Anyám és más futóbolondok a családból...

Anyám és más futóbolondok a családból...

2024. április 9. 16:00

Egy optimista és emberközeli család mindennapjait követhetjük végig a Moziklub következő összejövetelén, akik a XX. század konfliktusokkal terhes időszakában próbálják megtalálni a hétköznapok boldogságmorzsáit. Ezúttal Fekete Ibolya: Anyám és más futóbolondok a családból című, 2015-ben készült alkotását vetítik. A filmvetítás április 10-én, szerdán 18 órakor kezdődik, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Részletek
Szellemfalu és egyéb jelenések

Szellemfalu és egyéb jelenések

2024. április 4. 12:00

Lezsák Sándor József Attila-díjas író, költő Szellemfalu és egyéb jelenések című kötetének bemutatója lesz április 4-én, csütörtökön a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület és a Petőfi Sándor Városi Könyvtár szervezésében. Az író-politikussal Füzi László irodalomtörténész, kritikus, szerkesztő beszélget. Közreműködik: Gombás Bende. Az előadás után dedikálással egybekötött könyvvásár lesz a Hattyúházban.

Részletek
Kalandos Emlékhely – április

Kalandos Emlékhely – április

2024. április 3. 16:00

Kalandos Emlékhely címmel indított új programsorozatot még tavaly nyáron az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark. Ennek célja, hogy a látogatók számára tartalmas, érdekes, alkalomhoz illő programokat kínáljanak, ezáltal „élővé” téve a muzeális kiállítóhelyet. A vendégeknek lehetőségük nyílik az adott témáról kérdéseket feltenni, vagy egy-egy tevékenységeket kipróbálni. Az eseménysorozat idén is folytatódik, minden hónapban más-más kínálattal.

Részletek
Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

2024. május 16. 19:00

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség. Hagyományőrző, kulturális, szórakoztató programokkal, kiállításokkal, sporteseményekkel készül Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata minden korosztály számára a városalapítók hete fesztiválján, május 17. és 26. között.

Részletek
Betűbölcsi: a belső szervek speciális manuális terápiája

Betűbölcsi: a belső szervek speciális manuális terápiája

2024. március 31. 18:00

Folytatódik a városi könyvtár baba-mama klubja, a Betűbölcsi. A vendég ezúttal Valentin-Bodor Zsuzsanna konduktor, mozgásterapeuta lesz április 2-án, kedden 10 órától. Téma: baba viscerál-kezelés. Belsőszervi kiegészítő terápiás lehetőségek általános egészségmegőrzés céljából újszülötteknek és kisgyermekeknek.

Részletek