A tűzhányók világa

A tűzhányók világa

2022. március 16. 16:00

A Földrajzi szabadegyetem előadás-sorozat keretében dr. Harangi Szabolcs vulkanológus, tanszékvezető egyetemi tanár tart előadást A tűzhányók világa címmel március 17-én, csütörtökön 17 órától a Hattyúházban. Bevezetőt mond Bense Zoltán hegymászó, földrajztanár. Támogató a Nemzeti Kulturális Alap.

Részletek
Kiskunfélegyházára is ellátogat a Magyar Nemzeti Cirkusz

Kiskunfélegyházára is ellátogat a Magyar Nemzeti Cirkusz

2022. március 12. 12:00

Két év kihagyás után újra országos turnéra indul a Magyar Nemzeti Cirkusz; a társulat pénteki nyitóelőadásán kárpátaljai menekülteket látnak vendégül a Zuglói Család- és Gyermekjóléti Központtal és öt civil szervezettel közösen Budapesten a Pólus Center parkolójában. A Richter család felajánlott 110 darab tiszteletjegyet Zugló önkormányzatának a nyitóelőadására, így a kerület rászorulói is ingyenesen láthatják a produkciót.

Részletek
Petőfi tisztelete Kínában

Petőfi tisztelete Kínában

2022. március 9. 12:00

Március 10-én, csütörtökön 17 órától "Láng van a szívemben" címmel folytatódik a városi könvytár által indított, a Petőfi-emlékévekhez kapcsolódó előadás-sorozat. Az est vendége Li Zhen Árpád műfordító, a Magyar Kultúra Lovagja lesz, aki Petőfi Sándor tisztelete Kínában címmel tart előadást.

Részletek
Az egészséges lehet finom is?

Az egészséges lehet finom is?

2022. március 7. 12:00

Ezt a kérdést járja körbe a Betűbölcsi következő programja március 8-án, kedden 10 órától a Hattyúházban. A vendég ezúttal Virágh Bettina védőnő hallgató lesz. Előadásának címe: Táplálkozás a 21. században – az egészséges lehet finom is? A városi könyvtár baba-mama klubja az Egészségfejlesztési Iroda közreműködésével valósul meg.

Részletek
Classic Winter Torna Kiskőrös – 2022

Classic Winter Torna Kiskőrös – 2022

2022. március 7. 10:00

A Jégkorong határok nélküli sport, mindenhol a világon. A Classic Winter Tornát is ennek jegyében és tudatában szervezik meg az Alföld szívében Kiskőrösön, március 11-12-13-án, a Rajz Attila Jégpályán, ahol 5 erdélyi, 2 szlovákiai, 1 szerbiai és 2 magyar csapat küzd meg egymással.

Részletek
Segítség a veszteségek feldolgozásához

Segítség a veszteségek feldolgozásához

2022. március 1. 16:00

Ingyenes tájékoztató előadás és beszélgetés lesz veszteségről, gyászról és a feldolgozást segítő Gyászfeldolgozás Módszerről a Szervdonor Családokért Alapítvány szervezésében március 2-án, szerdán 17 órakor a Hattyúházban. Előadó: dr. Dorogi Márta Gyászfeldolgozás Módszer® Specialista, pszichológusjelölt. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, amely megtehető a könyvtár elérhetőségein.

Részletek