Unatkozol? Vár a könyvtár!

Unatkozol? Vár a könyvtár!

2020. augusztus 4. 17:00

Apróságok délelőttje című foglalkozással várja augusztus 14-éig kedden és pénteken délelőtt az ovisokat és általános iskolásokat, szüleikkel közösen a Petőfi Sándor Városi Könyvtár gyermekbirodalma. Az első foglalkozáson, augusztus 4-én kiderült, hogy apróbbak és nagyobbak egyaránt szívesen fogadták a lehetőséget. A csocsóasztal előtt sor állt, a biliárdozást is sokan kipróbálták és a társasjátékokra is szerveződtek közösségek. A nyüzsgés közepette egyetlen eszköz, a szorzótábla árválkodott használatlanul. Lehet azért, mert már a közeledő iskolakezdést jelzi?

Részletek
Orgonával és orgonajátékkal ismerkedhet a közönség az Újtemplomban

Orgonával és orgonajátékkal ismerkedhet a közönség az Újtemplomban

2020. augusztus 1. 08:00

Csatlakozva az Orgonák Éjszakája nevű kezdeményezéshez, augusztus 8-án, szombaton a 19 órai szentmise után Fazekas Tamás, a Szent István Egyházközség kántora bemutatja a templom orgonáját, működését és történetét az érdeklődő közönség számára. A rendezvény célja a hangszer népszerűsítése, megismertetése a látogatókkal.

Részletek
Plébániai esték

Plébániai esték

2020. augusztus 21. 08:00

Új sorozatot indított tavaly ősszel a kiskunfélegyházi Sarlós Boldogasszony Főplébánia Plébániai esték hangversenysorozat címmel. A Félegyházi Napok rendezvénysorozat alkalmából ezúttal az In Medias Brass quintett A szív a legszebb kincs című koncertjét hallgathatja meg a közönség augusztus 22-én, szombaton 19 órától az Óplébánia kerti színpadán. A belépés ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Részletek
Hűség...

Hűség...

2020. augusztus 15. 08:00

Dulity Tibor festőművész Hűség című emlékkiállítása nyílik meg augusztus 19-én, szerdán 17 órakor a városi könyvtárban államalapításunk ünnepe alkalmából. A tárlatot Pilaszanovits Irén művészettörténész nyitja meg. Közreműködik Jankovszki Réka és Jankovszki Sára. A kiállítás augusztus 20-án, csütörtökön 14 és 18 óra, továbbá szeptember 15-éig nyitvatartási időben látogatható.

Részletek
Egy éves az ÁGYÚ Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhely

Egy éves az ÁGYÚ Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhely

2020. július 23. 15:00

Egy éve nyitotta meg kapuit az ÁGYÚ Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhely. Ez idő alatt alatt rengeteg minden történt, több száz magyar sörfajta fordult meg sok felejthetetlen estén, remek koncertek, izgalmas kiállítások szem- és fültanúi lehetett a nagyközönség, valamint megnyílt a kézműves konyha is. Mindemellett két új Félegyházi Sör is csatlakozott már azóta a csapon lévő hathoz. Szeretettel várnak mindenkit egy önfeledt közös ünneplésre a következő programokkal.

Részletek
Transform Project a félegyházi főtéren

Transform Project a félegyházi főtéren

2020. július 23. 17:30

Folytatódnak az élőzenés péntek esték a szökőkútnál. Július 24-én, 20 órától hallható a Transform Project nevű formáció a Béke-téren. Az együttes egyik tagja Pocskai Roland, aki már elbűvölte zongorajátékával a félegyházi közönséget. Ez alkalommal basszusgitáron játszik majd.

Részletek
Képben vagyunk!

Képben vagyunk!

2020. augusztus 12. 16:00

Szeretettel várnak minden érdeklődőt, alkotni vágyót augusztus 15-én, szombaton 9 és 17 óra között Kiskunfélegyházán, a Holló-kör Petőfi-téri nyitott műhelyébe. Megismerkedhetnek változatos alkotó technikákkal, eszközökkel. A nap során akvarellfestésre is lehetőség nyílik. A rendezvény a TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00262 számú projekt keretében valósul meg.

Részletek