Nyárköszöntő hangverseny

Nyárköszöntő hangverseny

2019. május 31. 13:00

Nyárköszöntő fúvószenekari hangversenyt tartanak június 2-án, vasárnap 17 órakor a Szent István Templomban. Fellép a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar és a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar Tóth László és Kis-Fekete Vilmos vezényletével. Köszöntőt mond Csányi József polgármester. Az est háziasszonya Vargáné Rácz Judit. A koncert ingyenes, de adományaikkal támogathatják a Fúvószenekari Egyesületet. A befolyt összeg egy részét a Szent István Templom javára ajánlják fel. További információ kérhető a 76/560-006-os telefonszámon, vagy a [email protected] e-mail címen.

Részletek
Színe-java klub a könyvtárban

Színe-java klub a könyvtárban

2019. május 24. 11:30

Szeretettel várnak minden kedves színezni vágyó gyereket, felnőttet a Színe-java színező klubba, ahol Tarjányi Xénia művésztanár vezetésével alkothatnak május 25-én, szombaton 9.30-tól 11 óráig a Hattyúházban. Téma: Zöldellő természet. A program az EFOP-3.7.3-16 támogatásával valósul meg.

Részletek
Egy napra Félegyházára költözik a BENU Egészségutca

Egy napra Félegyházára költözik a BENU Egészségutca

2019. június 3. 16:00

Mint arról korábban már hírt adtunk, június 14-én, pénteken 9 és 18 óra között rendezik meg a kiskunfélegyházi Egészségközpont és a környező, megújult Korond utca ünnepélyes átadását, amelynek kapcsán gazdag programokkal a helyszínre érkezik a BENU Egészségutca.

Részletek
Fejezetek egy életműből

Fejezetek egy életműből

2019. május 22. 16:00

A Városalapítók hete rendezvénysorozat keretében nyílik meg Víg János festő- és szobrászművész kiállítása május 24-én, pénteken 16.30-kor a Hattyúházban. A Fejezetek egy életműből című tárlatot Feledy Balázs Holló-díjas művészeti író mutatja be. Köszöntőt mond Prof. dr. Marinovich Endre, a Vertis Történetkutató Intézet főigazgató-helyettese. Közreműködik Víg Levente gitárművész (Belgium). A kiállítás június 26-áig látogatható.

Részletek
Hello nyár!

Hello nyár!

2019. június 7. 11:30

Nyárköszöntő családi fesztivált rendez második alkalommal a Móra Ferenc Művelődési Központ. A felhőtlen kikapcsolódásra június 8-án, szombaton várják a gyerekeket és szüleiket a Korona utcába. Rossz idő esetén a rendezvények a művelődési központban lesznek megtartva. Ízelítő a programokból: kézműves foglalkozások, bábkészítő műhely a Profi-L bábcsoporttal, mesekoncert, bábszínház, Silver Step Táncstúdió bemutatója, Izgő-Mozgó Játszóház, játékos művészeti foglalkozások, és sok minden más...

Részletek
Rétesfesztivál Kiskőrösön

Rétesfesztivál Kiskőrösön

2019. május 16. 14:00

A kiskőrösi rétesfesztivál a környékbeli településekről és az ország több pontjáról is vonzza a látogatókat. A turistáknak egy gasztronómiai és könnyűzenei programot kínálnak ezeken a különleges napokon. A helyszínen a régi koroknak megfelelően sütik a réteseket és más a magyar konyha remekeit is lehetőségünk lesz megkóstolni. A színvonalas és változatos gasztronómiai kiránduláson egyéb programok is elérhetők. Színpadi fellépések, fúvószenekari koncertek, haditechnikai bemutatók, operettgála. Az esti programokon híres magyar DJ-k szolgáltatják a zenét. Ezen a hétvégén főzőverseny, valamint koszorúzás is lesz. Táncdalok és mulatós nóták szólnak napközben, míg a vendégek a különleges programokon vesznek részt. Néptánccsoportok a színpadon, mazsorett bemutató és főzőshow valamint borverseny is elérhető lesz a programkínálatban.

Részletek
Hulladékból műalkotás

Hulladékból műalkotás

2019. május 15. 16:30

Még tavaly ősszel hirdetett pályázatot a Zöldváros kialakítása - Félegyháza újjáépül című program keretében a Kiskunfélegyházi Képző- és Iparművészek Egyesülete és a Wesel Hugo Fotókör a város általános és középiskolás diákjai részére köztéri alkotások készítésére. A beérkezett művekből nyílik kiállítás május 19-én, vasárnap 18 órakor a Kossuth Lajos szakközép- és szakiskola parkjában. A tárlatot Csányi József polgármester nyitja meg, közreműködik a Fourtissimo együttes. Az eredményhirdetés május 26-án, vasárnap 17 órakor lesz a főtéri kisszínpadon.

Részletek
Békenap Kiskunfélegyházán

Békenap Kiskunfélegyházán

2019. május 15. 18:30

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Kiskunfélegyházi Béke Klub szeretettel hív minden érdeklődőt a kiskunfélegyházi Békenapra május 16-án, csütörtökön 10 órára a városháza dísztermébe.

Részletek
Egyházmegyei családtalálkozó

Egyházmegyei családtalálkozó

2019. május 26. 11:30

Június 10-én, Pünkösdhétfőn, Kiskunhalason rendezik meg a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye családtalálkozóját. A rendezvény főszervezője az Egyházmegyei Családbizottság és a SZÉK Egyesület által működtetett Parázs Pasztorális Központ. A szülőket és a gyermekeket is színes programokkal várják.

Részletek
Kiállítás Horváth Mónika illusztrátor alkotásaiból

Kiállítás Horváth Mónika illusztrátor alkotásaiból

2019. május 23. 14:30

A Móra Ferenc Művelődési Központ szeretettel hív minden érdeklődőt Horváth Mónika illusztrátor alkotásaiból nyíló kiállítására a kiskunfélegyházi Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál keretében. A május 24-én, pénteken 16 órakor kezdődő eseményt Szabó Ildikó művésztanár nyitja meg. A tárlat június 11-éig látogatható.

Részletek