jelöltet. Ezt a február 21-ei sajtótájékoztatón jelentette be Kollár László, aki azt is elmondta, hogy a továbbiakban nem gyűjtenek aláírásokat. A kampányidőszakban nem zavarják otthonaikban a polgárokat, üzeneteiket egyéb módon juttatják el a választókhoz.

Részletek
A díszpolgári cím tartást ad, és felelősséggel jár

A díszpolgári cím tartást ad, és felelősséggel jár

2014. február 21. 16:23

Az 1977-es göteborgi világbajnokság aranyérmese, Kiskunfélegyháza díszpolgára, dr. Réczi László beszélt életútjáról, sportolói pályafutásáról február 19-én az „Élő példaképeink” sorozat rendezvényén. Az élsportoló, megbecsült közéleti személyiség városházi beszámolójára számos érdeklődő, ifjú birkózók és edzők voltak kíváncsiak. A beszélgetést Kapus Krisztián polgármester vezette.

Részletek
Egy polcon Félegyháza híres termékei

Egy polcon Félegyháza híres termékei

2014. február 21. 06:38

A kiváló minőségű pékáruiról országosan ismert Kiskunfélegyházi Malom Kft., valamint a helybéliekben nosztalgikus hangulatot idéző, egyedi ízű „pöttyös tejföl" és „zacskós kakaó" atyja, a Kiskunfélegyházi Tejüzem vezetősége úgy döntött, hogy a két cég egymást erősítve öregbíti a jövőben a székhely település jó hírét. Az együttműködés keretében a Félegyházi Kenyér egyes mintaboltjaiban mostantól a Kiskunfélegyházi Tejüzem tejtermékei is megvásárolhatók.

Részletek
A városias lét alapfeltétele a mozi

A városias lét alapfeltétele a mozi

2014. február 20. 14:00

Csaknem három esztendeje annak, hogy bezárt a mozi Kiskunfélegyházán. A félegyházi mozirajongóknak ezt követően a környező nagyvárosokba kellet utazniuk a mozgókép valós élményéért. Tették is ezt azok, akik megtehették. Másoknak maradt a várakozás. Március közepétől azonban ismét megnyílik a filmszínház, és az üzemeltetők azt ígérik, hogy a megjelenést követően a legújabb alkotások is láthatóak lesznek egy-két napon belül.

Részletek