A Koncert Fúvószenekar zárja a júniust a szökőkútnál

A Koncert Fúvószenekar zárja a júniust a szökőkútnál

2020. június 24. 12:00

Szinte keretbe helyezték a júniusi élőzenés péntek estéket, hiszen a hónapot nyitotta és zárja is a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar. A Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében, június 26-án, pénteken, 20 órakor hallgathatjuk játékukat a Béke-téri szökőkútnál.

Részletek
Vissza az emlékparkba!

Vissza az emlékparkba!

2020. június 21. 16:00

Újra látogathatóak lesznek a Feszty-körkép valamint az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark állandó és időszaki kiállításai is június 23-án, keddtől.

Részletek
Élmények íjászattal, lovakkal és kézművességgel

Élmények íjászattal, lovakkal és kézművességgel

2020. június 20. 12:00

Idén is megrendezik a HUN napot Felgyőn, Forgóné Hevesi Anett lovastanyáján – tudtuk meg Hideg Anett szervezőtől. A Lókedvű Tábor zárásaként megtartandó július 17-i eseménnyel arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy mennyire fontos a következő generációk megismertetése a természetközeliséggel, élményhez juttatni őket fákkal, állatokkal, az eredetihez közeli kézművességgel, vagy éppen fegyverzettel. Mint például az íj és a vessző, amit – hangsúlyozza Anett – a legtermészetesebb módon használtak elődeink. Szerinte az íjászattal, a lovakkal és a kézműves foglalkozásokkal a közösen megélt élmény mellett az egymás iránti tiszteletet és az együttműködés örömét is elsajátítják a gyerekek.

Részletek
Gitárkoncert a szökőkútnál

Gitárkoncert a szökőkútnál

2020. június 9. 15:00

Nagy népszerűségnek örvend a nemrégiben elindított Béke-téri szökőkút. Kicsik és nagyok rendszeres találkozóhelyévé vált ez a szépen felújított belvárosi terület. Ennek apropóján újabb programot kínál a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola: Soós Brigitta gitárművész ad koncertet június 12-én, pénteken 20 órától.

Részletek
Az Ótemplom búcsúja

Az Ótemplom búcsúja

2020. június 12. 08:00

Június 27-én, szombaton lesz megtartva a délelőtt 10 órai szentmise keretében a Sarlós Boldogasszony Templom búcsúja. Az esemény szónoka dr. Várnai Jakab ferences szerzetes, a Sapientia Főiskola rektora lesz. Az idén a búcsúi szentmisét a plébánia udvarán tartják meg, de most kivételesem közös egyházközségi ebédet nem tudnak adni.

Részletek
Nyárindító sportverseny és vetélkedő

Nyárindító sportverseny és vetélkedő

2020. június 8. 16:00

Óriás trambulin, gokart, ügyességi verseny, célbadobó verseny és ingyen palacsinta várja mindazokat, akik ellátogatnak a Nyárindító játékos sportversenyre és vetélkedőre Kiskunfélegyházán, a Bajcsy utcai játszótérre, június 13-án, szombaton 10 és 13 óra között. Az eseményre mindenkit szeretettel hív és vár Balla László alpolgármester, az 5. számú választókörzet önkormányzati képviselője.

Részletek
Nyári virágünnep

Nyári virágünnep

2020. június 11. 17:30

Dísznövény, valamint helyi és kistérségi kézműves termékek vására lesz június 13-án, szombaton 8 és 13 óra között a Petőfi tér és a Béke tér közti szakaszon. A rendezvényen virágadományokat gyűjtenek a helyi oktatási intézmények számára, valamint a Kiskunfélegyházi Képző- és Iparművészek Egyesületének szabadtéri alkotóműhelyével is találkozhatnak.

Részletek