Apróságok délelőttje

Apróságok délelőttje

2019. augusztus 1. 16:00

Ovisoknak, alsósoknak szervez ingyenes programokat a Petőfi Sándor Városi Könyvtár Gyermekbirodalma augusztus 2-a és 23-a között keddi és pénteki napokon 9-től 12 óráig. Baráti társaságok előzetes bejelentkezését is szívesen fogadják, de egyénileg is látogathatók a programok. Bővebb információ kérhető a gyermekkönyvtárosoktól.

Részletek
Kodály Művészeti Fesztivál Kecskeméten

Kodály Művészeti Fesztivál Kecskeméten

2019. július 13. 10:00

Hétfőn kezdődik a Kodály Művészeti Fesztivál, amelynek nyitókoncertjén július 15-én, 20 órakor a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar lép fel Bogányi Tibor vezényletével a Hírös Agóra Kulturális Központban. Közreműködik Szabadi Vilmos és Lakatos György. A programsorozatot Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere nyitja meg.

Részletek
Móra Ferenc Emléknap

Móra Ferenc Emléknap

2019. július 18. 14:30

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Kiskun Múzeum, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület és a Móra Ferenc Társaság szeretettel hív mindenkit július 19-én, pénteken a Móra Ferenc Emléknap programjaira.

Részletek
Motoros zarándoklat Pálosszentkúton

Motoros zarándoklat Pálosszentkúton

2019. július 5. 08:30

Keresztény motoros zarándoklat és Nyugdíjas Ki mit tud? lesz a Magyar Pálos Rend és a Petőfiszállás-Pálosszentkúti Plébánia szervezésében Pálosszentkúton, július 6-án, szombaton. A programban lesz szentmise, motoros felvonulás, bábelőadás, kerekasztal-beszélgetés, keresztény kívízjáték, Rock Fanatic koncert. Egész nap kézműves foglalkozások, óriás társasjátékok, büfé és sátorozási lehetőség várja a vendégeket.

Részletek
 Mezőgazdasági gépek és veterán járművek az emlékparkban

Mezőgazdasági gépek és veterán járművek az emlékparkban

2019. július 5. 13:00

Mezőgazdasági gépgyűjteménnyel gyarapodott az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark. A gépgyűjtemény átadása július 6-án, szombaton lesz. Ezen a napon veteránjárművek találkozójára is várják a látogatókat. Látható lesz többek között Ford T-Modell Touring, Hofherr traktor és gőzlokomobil.

Részletek
Pásztorkutyás kiállítás és verseny Bugacon

Pásztorkutyás kiállítás és verseny Bugacon

2019. július 4. 16:00

Július 6-án, szombaton 9.30-kor kezdődik a Magyar pásztorkutyák országos és nemzetközi kiállítása XXII. Magyar Országos Terelő Bajnokság minősítő fordulója Bugacpusztán, a Karikás csárda mellett. A rendezvénnyel dr. Ócsag Imre mezőgazdasági mérnök, címzetes állattenyésztési szakíró emléke előtt tisztelegnek. Az ingyenes programon lesz speciál CAC-kiállítás (kuvasz, komondor, puli, pumi, mudi kutyafajták részvételével), terelési képességvizsga, mudi fajta tenyészszemléje valamint a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének BE vizsgája. További programok: csikósbemutató, magyar szürkemarha-gulya felhajtása, pásztormúzeum, pásztorépítmények, pusztai kirándulás lovaskocsival és gyalogosan. 

Részletek
Élőzenés éjszakai fürdő

Élőzenés éjszakai fürdő

2019. június 26. 11:30

Különleges hangulatot varázsolt június 21-én a péntek esti éjszakai fürdőzésnek a Félegyházi Termál Parkfürdőben a Hász Eszter duó. Kellemes, szélcsendes idő, tiszta víz, büfé, és igényes élőzene fogadta a fürdőzőket.

Részletek