Őszi Virágünnep

Őszi Virágünnep

2020. október 15. 17:00

A szokásos őszi virágünnepre várnak minden érdeklődőt október 17-én, szombaton 8 és 12 óra között Kiskunfélegyházán, a Korona utcában. Lesz dísznövény és kézműves termékek vására, valamint dísz- és halloween tökvásár. Ezen kívül könyvvásár is várja az érdeklődőket a könyvtár állományából kivont művekből a városi könyvtár sátrában, valamint múzeumi kiadványok vására a Kiskun Múzeum sátrában.

Részletek
Félegyházáról indultak...

Félegyházáról indultak...

2020. október 14. 14:00

A Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár szeretettel vár minden érdeklődőt a Helytörténeti beszélgetések a Hattyúházban című sorozat újabb előadására. Október 15-én, csütörtökön 17 órától vendég dr. Fekete Sándor György, osztályvezető, egyetemi tanár, az MTA doktora. Beszélgetőtárs dr. Tarjányi József. A részvétel regisztrációhoz kötött, ingyenes látogatói jegyet a könyvtárban lehet igényelni.

Részletek
Fekete Pálra emlékeznek

Fekete Pálra emlékeznek

2020. október 13. 08:00

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület szeretettel hív és vár minden érdeklődőt Fekete Pál, a Kiskunfélegyházi Közművelődési Egyesület, volt országgyűlési képviselő, a város díszpolgára halálának 25. évfordulója alkalmából tartandó megemlékezésre és koszorúzásra október 14-én, szerdán 15 órakor a Felsőtemetőbe. Emlékbeszédet mond Kapus Béláné, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület elnöke. Közreműködik Rádi Lilla, a József Attila Általános Iskola 8. osztályos tanulója. A megemlékezés ideje alatt az általános iskolák online vetélkedőn emlékeznek a város díszpolgárára. 

Részletek
Új ökológikus parkok és kertek Félegyházán

Új ökológikus parkok és kertek Félegyházán

2020. október 12. 16:00

Október 13-án, kedden 17 órakor folytatódik a városi könyvtár Zöld Könyvtári Esték című sorozata a Hattyúházban. Új ökológikus parkok és kertek Félegyházán címmel vetítettképes előadást tart Vincze Attila, a Pagony Táj- és Kertépítész Iroda vezető tervezője. Házigazda Nagy Ágnes városi főkertész.

Részletek
Rokonaink földje, Kazahsztán

Rokonaink földje, Kazahsztán

2020. október 7. 18:00

A földrajzi szabadegyetemi előadássorozat keretében – idén utoljára – dr. Tarjányi József Rokonaink földje, Kazahsztán címmel tart előadást október 8-án, csütörtökön 17 órától a Hattyúházban.

Részletek
1956, te csillag...

1956, te csillag...

2020. október 21. 10:00

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata az 1956-os forradalom alkalmából rendez megemlékezést október 22-én, csütörtökön. Mindenkit szeretettel várnak az emlékezésre. A járványügyi intézkedéseket figyelembe véve a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

Részletek
Főhajtás az aradi vértanúk tiszteletére

Főhajtás az aradi vértanúk tiszteletére

2020. október 5. 11:00

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata szeretettel hív mindenkit október 6-án, kedden 16 órára az Aradi vértanúk tiszteletére rendezett városi megemlékezésre a Kiskun Múzeummal szemben lévő Aradi vértanúk emlékoszlopához.

Részletek
Anyatej világnap – online

Anyatej világnap – online

2020. október 4. 15:00 | Koronavírus

A rendezvényt idén a járványügyi helyzetre való tekintettel, nem a szokásos módon a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban tartják meg, hanem rendhagyó módon, a ZOOM felületén várnak minden érdeklődőt október 6-án, 10 órától.

Részletek