Izgalmas programok az Erőművek Éjszakáján Bács-Kiskunban is

Izgalmas programok az Erőművek Éjszakáján Bács-Kiskunban is

2023. október 11. 16:00

– Izgalmas, a nagyközönség előtt elzárt erőművi területekre enged bepillantást az idei Erőművek Éjszakája október 27-én, pénteken. Az országos rendezvény keretében Kecskeméten a Bácsvíz Zrt. ritkán látott vízműtelepe is megnyitja kapuit, hogy bemutassák a várost és három másik vármegyét is ellátó energia útját és azt, ami mögötte van. A programok ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek.

Részletek
Koppints, nagyi!

Koppints, nagyi!

2023. október 11. 14:00

Sokszor találkozhatunk azzal a ténnyel, hogy az idős emberek alig jutnak hozzá az információs társadalom vívmányaihoz, szolgáltatásaihoz. Igaz, vannak kísérletező kedvűek, akik fogékonyak a mai modern lehetőségekhez, mások csak legyintenek, hogy az új technológiák már nem nekik valók. Így sajnos tovább erősítik saját kirekesztettségüket. Ebből az alkalomból tart gyakorlati bemutatót az okostelefon-használatról szépkorúaknak Angeli Róbert, a Vodafone kiskunfélegyházi kirendeltségének munkatársa. Az ingyenes program október 13-án, pénteken 10 órakor kezdődik a városi könyvtárban.

Részletek
Félegyházáról indultak...

Félegyházáról indultak...

2023. október 9. 08:00

Október 10-én, kedden 17 órakor folytatódik a méltán népszerű Félegyházáról indultak című helytörténeti beszélgetéssorozat a Hattyúházban. A vendég ezúttal Madari Gyula mérnök, idegenvezető, a Makrovilág Zarándok Utazási Iroda alapítója és igazgatója lesz. Beszélgetőtársa dr. Tarjányi József, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület tiszteletbeli tagja.

Részletek
Kalandos Emlékhely – október

Kalandos Emlékhely – október

2023. október 6. 13:00

Kalandos Emlékhely címmel indított új programsorozatot nyáron az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark. Ennek célja, hogy a látogatók számára tartalmas, érdekes, alkalomhoz illő programokat kínáljanak, ezáltal „élővé” téve a muzeális kiállítóhelyet. A látogatóknak lehetőségük nyílik az adott témáról kérdéseket feltenni, vagy az adott tevékenységeket kipróbálni. A programok minden hónapban változnak. Íme az októberi kínálat.

Részletek
Felolvasóest Kovács Sándor verseiből

Felolvasóest Kovács Sándor verseiből

2023. október 10. 18:00

Kovács Sándor, a Móra Ferenc Gimnázium egykori igazgatójának verseiből tartanak zenés felolvasó estet október 12-én, csütörtökön 17 órai kezdettel a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. Az eseményen Rácz-Szabó Zoltán zászlós nyolc verset szaval, a kecskeméti Ülő Bikák zenekar előadásában pedig öt megzenésített művet hallgathatnak meg az érdeklődők. Dr. Kása Zsuzsanna, a gimnázium jelenlegi igazgatónője méltatja a néhai költő életművét.

Részletek
Ismét megrendezik Kiskunfélegyházán a makettkiállítást

Ismét megrendezik Kiskunfélegyházán a makettkiállítást

2023. október 4. 10:00

Nyolcadik alkalommal rendezik meg városunkban a Kiskunfélegyházi Makettkiállítás és Látványmakettezés nevű bemutatót. Az október 7-8-án szervezett programnak ezúttal is a Móra Ferenc Művelődési Központ ad helyet, ahol a makettek mellet hagyományőrző II. világháborús ruhákat és fegyvereket is meg lehet majd tekinteni. Emellett idén LEGO-építményekkel is készülnek a szervezők. A részletekről Katona István, a Kiskunfélegyházi Makett Szakkör vezetője számolt be.

Részletek
Könyvtársarok – Holland szerzők művei

Könyvtársarok – Holland szerzők művei

2023. október 6. 15:00

Szeptember 28-a és október 1-je között rendezték meg a 28. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált, amelynek díszvendége Hollandia volt. A két ország kulturális kötődése a 16. századig nyúlik vissza: az első hazánkban kapható könyvek közül sok holland nyomdából származik. A Petőfi Sándor Városi Könyvtárban holland szerzők művei közül válogattunk.

Részletek
Kultúrsarok – Őszi virágkavalkád

Kultúrsarok – Őszi virágkavalkád

2023. október 2. 14:00

Október 14-én, szombaton 8 és 12 óra között színpompás vásárrá változik a Petőfi- és a Béke-tér területe, ahol a Móra Ferenc Művelődési Központ idén is megrendezi az Őszi virágünnep programot.

Részletek