A másik Csukás

A másik Csukás

2024. április 10. 09:00

A magyar költészet napja alkalmából ad koncertet a tízéves Csobogó Együttes A másik Csukás – dalok Csukás István verseiből címmel. Az ingyenes zenés-irodalmi program április 11-én, csütörtökön 17 órakor kezdődik a Hattyúházban.

Részletek
Pozitív tér: A kék zónákban élő 100 év feletti egészséges emberek titkai

Pozitív tér: A kék zónákban élő 100 év feletti egészséges emberek titkai

2024. április 9. 15:00

A kék zónákban élő 100 év feletti egészséges emberek titkairól beszélget Hoffmann Mónika életmód- és egészségtanácsadó, életminőség- és személyiségfejlesztő mentor és Wolnerné Vidéki Szilvia életviteli fejlesztő, edző április 10-én, szerdán 17:30-tól a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. Az esemény a Pozitív tér – életmód és sikerközösség című előadás-sorozat keretében valósul meg. Az esemény belépődíjhoz kötött.

Részletek
A delamár – Felolvasóest és Mini-Színház

A delamár – Felolvasóest és Mini-Színház

2024. április 10. 10:00

Még tavaly decemberben mutatták be Búcsú Alinda első könyves író A delamár című zsebkönyvét. Ezúttal egy különleges estre, saját rendezésben várja a szerző közönségét április 12-én, pénteken 17 órára a Szakmaközi Művelődési Házba. Közreműködnek a Móra Ferenc Gimnázium 10.b osztálya, valamint Zsirmik István, hangjátékkal. A rendezvény ingyenes.

Részletek
Anyám és más futóbolondok a családból...

Anyám és más futóbolondok a családból...

2024. április 9. 16:00

Egy optimista és emberközeli család mindennapjait követhetjük végig a Moziklub következő összejövetelén, akik a XX. század konfliktusokkal terhes időszakában próbálják megtalálni a hétköznapok boldogságmorzsáit. Ezúttal Fekete Ibolya: Anyám és más futóbolondok a családból című, 2015-ben készült alkotását vetítik. A filmvetítás április 10-én, szerdán 18 órakor kezdődik, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Részletek
Szellemfalu és egyéb jelenések

Szellemfalu és egyéb jelenések

2024. április 4. 12:00

Lezsák Sándor József Attila-díjas író, költő Szellemfalu és egyéb jelenések című kötetének bemutatója lesz április 4-én, csütörtökön a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület és a Petőfi Sándor Városi Könyvtár szervezésében. Az író-politikussal Füzi László irodalomtörténész, kritikus, szerkesztő beszélget. Közreműködik: Gombás Bende. Az előadás után dedikálással egybekötött könyvvásár lesz a Hattyúházban.

Részletek
Kalandos Emlékhely – április

Kalandos Emlékhely – április

2024. április 3. 16:00

Kalandos Emlékhely címmel indított új programsorozatot még tavaly nyáron az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark. Ennek célja, hogy a látogatók számára tartalmas, érdekes, alkalomhoz illő programokat kínáljanak, ezáltal „élővé” téve a muzeális kiállítóhelyet. A vendégeknek lehetőségük nyílik az adott témáról kérdéseket feltenni, vagy egy-egy tevékenységeket kipróbálni. Az eseménysorozat idén is folytatódik, minden hónapban más-más kínálattal.

Részletek
Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

2024. május 16. 19:00

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség. Hagyományőrző, kulturális, szórakoztató programokkal, kiállításokkal, sporteseményekkel készül Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata minden korosztály számára a városalapítók hete fesztiválján, május 17. és 26. között.

Részletek