Kibővített Betűbölcsi az anyatej világnapja alkalmából

Kibővített Betűbölcsi az anyatej világnapja alkalmából

2021. szeptember 13. 12:00

Szeptember 21-én, kedden 10 órától folytatódik a Betűbölcsi, a városi könyvtár baba-mama klubja. Ezúttal Palásti Gyöngyi gyógy- és sportmasszőr, KoroKan és KoroKan kismama-masszőr, csecsemő- és növekvőgyermek masszázsoktató, és Vidács Tímea védőnő, Kriston Intim Torna tréner előadását hallgathatják meg.

Részletek
Rejtő Jenőre emlékeznek

Rejtő Jenőre emlékeznek

2021. szeptember 15. 10:00

Megtalált világok, avagy a népszerűség jelentései címmel tart előadást dr. Luchmann Zsuzsanna, Rejtő Jenő születésének 115. évfordulója alkalmából. Az irodalmi délután szeptember 16-án, csütörtökön 17 órakor kezdődik a Hattyúházban. Közreműködik Kerpits Miklós előadóművész.

Részletek
A XXII. Kiskunfélegyházi Libafesztivál pénteki programjai

A XXII. Kiskunfélegyházi Libafesztivál pénteki programjai

2021. szeptember 10. 13:00

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Móra Ferenc Művelődési Központ szervezésében kezdődött meg a programsorozat a libatenyésztők konferenciájával. A fesztivál fővédnöke: Lezsák Sándor, az országgyűlés alelnöke, a térség országgyűlési képviselője. Védnökei: Csányi József, Kiskunfélegyháza város polgármestere és dr. Horváth Sándor, az Integrál Zrt. elnök–vezérigazgatója.

Részletek
Szüreti felvonulás Kiskunfélegyházán

Szüreti felvonulás Kiskunfélegyházán

2021. szeptember 17. 16:00

Szeptember 18-án, szombaton 10 órától tartja meg hagyományos nagyszabású szüreti felvonulását a Haleszi Gazdakör és a Nagyszőlő-úti Gazdakör Kiskunfélegyházán. A rendezvényen közreműködnek a Nagyszőlő-úti óvodások, népviseletbe öltözött csőszpárok, csikósok, parádés fogatok.

Részletek
150 éves az iskola

150 éves az iskola

2021. szeptember 14. 14:00

A Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégium – a volt Tanítóképző, Testnevelési Gimnázium, Petőfi Sándor Gimnázium – jubileumi emlékbizottsága tisztelettel és szeretettel hívja a korábbi kollégákat, öregdiákokat, az intézmény tisztelőit a szeptember 18-án az iskola fennállásának 150. évfordulóján tartandó ünnepi rendezvényre.

Részletek
Kutatók Éjszakája a Móra gimnáziumban

Kutatók Éjszakája a Móra gimnáziumban

2021. szeptember 18. 12:00

Idén is bekapcsolódnak a Kutatók Éjszakája országos programjába a Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium munkatársai és diákjai. Az intézmény szeptember 24-én, pénteken 16 és 21 óra között várja a természettudomány iránt érdeklődőket. Az esemény keretében digitális fotópályázatot hirdetnek A csodálatos természet címmel. Felhívják a figyelmet, hogy egyes programok regisztrációkötelesek. Szeretettel hívják és várják a Kutatók Éjszakájára a családokat, érdeklődő felnőtteket, fiatalokat egyaránt.

Részletek