Időskori örömtánccal egy jobb életminőségért

Időskori örömtánccal egy jobb életminőségért

2020. szeptember 10. 16:00

Szenior örömtáncra várják az érdeklődőket a Móra Ferenc Művelődési Központba minden pénteken délután. Az egészségvédő, kifejezetten az idősödő korosztály számára kitalált mozgásforma nem csak szórakoztató időtöltés, hanem hadüzenet a depressziónak és az öregkori elbutulásnak is.

Részletek
Térzenei koncertet ad a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar

Térzenei koncertet ad a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar

2020. szeptember 4. 09:00

Augusztus utolsó napjaiban megkezdte a próbáit a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar, amelynek eredményét már most szombaton, szeptember 5-én élvezheti a közönség. Koncertre várnak mindenkit a Szent István Templom előtti térre, 17 órai kezdettel. A műsor klasszikusokat és könnyűzenei darabokat is tartogat, köztük a nagy közönségkedvencet, a Rózsaszín Párducot is.

Részletek
Szobori búcsú Ópusztaszeren

Szobori búcsú Ópusztaszeren

2020. szeptember 3. 16:00

Szeptember 6-án, vasárnap felidézik az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban a régi Szobori búcsúk hangulatát: a környékbeliek fogatokon, kordékon, lovaskocsikon érkeznek a búcsúra. A rendezvényen átadják a Szer Üzenete-díjat.

Részletek
Hetedszer is lett volna Alpárfeszt...

Hetedszer is lett volna Alpárfeszt...

2020. szeptember 2. 16:00 | Koronavírus

Hetedik alkalommal rendezték volna meg meg az Alpárfesztet szeptember 3-a és 5-e között Tiszaalpáron, a már megszokott Régi Tüzéptelepen, ahol a hazai underground rock és metal műfaj képviselői szórakoztatták volna a közönséget. Cikkünk megjelenésével szinte egy időben az alábbi közleményt jelentették meg a szervezők az Alpárfeszt Facebook-oldalán: "A mai napon felelősségteljes döntést kellett hoznunk. Sajnálattal közöljük veletek, hogy az idei Alpárfesztet le kell fújnunk. A crew tagok közül többen is hatósági karanténba kerültek, így nem tudjuk a fesztivált megtartani. Bár a fesztivál kiépítését befejeztük, a vendégeinket nem mértük a legkisebb kockázatnak sem kitenni. A minél előbbi találkozásban bízva, Alpárfeszt crew!"

Részletek
Endurocross-bajnokság a Parkerdőben

Endurocross-bajnokság a Parkerdőben

2020. szeptember 3. 10:00

A magyar Endurocross-bajnokság 3. futamát rendezik meg szeptember 5-én, szombaton. A Kiskunfélegyházi Motorsport Egyesület minden érdeklődőt vár a Parkerdő melletti motocross pályára. További információ kérhető a +36 20 980 8280-as és a +36 30 955 7133-as telefonszámon.

Részletek
Akik bátrak és hősök voltak

Akik bátrak és hősök voltak

2020. szeptember 3. 17:00

A Magyar Patrióták Közössége tisztelettel meghív minden érdeklődőt a Honvédelem és nemzeti ellenállás az első világégés utáni Magyarországon. Társadalmi önszerveződés a trianoni diktátummal szemben 1919-1939 között című tudományos konferenciájára szeptember 4-én, pénteken 9.30-tól Kecskeméten, a Hírös Agóra Kulturális Központba. Köszöntőt mond Hetzmann Róbert, Magyar Patrióták Közösségének elnöke. Megnyitja dr. Salacz László, Kecskemét országgyűlési képviselője.

Részletek