Könyvtársarok – Születés hete

Könyvtársarok – Születés hete

2022. április 26. 12:00

2003 óta május első vasárnapján, anyák napján kezdődik a születés hete. Az országos rendezvénysorozat célja, hogy bemutassa a leendő édesanyáknak a szüléssel kapcsolatos különböző választási lehetőségeket. Támogassa, hogy a nők életében a várandósság értékes életszakasz lehessen, nőiességük megerősödjön, kapcsolatuk mind a babájukkal, mind a párjukkal elmélyülhessen.

Részletek
Magyar Géniusz vándorkiállítás

Magyar Géniusz vándorkiállítás

2022. április 22. 17:30

A Kecskeméti Katona József Múzeum és a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége szeretettel hív és vár minden érdeklődőt a Magyar Géniusz vándorkiállítás megnyitójára, április 23-án, szombaton 14 órára. A kecskeméti Cífrapalota az eseménysorozat  bemutatkozó állomása. A tárlat május 22-ig látogatható. A vándorkiállítás létrehozásához a kiskunfélegyházi Kiskun Múzeum is hozzájárult műtárgyaival.

Részletek
Kiállítás és beszélgetés Félegyháza szocialista kori építkezéseiről

Kiállítás és beszélgetés Félegyháza szocialista kori építkezéseiről

2022. április 24. 12:00

Lapunk Titkok a levéltárból rovatában, az utóbbi hónapokban sorra jelentek meg az 1950 és 1990 között készült lakó- és középületekről, ekkor működött intézményekről szóló cikkek. A múltidézés ilyen formája nem volt véletlen, hiszen a szerző, Kőfalviné Ónodi Márta levéltáros egy készülő kiállításhoz anyagot gyűjtve botlott bele ezekbe a témákba. A megszületett cikkek kedvcsinálóként kívánták felvezetni a május 5-én megnyíló kiállítást.

Részletek
Zambia természeti csodái

Zambia természeti csodái

2022. április 20. 17:30

Április 21-én, csütörtökön 17 órától folytatódik a városi könyvtár Földrajzi szabadegyetemi előadás-sorozata. A vendég ezúttal dr. Tarjányi József, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület tiszteletbeli tagja lesz. Előadásának címe: Zambia természeti csodái.

Részletek
Építsünk zenehidat a Rocktárban!

Építsünk zenehidat a Rocktárban!

2022. április 21. 14:00

Ki ne ismerné az Ismerős Arcok emblematikus “Építsünk hidat” című dalát, amely oly sokszor hangzott már el két évtized alatt a Kárpát-medence legkülönbözőbb pontjain – Dunaszerdahelytől Csíkszeredáig – kifejezve  a magyarság összetartozását és kulturális kapcsolódását.

Részletek
Különleges táborokról szól majd az idei vakáció

Különleges táborokról szól majd az idei vakáció

2022. április 16. 12:00

Őrült tempóban közelít a nyári vakáció, így a táborok kiválasztása is felkerült a szülők teendőinek listájára. Idén a klasszikus táborok mellett több különleges és extrém vakáció program is fogadja a bevállalós gyerekeket, a Táborfigyelő vezetője elárulta, melyek az idei nyár újdonságai. Meglepő, meghökkentő és szuperizgalmas lehetőségek.

Részletek
Újra Szeri Húsvét Ópusztaszeren

Újra Szeri Húsvét Ópusztaszeren

2022. április 15. 12:00

Ismerje meg és élje át a húsvéti hagyományokat az Ópusztaszeri Emlékparkban, április 17-én és 18-án. A Szeri Húsvét kicsiknek és nagyoknak is kellemes kikapcsolódást ígér, felejthetetlen környezetben. Húsvétvasárnap a Puszta Házánál Madármegfigyelési Napot is tartanak, ahol az előadások mellett kutyás bemutató is várja a látogatókat.

Részletek