Egészségnap Félegyházán

Egészségnap Félegyházán

2016. április 4. 16:30

"Az egészség mindenkié" mottóval rendezi meg a Móra Ferenc Művelődési Központ a II. Kiskunfélegyházi Egészségnap és Expo címet viselő programját április 9-én, szombaton 10 és 17 óra között. Az Egészség Világnapja alkalmából a rendezvényt Endrei Judit televíziós műsorvezető, újságíró nyitja meg. 

Részletek
Tószőlősi falunap

Tószőlősi falunap

2016. március 31. 08:10

A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége – AGRYA partnereivel együtt negyedik éve szervezi a Virtuális Falu Programot. Ennek a komplex képzési, fejlesztési programnak célja a falusi közösségek megerősítése felkészült fiatal önkéntesekkel, vezetőkkel. A Programhoz kapcsolódóan, annak záróeseményeként április 1-jén kerül sor az első „Tószőlősi Falunap” rendezvényre Lajosmizsén, a Geréby Kúriában.

Részletek
"Ne gondold, hogy az a tavasz..."

"Ne gondold, hogy az a tavasz..."

2016. április 11. 17:30

E címmel tartanak magyar nóta és operett estet népszerű dallamokkal fűszerezve április 16-án, szombaton 18 órától a Móra Ferenc Művelődési Központban. Az est házigazdája Tarnai KIss László. Közreműködik Erdélyi Claudia, Szeredy Krisztina, Pölös János. Kísér Sárközy Béla és cigányzenekara. Jegyárak: 3000 és 2500 forint. Érdeklődni a 76/466-843-as telefonszámon lehet.

Részletek
IV. BMX és Roller Jam Session, Szank

IV. BMX és Roller Jam Session, Szank

2016. április 11. 11:30

A szanki Vörösmarty Mihály Művelődési Ház és IKSZT és a helyi önkéntes fiatalok minden érdeklődőt várnak április 16-án, szombaton 12:30-tól a szanki Sportpályán tartandó IV. BMX és Roller Jam Sessionre. A versenyre roller, amatőr BMX és profi BMX kategóriákban lehet nevezni.

Részletek
Lakossági fórum dr. Molnár Zsolttal

Lakossági fórum dr. Molnár Zsolttal

2016. március 29. 15:30

Lakossági fórumot tart dr. Molnár Zsolt országgyűlési képviselő, a Nemzetbiztonsági Bizottság elnöke és Horváth Tamás önkormányzati képviselő március 30-án, szerdán 17 órakor a Gorkij utca 2. szám alatti Móra Klubban. A fórum témái: Magyarország helyzete, migráció és bevándorlás, ezek hatásai helyi szinten.

Részletek
Múzeumtúra Budapestre

Múzeumtúra Budapestre

2016. március 29. 12:00

A Kiskun Múzeum Baráti Köre múzeumlátogatást szervez Budapestre április 9-én, szombaton a Magyar Természettudományi Múzeum, (belépő: nyugdíjas/diák: 800 Ft, 70 év felett ingyenes) és a Füvészkert (belépő: felnőtt: 850 Ft, nyugdíjas egységesen 400 Ft., tárlatvezetés: 150 Ft/fő) megtekintésére.

Részletek
Szeri Húsvét

Szeri Húsvét

2016. március 25. 08:15

Legyen igazi élményben része! Az ópusztaszeri skanzenben rügyfakasztó vasárnap és vízbevető hétfőn életre kelnek a húsvéti hagyományok. Korhű ruhákba öltözött menyecskék, legények elevenítik meg az ünnepi szokásokat. Ételszentelés, tojásfestés, régimódi lovas kocsis locsolás, muzsikaszó, néptánc, népzene, meglepetések és nyeremények várják mindazokat, akik a természethez közel szeretnék ünnepelni a feltámadást. Az évek óta megrendezett Szeri Húsvét igen népszerű rendezvény, amelyen minden érdeklődő megismerheti és megtapasztalja a magyar hagyományra jellemző húsvéti szokásokat.

Részletek
Bemutatják a Lovasíjászt

Bemutatják a Lovasíjászt

2016. március 23. 11:00

Március 23-án, szerdán 18 órakor Bugacon, a művelődési házban mutatják be a Lovasíjász című filmet. A premier után közönségtalálkozóra kerül sor, ahol az érdeklődők beszélgethetnek a film rendezőjével, Kaszás Gézával, és Lezsák Sándor Országgyűlési Képviselővel, a Hungarikum Bizottság tagjával. A filmvetítés díjtalan.

Részletek
Programváltozás a Kiskun Múzeumban

Programváltozás a Kiskun Múzeumban

2016. március 29. 08:30

Az intézmény felhívja a látogatók figyelmét, hogy a március 31-ére tervezett Rendhagyó tárlatvezetés a „FÉLEGYHÁZA NÉPE – A középkori Templomhalom régészeti emlékei” régészeti kiállításban a Széljáró Balladás műsorát betegség miatt új időpontban, április 16-án, a Tárt kapuk – nyitott nap keretében tartják meg.

Részletek