Aratóünnep Kunszálláson

Aratóünnep Kunszálláson

2019. június 22. 07:30

Június 29-én, szombaton ismét megrendezik a Kunszállási Aratóünnepet, amelyre a szervező kunszállási Csűrcsavaró Néptáncegyüttes szeretettel vár mindenkit.

Részletek
Kiskunfélegyházi aratófesztivál és XV. kézi aratóverseny 

Kiskunfélegyházi aratófesztivál és XV. kézi aratóverseny 

2019. július 5. 10:00

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Haleszi Gazdakör szeretettel vár minden érdeklődőt a Haleszban, július 6-án, szombaton tartandó Kiskunfélegyházi aratófesztivál és XV. kézi aratóverseny rendezvényre. Az aratófesztivál a hármas kerületek, a Jászság, Nagykunság és Kiskunság településeinek hagyományőrző találkozója, ahol felelevenítik őseink aratási és népi szokásait. A rendezvényen Kiskunfélegyháza, Gátér, Bugac és Petőfiszállás termelői, kézművesei is bemutatkoznak.

Részletek
Az ecsedi boszorkány

Az ecsedi boszorkány

2019. június 17. 07:30

Miklya Luzsányi Mónika történelmi családregényét mutatják be a helyi ünnepi könyvhét keretében június 18-án, kedden 17 órakor a Hattyúházban. Az ecsedi boszorkány címmel, az Athenaeum kiadó gondozásában megjelent kötetet dr. Luchmann Zsuzsanna irodalomtörténész ajánlja az érdeklődők figyelmébe. Közreműködik: Varga Katica - gitár, ének.

Részletek
Trianonra emlékezik Félegyháza

Trianonra emlékezik Félegyháza

2019. június 1. 08:30

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata szeretettel hív mindenkit a trianoni megemlékezésre, június 4-én, kedden 16 órára a Móra Ferenc Gimnázium Emlékparkjába.

Részletek
Pünkösd az emlékparkban

Pünkösd az emlékparkban

2019. június 7. 17:30

Pünkösdölő, amikor lóháton születik a király! Június 9-én és 10-én az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban kétnapos rendezvény keretében ismerhetik meg a pünkösdi hagyományokat. Ekkor lesz látható először az emlékpark új attrakciója, a Szer története c. 3D-s film, amely Szer monostorának történetét mutatja be a nézőknek.

Részletek
Westernlovasok és bikarodeó Félegyházán

Westernlovasok és bikarodeó Félegyházán

2019. június 14. 14:30

Évről évre többen látogatják Kiskunfélegyházán a Fekete Lovastanyát: lovasok, lovagolni vágyó felnőttek és gyerekek, bértartó lótulajdonosok, kiránduló csoportok. Fekete Benő tulajdonos 2010 óta építí, szépíti a családi gazdaságot. A látványos fejlesztésekre a Magyar Lovasszövetség is felfigyelt, így lett a farm 2018-ban az Amatőr Western Versenysorozat, 2019-ben pedig az országos bajnokság egyik versenyhelyszíne.

Részletek
Gyereknap a tűzoltóságon

Gyereknap a tűzoltóságon

2019. május 24. 11:00

Melyik gyerek nem szeretne tűzoltó lenni, vagy legalább beülni egy tűzoltókocsiba, lecsúszni a rúdon, eloltani egy tüzet vagy felvenni egy sisakot? Gyereknapon mindez az álom, ha csak 1 napra is, de megvalósulhat! Gyermeknap alkalmából idén is tárt kapuval várják az érdeklődőket május 25-én, szombaton a tűzoltószertárak, így a kiskunfélegyházi is, a Csongrádi út 21. szám alatt.

Részletek