Emlékezzünk a kommunizmus áldozataira!

Emlékezzünk a kommunizmus áldozataira!

2022. február 24. 15:00

A kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja alkalmából tartanak megemlékezést Kiskunfélegyházán, február 25-én, pénteken 11 órától a vasútállomás előtti téren, a Návay Lajos-emlékműnél. Megemlékező beszédet mond Vincze Zsolt, a Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégium történelemtanára.

Részletek
Házaspárból család lesz

Házaspárból család lesz

2022. február 15. 17:30

A Házaság hete programsorozathoz kapcsolódóan dr. Sinkó Melinda orvos, pszichoterapeuta, védőnő Házaspárból család lesz címmel tart interaktív beszélgetői kört február 16-án, szerdán 17 órakor a Móra Ferenc Művelődési Központban. A részvétel ingyenes, de a rendezvény idején kötelező maszkot viselni.

Részletek
Közönségtalálkozó Kiskunfélegyházán

Közönségtalálkozó Kiskunfélegyházán

2022. február 16. 16:00

A földrajzi szabadegyetem sorozat és a házasság hete keretében Uhl Veronikának és Adányi Mihálynak, az I love utazás oldal létrehozóinak egyéves európai, lakóautós körút a Covid idején című képes, filmes úti beszámolója lesz február 17-én, csütörtökön 17 órától a Hattyúházban. Bevezetőt mond: Bense Zoltán hegymászó, földrajztanár. Támogató a Nemzeti Kulturális Alap.

Részletek
Télűző Városi Farsang

Télűző Városi Farsang

2022. február 9. 12:00

Télűző Városi Farsangot rendez Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata a Móra Ferenc Művelődési Központtal közösen február 19-én, szombaton.

Részletek
Aktívan a négy fal között

Aktívan a négy fal között

2022. február 7. 17:30

Február 8-án, kedden 10 órától folytatódik a Betűbölcsi, a városi könyvtár baba-mama klubja. A vendég ezúttal Fliszár Dóra aerobik- és személyi edző lesz. Előadásának témája: Aktívan a négy fal között. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Részletek
Közös könyvbemutató

Közös könyvbemutató

2022. február 9. 14:00

Krepsz János: Sárga törpénk szűrt fénye, dr. Tóth Máté: Fordulat – korábbi osztály-, immáron írótársak közös könyvbemutatója lesz február 10-én, csütörtökön 17 órától a Hattyúházban. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Részletek
Móra Ferenc emléknap

Móra Ferenc emléknap

2022. február 7. 12:00

Móra Ferenc, Kiskunfélegyháza szülötte halálának 88. évfordulója alkalmából tartanak koszorúzási ünnepséget február 8-án, kedden 10 órakor a Daru utcai Móra-szobornál, majd délután 2 órától a Móra-téri Móra-szobornál. Ünnepi beszédet mond Kapus Béláné, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület elnöke és a Móra Ferenc Társaság örökös tiszteletbeli elnöke.

Részletek
Kultúrsarok – Együtt az élet hullámain

Kultúrsarok – Együtt az élet hullámain

2022. február 3. 08:00

A Házasság hete programsorozatot két évtizeddel ezelőtt hirdették meg Angliában amiatt, hogy Valentin-nap környékén felhívják a figyelmet a család és a házasság fontosságára, a hozzájuk köthető értékek megismerésére és ápolására. A Magyarországon 2008 óta létező kezdeményezés idén február 13. és 20. között valósul meg itthon, amelyhez kapcsolódva a Móra Ferenc Művelődési Központ is számos programmal várja a kedves érdeklődőket.

Részletek