Ismét képben vagyunk!

Ismét képben vagyunk!

2020. június 25. 14:00

Szeretettel várnak minden érdeklődőt, alkotni vágyót június 27-én, szombaton 9 és 17 óra között a Holló-kör Petőfi-téri nyitott műhelyébe. Megismerkedhetnek változatos alkotó technikákkal, eszközökkel. A nap során selyemfestésre is lehetőség nyílik. A rendezvény a TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00262 számú projekt keretében valósul meg.

Részletek
A Koncert Fúvószenekar zárja a júniust a szökőkútnál

A Koncert Fúvószenekar zárja a júniust a szökőkútnál

2020. június 24. 12:00

Szinte keretbe helyezték a júniusi élőzenés péntek estéket, hiszen a hónapot nyitotta és zárja is a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar. A Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében, június 26-án, pénteken, 20 órakor hallgathatjuk játékukat a Béke-téri szökőkútnál.

Részletek
Vissza az emlékparkba!

Vissza az emlékparkba!

2020. június 21. 16:00

Újra látogathatóak lesznek a Feszty-körkép valamint az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark állandó és időszaki kiállításai is június 23-án, keddtől.

Részletek
Élmények íjászattal, lovakkal és kézművességgel

Élmények íjászattal, lovakkal és kézművességgel

2020. június 20. 12:00

Idén is megrendezik a HUN napot Felgyőn, Forgóné Hevesi Anett lovastanyáján – tudtuk meg Hideg Anett szervezőtől. A Lókedvű Tábor zárásaként megtartandó július 17-i eseménnyel arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy mennyire fontos a következő generációk megismertetése a természetközeliséggel, élményhez juttatni őket fákkal, állatokkal, az eredetihez közeli kézművességgel, vagy éppen fegyverzettel. Mint például az íj és a vessző, amit – hangsúlyozza Anett – a legtermészetesebb módon használtak elődeink. Szerinte az íjászattal, a lovakkal és a kézműves foglalkozásokkal a közösen megélt élmény mellett az egymás iránti tiszteletet és az együttműködés örömét is elsajátítják a gyerekek.

Részletek
Gitárkoncert a szökőkútnál

Gitárkoncert a szökőkútnál

2020. június 9. 15:00

Nagy népszerűségnek örvend a nemrégiben elindított Béke-téri szökőkút. Kicsik és nagyok rendszeres találkozóhelyévé vált ez a szépen felújított belvárosi terület. Ennek apropóján újabb programot kínál a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola: Soós Brigitta gitárművész ad koncertet június 12-én, pénteken 20 órától.

Részletek
Az Ótemplom búcsúja

Az Ótemplom búcsúja

2020. június 12. 08:00

Június 27-én, szombaton lesz megtartva a délelőtt 10 órai szentmise keretében a Sarlós Boldogasszony Templom búcsúja. Az esemény szónoka dr. Várnai Jakab ferences szerzetes, a Sapientia Főiskola rektora lesz. Az idén a búcsúi szentmisét a plébánia udvarán tartják meg, de most kivételesem közös egyházközségi ebédet nem tudnak adni.

Részletek
Nyárindító sportverseny és vetélkedő

Nyárindító sportverseny és vetélkedő

2020. június 8. 16:00

Óriás trambulin, gokart, ügyességi verseny, célbadobó verseny és ingyen palacsinta várja mindazokat, akik ellátogatnak a Nyárindító játékos sportversenyre és vetélkedőre Kiskunfélegyházán, a Bajcsy utcai játszótérre, június 13-án, szombaton 10 és 13 óra között. Az eseményre mindenkit szeretettel hív és vár Balla László alpolgármester, az 5. számú választókörzet önkormányzati képviselője.

Részletek