Szobori búcsú Ópusztaszeren

Szobori búcsú Ópusztaszeren

2021. szeptember 1. 16:00

Szeptember 5-én, vasárnap újra Szobori búcsú az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban. A püspöki szentmisén kerül sor a Szer Üzenete-díj átadására. A hagyományoknak megfelelően a környékbeliek fogatokon, kordékon, lovaskocsikon érkeznek a búcsúra. A fogatok látványos felvonulása mellett lesz fogathajtó ügyességi verseny és idén első alkalommal fajtabemutató is. A skanzenben néptánc, népzene, viseletbemutató és -próba, bábelőadások, míg a Nomád Parkban X. századi tevékenységek várnak minden érdeklődőt.

Részletek
Idén is lesz Szüreti Mulatság Kiskőrösön!

Idén is lesz Szüreti Mulatság Kiskőrösön!

2021. augusztus 30. 10:00

A szeptember 3-ától 5-éig tartó rendezvényt szokásos módon, Kiskőrös szívében, a Főtéren rendezik meg. A szervezők különböző programokkal várják a látogatókat. Az eseményen minden korosztály megtalálja a számára megfelelő elfoglaltságot, hiszen a hétvégét koncertek, légvárak, kiállításmegnyitók, divatbemutatók és egy főzőverseny is tarkítja. Továbbá a Borutcában lehetőség lesz megkóstolni a helyi borászatok borait, pálinkáit. Sok szeretettel várják a látogatókat!

Részletek
Tősfürdő kerékpártúra

Tősfürdő kerékpártúra

2021. augusztus 24. 17:00

Kerékpártúrára hívnak kicsiket és nagyokat, a megújult tősfürdői kerékpárút ünnepélyes átadása alkalmából augusztus 28-án, szombaton. A túrát teljesítők ezen a napon díjmentesen léphetnek be a Tősfürdőbe.

Részletek
Szeptember 10-én és 11-én lesz a XXII. Kiskunfélegyházi Libafesztivál

Szeptember 10-én és 11-én lesz a XXII. Kiskunfélegyházi Libafesztivál

2021. augusztus 25. 08:00

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Móra Ferenc Művelődési Központ szeretettel hív minden érdeklődőt a szeptember 10-én és 11-én tartandó XXII. Kiskunfélegyházi Libafesztivál programjaira. A fesztivál fővédnöke: Lezsák Sándor, az országgyűlés alelnöke, a térség országgyűlési képviselője. Védnökei: Csányi József, Kiskunfélegyháza város polgármestere és dr. Horváth Sándor, az Integrál Zrt. elnök–vezérigazgatója.

Részletek
60 éves a Holló László Képzőművész Kör

60 éves a Holló László Képzőművész Kör

2021. szeptember 9. 17:30

A Kiskunfélegyházi Képző- és Iparművészek szervezésében szeretettel várnak minden érdeklődőt a Holló-kör alapító tagjainak kiállítására szeptember 10-én, pénteken 18 órára a Petőfi-tér 2. szám alatti műterem-galériába.

Részletek
Autizmusról – Autistáktól!

Autizmusról – Autistáktól!

2021. augusztus 23. 14:00

Néhány autista fiatal fejébe vette, hogy az autizmusról egészen formabontó módon, egy országos roadshow, turné keretében beszélgessen velünk, nem autistákkal.

Részletek
Hattyúkerti zenés esték

Hattyúkerti zenés esték

2021. augusztus 21. 17:30

Az idei nyár utolsó szabadtéri előadását tartják a városi könyvtár Hattyúkerti zenés esték című sorozatában. Augusztus 26-án, csütörtökön 18 órától Summertime – Nyáridőben címmel dr. Tóth Ákos (tárogató, klarinét, szaxofon) és Tóth Gyula (gitár, ének) előadását hallgathatják meg a könyvtár udvarán. A program védettségi igazolvány felmutatásával látogatható. Rossz idő esetén az estet az intézmény rendezvénytermében tartják meg.

Részletek
Molnár János: Sárkányölő Szent György

Molnár János: Sárkányölő Szent György

2021. augusztus 19. 14:00

A XII. Kunsági Bajuszfesztivál keretében nyílik meg Molnár János festő- és grafikusművész Sárkányölő Szent György című kiállítása augusztus 21-én, szombaton 10 órakor a Kiskun Múzeumban. A tárlatot Bereczky Zoltán református lelkész ajánlja az érdeklődők figyelmébe. Közreműködnek a Langaléta Garabonciások. A kiállítás szeptember 30-áig látogatható.

Részletek