Kultúrsarok – Együtt egy jobb életért

Kultúrsarok – Együtt egy jobb életért

2024. május 7. 10:50

Jótékonysági Egészségnapot rendez a Móra Ferenc Művelődési Központ a Kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Irodával és a Magyar Vöröskereszttel közösen május 18-án, szombat délelőtt a művelődési központban.

Részletek
Könyvtársarok: „Madarat lehet velünk fogatni”

Könyvtársarok: „Madarat lehet velünk fogatni”

2024. május 7. 08:00

Május 10-e 1996 óta a madarak és fák napja. Ám már korábban, 1902. május 19-én Párizsban egyezményt kötöttek az európai államok a mezőgazdaságban hasznos madarak védelme érdekében. Chernel István ornitológus még ebben az évben megszervezte hazánkban az első madarak és fák napját. Az ünnepet Herman Ottó kezdeményezésére csak néhány évvel később vezették be. A II. világháború után feledésbe merült ez a nap, 1994-ben vált ismét országos mozgalommá.

Részletek
Félegyháza és a redempció

Félegyháza és a redempció

2024. május 6. 08:00

Folytatódik a Kiskun Múzeum tudományos ismeretterjesztő sorozata. Az ötödik előadáson, május 7-én, kedden 17 órától Mészáros Márta múzeumigazgató, néprajzos muzeológus beszél a Vásári jog – Városi rang kérdésköréről.

Részletek
Kalandos Emlékhely – május

Kalandos Emlékhely – május

2024. április 30. 14:00

Kalandos Emlékhely címmel indított új programsorozatot még tavaly az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark. Ennek célja, hogy a látogatók számára tartalmas, érdekes, alkalomhoz illő programokat kínáljanak, ezáltal „élővé” téve a muzeális kiállítóhelyet. A vendégeknek lehetőségük nyílik az adott témáról kérdéseket feltenni, vagy egy-egy tevékenységeket kipróbálni. Az eseménysorozat idén is folytatódik, minden hónapban más-más kínálattal.

Részletek
Élménybeszámoló a Budapest–Bamakó-raliról

Élménybeszámoló a Budapest–Bamakó-raliról

2024. április 29. 18:30

Az idei Budapest–Bamakó-rali kiskunfélegyházi résztvevői, Kárpáti Rita, Turcsányi Lőrinc, Hegyi Manszvét és Tajthy Ákos tartanak élménybeszámolót április 30-án, kedden 17 órakor, a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. Az est során az előadók bepillantást nyújtanak az afrikai kultúrába és légkörbe saját nézőpontjukból. Az esemény ígéretes lehetőség a kalandvágyó érdeklődők számára, hogy megismerjék e különleges vidék varázsát és az év eleji futam izgalmait.

Részletek
Segítség az SZJA-bevalláshoz

Segítség az SZJA-bevalláshoz

2024. április 29. 15:00

A személyijövedelemadó-bevallások benyújtásához kínál segítséget a NAV kihelyezett ügyfélszolgálata április 30-án, kedden 9 és 14 óra között a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár Dósai termében. Az érdeklődők vigyék magukkal dokumentumaikat és adóazonosító számukat is!

Részletek
Betűbölcsi – Csak természetesen!

Betűbölcsi – Csak természetesen!

2024. április 29. 13:00

A természetes gyógymódok alkalmazásáról szól április 30-án, kedden a Betűbölcsi. A Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban 10 órakor kezdődő program vendége Valkovics Edit természetgyógyász fitoterapeuta lesz, aki számos érdekes és hasznos információt oszt meg a gyógynövényekről és más természetes gyógymódokról az érdeklődő szülőknek. Az eseményen lehetőség lesz kérdéseket feltenni. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

Részletek
Négyen, délen, télen

Négyen, délen, télen

2024. április 24. 17:00

Új előadással folytatódik a Földrajzi szabadegyetem sorozata a városi könyvtárban, április 25-én, csütörtökön 17 órától. Szőllősy László és Szőllősyné Pálfi Melinda, a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium földrajztanárai Négyen, délen, télen – Namíbia, Botswana címmel kalauzolják el az érdeklődőket a két afrikai országba. Az est házigazdája Bense Zoltán hegymászó, földrajztanár, a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola igazgatója.

Részletek