Erdő és Vad Konferencia lesz Kiskunfélegyházán

Erdő és Vad Konferencia lesz Kiskunfélegyházán

2021. június 13. 08:00

Sikeresen pályázott az elmúlt évben a Szentkúti Kulturális és Turisztikai Egyesület a Környezettudatosan Kiskunfélegyházán TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01931 azonosítószámú programsorozat megszervezésére. A projekt keretében június 17-én, csütörtökön egy vadászattal, és erdőgazdálkodással kapcsolatos (később is visszanézhető) online tanácskozást, valamint 18-án, pénteken kerekasztal-beszélgetéseket szerveznek, Erdő és Vad Konferencia címmel a Móra Ferenc Művelődési Központban. Téma a klímaváltozás és a Homokhátságon állandósult vízhiány, illetve ezek hatásai az ágazatokra. 

Részletek
Május 22-én rendezik meg a Kiskőrösi Újbor Ünnepet

Május 22-én rendezik meg a Kiskőrösi Újbor Ünnepet

2021. május 17. 17:30

Azoknak a félegyházi gazdáknak, termelőknek a borait is várják a Kiskőrösi Újbor Ünnepen, akik termékeiket szakértő zsűri előtt szeretnék megmérettetni. A mintákat 22-én, szombaton a kiskőrösi Szarvas Fogadóban adhatják le – fajtánként három palackkal – reggel nyolc és kilenc óra között! Belépés csak védettségi igazolvánnyal!

Részletek
Hegyek, völgyek között…

Hegyek, völgyek között…

2021. május 16. 12:00

Folytatódik a városi könyvtár Földrajzi szabadegyetem című sorozata. Május 27-én, csütörtökön 17 órától A Börzsönytől a Himalájáig címmel Szendrő Szabolcs hegymászó tart előadást a Hattyúházban. Bevezetőt mond Bense Zoltán földrajztanár, hegymászó. A programon az előzetesen kiadott ingyenes látogatói jeggyel, és a védettségi igazolvány felmutatásával vehetnek részt. A program támogatója a Nemzeti Kulturális Alap.

Részletek
Újraindul a Földrajzi szabadegyetem

Újraindul a Földrajzi szabadegyetem

2021. május 12. 10:00

Új előadással jelentkezik a koronavírus-járvány miatt zárva tartott városi könyvtár egyik legnépszerűbb programja, a Földrajzi szabadegyetem. Május 13-án, csütörtökön 17 órától Petőfi nyomában a Kárpát-medencében címmel dr. Tarjányi József tart előadást a Hattyúházban. Bevezetőt mond Bense Zoltán földrajztanár. A programon az előzetesen kiadott látogatói jeggyel és a védettségi igazolvány felmutatásával vehetnek részt. A program támogatója a Nemzeti Kulturális Alap.

Részletek
A Légy jó mindhalálig című darabbal nyit a kecskeméti nemzeti

A Légy jó mindhalálig című darabbal nyit a kecskeméti nemzeti

2021. május 6. 16:00

Május 25-én a Légy jó mindhalálig című musicalt tekintheti meg a közönség az újranyitást követően a Kecskeméti Nemzeti első darabjaként. A májusi műsor a színház honlapján és közösségi oldalán lesz elérhető hamarosan. Akik nem rendelkeznek védettségi igazolvánnyal, de megvásárolták jegyüket/bérletüket, az előadásokat online tudják majd megtekinteni.

Részletek
Hangulatzavar, szorongás a kisgyermekes években – II. rész

Hangulatzavar, szorongás a kisgyermekes években – II. rész

2021. április 26. 10:00

Örömteli találkozások, beszélgetések, előadások ezúttal az online térben. Dr. Sinkó Melinda orvos, szoptatási tanácsadó, pszichoterapeuta-jelölt tart online előadást a Petőfi Sándor Városi Könyvtár YouTube-csatornáján április 27-én, kedden 10 órától. Téma: Hangulatzavar, szorongás a kisgyermekes években – II. rész. Szeretettel várnak minden kismamát, kispapát a képernyő elé.

Részletek
111 éve született Solti Károly

111 éve született Solti Károly

2021. április 23. 14:00

A Móra Ferenc Közművelődési Egyesület és Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata szeretettel vár minden érdeklődőt április 27-én, kedden 15 órakor Solti Károly dal- és nótaénekes, Kiskunfélegyháza díszpolgára születésének 111. évfordulója alkalmából szervezett megemlékezésre és koszorúzásra a Petőfi utca 9. szám alá. A megjelenteket Kállainé Vereb Mária ügyvezető elnök köszönti. Megemlékezést tart Kapus Béláné egyesületi elnök. Közreműködik Kiss Ákos Jenő dalénekes. Kérik a járványügyi szabályok betartását!

Részletek
Díszpolgárainkra emlékezünk

Díszpolgárainkra emlékezünk

2021. április 19. 10:00

A Móra Ferenc Közművelődési Egyesület és Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata meghív minden érdeklődőt április 21-én, szerdán 15 órakor a kiskunfélegyházi Alsótemetőben tartandó megemlékezésre.

Részletek