25. Internet Fiesta

25. Internet Fiesta

2024. március 20. 12:00

Az Informatikai és Könyvtári Szövetség több mint két évtizedes hagyományra tekint vissza, amikor – a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával – ismét az Internet Fiesta megszervezésére biztatta a hazai könyvtárakat.

Részletek
Idén is Agrár Expo

Idén is Agrár Expo

2024. március 18. 08:00

Immáron 15. alkalommal rendezik meg az Agrár Expo gasztronómiai és mezőgazdasági fesztivált, amelynek Kiskőrös város sportcsarnoka ad otthont az Árpád utca 4. szám alatt március 23-án és 24-én, szombaton és vasárnap, 9 és 18 óra között. Az ingyenes esemény célja, hogy lehetőséget adjon a magyar termelőknek kézműves portékáik népszerűsítésére, értékesítésére. A rendezvényen megtalálhatók lesznek még kézműves, hímzett alkotások és mezőgazdasági gépek is.

Részletek
Biztonságos közlekedés a kisgyermekekkel

Biztonságos közlekedés a kisgyermekekkel

2024. március 17. 18:00

A város egyik legnépszerűbb baba-mama programjának, a Betűbölcsinek a következő témája a biztonságos közlekedés a kisgyermekekkel. A Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár március 19-i eseményén Fekete-Setény Tamara rendőr zászlós, bűn- és balesetmegelőzési előadó hasznos tanácsokkal valamint a törvényi szabályok ismertetésével és indoklásával teszi még élvezetesebbé és informatívabbá a programot.

Részletek
Boldogság madzaghúzásra...

Boldogság madzaghúzásra...

2024. március 18. 10:00

Idén egy könyvbemutatóval ünnepeli a boldogság világnapját a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár. Március 19-én, kedden 17 órakor vendégül látják Harmati Dániel elsőkönyves írót, a Boldogság madzaghúzásra című novelláskötetének bemutatójára, akivel Pilán Éva rádiós műsorvezető beszélget. A kötet 10 darab hosszabb-rövidebb történetet tartalmaz, amit a szerző saját élményei inspiráltak.

Részletek
Fekete Pál Emlékverseny

Fekete Pál Emlékverseny

2024. március 17. 16:00

2024-ben 13. alkalommal kerül sor a Fekete Pál Emlékversenyre, amelyet a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület szervezett a Fekete családdal együttműködve, felső tagozatos tanulók részvételével. Ebből az alkalomból várnak minden érdeklődőt március 21-én, csütörtökön a Móra Ferenc Művelődési Központ dísztermébe.

Részletek
Emléknap Kossuth Lajos tiszteletére

Emléknap Kossuth Lajos tiszteletére

2024. március 16. 16:00

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület szeretettel hív minden érdeklődőt a Kossuth Lajos Emléknap eseményeire. A kiváló államférfi, városunk díszpolgára 130 esztendeje hunyt el.

Részletek
Ilyen tavasz csak egy volt!

Ilyen tavasz csak egy volt!

2024. március 12. 07:00

Ilyen tavasz csak egy volt! Félegyháza 1848–1849 címmel Samu Csilla, a kiskunfélegyházi Kiskun Múzeum múzeumpedagógusa tart előadást március 12-én, kedden 17 órai kezdettel a Petőfi Sándor Emlékházban. Az eseményt a nemzeti ünnepünk tiszteletére szervezik, ahol érdekes információkat hallhatunk az 1848–1849-es időszakról és eseményekről.

Részletek
Türelmesen szeretlek

Türelmesen szeretlek

2024. március 12. 12:00

Könyvbemutatóval egybekötött előadást tart dr. Hörömpő Andrea író, pszichológus, coach március 13-án, szerdán 17:30-as kezdettel. A Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárba szervezett előadás a Pozitív tér – életmód és siker közösség című programsorozat folytatása, amelynek házigazdája Wolnerné Vidéki Szilvia életviteli fejlesztő és coach. Az esemény belépődíjhoz kötött, melyet előzetesen a könyvtárban vásárolhatnak meg az érdeklődők.

Részletek
Jótékonysági koncert a zeneiskolában

Jótékonysági koncert a zeneiskolában

2024. március 12. 18:00

Jótékonysági koncertet tartanak a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskolában március 14-én, csütörtökön 17 órai kezdettel. Az esemény helyszíne a Jankovszki Ferenc Koncertterem, ahol az intézmény művésztanárai, jelenlegi és egykori növendékei is fellépnek.

Részletek