Pünkösdi programok Ópusztaszeren

Pünkösdi programok Ópusztaszeren

2023. május 22. 16:00

A pünkösdi hétvégén is programkavalkáddal várja az emlékpark a látogatóit. Május 28-án, vasárnap a Kalandos Emlékhely programsorozat keretében gyermeknapi programok, a Madármegfigyelési nap keretében pedig többek között solymász és kutya engedelmességi bemutató is elérhető lesz. Május 29-én, hétfőn a Pünkösdölő legizgalmasabb eseményének a pünkösdi királyválasztás ígérkezik, amely során látványos ügyességi lovas vetélkedőn mérettetik meg magukat az indulók.

Részletek
Emlékezzünk hőseinkre!

Emlékezzünk hőseinkre!

2023. május 18. 17:30

A Hősök parkjában és a Felsőtemetőben lévő első és második világháborús emlékműnél tartanak koszorúzást május 26-án, pénteken 10 órától. A tiszteletadáson a városvezetés, pártok és civil szervezetek helyezik el koszorúikat, mécseseiket.

Részletek
Családi nap a zeneiskolában

Családi nap a zeneiskolában

2023. május 18. 17:00

Sulibajáró-sulibejáró családi napra várják az érdeklődőket május 20-án, szombaton 15 és 18 óra között a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskolába. Ütős, fa-, rézfúvós és vonós hangszerek, gitár- és zongorakoncert, táncház, fotósarok és nyitott műhely is várja a kicsiket és nagyokat.

Részletek
Ünnepre fordul a természet

Ünnepre fordul a természet

2023. május 17. 17:30

Pintér Anna Holló László-díjas festőművész legújabb tárlata nyílik meg május 18-án, csütörtökön 18 órakor a Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Művelődési Központban.

Részletek
Petőfi és Kecskemét

Petőfi és Kecskemét

2023. május 17. 17:00 | Petőfi-emlékévek

Kőrösi Ilona történész és etnográfus Szellemi útravaló a Hírös Városból ‒ Petőfi és Kecskemét címmel előadást tart május 18-án, csütörtökön 17 órai kezdettel a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. Az esemény a Láng van szívemben programsorozat elemeként valósul meg.

Részletek
Ötvenéves a Félegyházi Népdalkör

Ötvenéves a Félegyházi Népdalkör

2023. május 16. 14:00

Az ötvenéves fennállását ünnepeli a Félegyházi Népdalkör. Ez alkalomból nagyszabású rendezvényt tartanak a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Művelődési Központban június 5-én, hétfőn 18 óra kezdettel.

Részletek
Születés hete a Betűbölcsiben

Születés hete a Betűbölcsiben

2023. május 15. 15:30

A születés hete jegyében kibővített Betűbölcsit tartanak május 16-án, kedden 10 órától a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. Az eseményt a Kiskunfélegyházi Védőnői Szolgálat és a Nagycsaládosok Egyesülete szervezi. Két témában informálódhatnak az anyukák: Ágoston Terézia szülésznő a szülés körüli félelem okairól és oldásáról, Gyöngyösiné Szekeres Bernadett dietetikus pedig a várandóság alatti étkezésről tart előadást.

Részletek
Nyílt nap a mentőállomáson

Nyílt nap a mentőállomáson

2023. május 15. 15:00

Hogy néz ki egy mentőautó belülről? Kik dolgoznak a mentőautókon és milyen életmentő eszközöket használnak? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kapnak azok, akik május 20-án, szombaton ellátogatnak a Hunyadi utcai mentőállomásra. Az érdeklődőket véradási lehetőség, újraélesztés gyakorlás és elsősegély oktatás is várja.

Részletek