Évet értékeltek a Koppány íjászok

Évet értékeltek a Koppány íjászok

2023. január 10. 16:00

December 29-én tartotta meg hagyományos évértékelő összejövetelét a kiskunfélegyházi Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző és Sport Egyesület.  Az évzáró-évértékelő találkozón összegezték  2022 eseményeit, rendezvényeit, a versenyeken elért eredményeket és a következő év terveit. A tavalyi év gyarapodásról szólt a Koppányoknál. Nőtt a létszám, új tagok csatlakoztak az egyesülethez, Dinnyés Gyula bírói képesítést, Keserű Szilvia pedig biztonságtechnikai ellenőr képesítést szerzett.

Részletek
Rossz napot fogtak ki a kadet fiú kosarasok

Rossz napot fogtak ki a kadet fiú kosarasok

2023. január 9. 12:00

Miskolcon kezdte az új évet kadett fiú csapatunk. Kulcsfontosságú találkozó volt ez mindkét csapat részére, ennek tudatában készültünk az elmúlt 2 héten. Sok mindenből felkészültünk, egy dologra azonban nem tudtunk: másfél órás dugóba kerültünk az autópályán. Szó szerint beestünk a mérkőzésbe. Mind kiderült a sorsunk már ekkor eldőlt.

Részletek
Kiemelkedő évet zárt a Kiskunfélegyházi Birkózó Sportegyesület

Kiemelkedő évet zárt a Kiskunfélegyházi Birkózó Sportegyesület

2023. január 7. 16:00

Minden idők legjobb helyezését érték el az országos rangsorban, ahol 90 csapat tudott felkerülni a listára. A több mint 120 klub közül a 13. helyet szerezték meg. Az MBSZ az olimpiai ponttáblázat alapján állítja össze a rangsort, ez alapján készült el az egyesületen belül egy lista. Nagyon örvendetes, hogy 21 versenyző tudott pontot szerezni. Összességében elmondható, hogy ennyi bajnok és bajnoki cím egy évben még soha nem volt a diákolimpiai és országos bajnokságokon.

Részletek
Hogyan válasszunk sportágat?

Hogyan válasszunk sportágat?

2023. január 6. 16:00

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és az UNESCO támogatásával készült „Sportágak az olimpiai programban” Nemzetközi sportágválasztó enciklopédia 2019-es megjelenése óta több mint 3000 példányban jutott el iskolákba, emellett 650 könyvtárban is megtalálható határon innen és túl. Az új évre a nagyközönség számára magyar nyelven is elérhetővé vált. Így már nem csupán évente két alkalommal, a másfél évtizedes múltra visszatekintő Nagy Sportágválasztó rendezvényen válogathatnak kicsik és nagyok a sportágak széles kínálatából, hanem az év eleji fogadalmaktól kezdve bármikor megtehetik azt a könyv útmutatásával.

Részletek
A rajtszámok mögött: Magony László és Kovács Ottó

A rajtszámok mögött: Magony László és Kovács Ottó

2023. január 5. 08:00

Harmincegyedik alkalommal zárták az évet futással a mozgást és a sportot szeretők Kiskunfélegyházán. 2022-ben rekordszámú indulóval zajlottak a futamok: 667-en döntöttek az aktív mozgás mellett szilveszter délelőttjén. A 667-ből gyerekek, felnőttek, családok, baráti társaságok futottak, a rajtszámok pedig legtöbbször egy-egy történetet is rejtettek.

Részletek
Elhunyt Varga János, a Nemzet Sportolója

Elhunyt Varga János, a Nemzet Sportolója

2022. december 30. 16:00

Nyolcvanhárom éves korában elhunyt Varga János olimpiai bajnok birkózó, a Nemzet Sportolója. A Magyar Birkózók Szövetségének (MBSZ) csütörtöki hírlevele szerint a sportember haláláról Németh Szilárd, az MBSZ elnöke számolt be Facebook-oldalán.

Részletek
Elhunyt Pelé

Elhunyt Pelé

2022. december 29. 20:50

Hosszú betegség után meghalt Pelé, a brazilok háromszoros világbajnok futballistája. Pelé 92-szer szerepelt a brazil válogatottban, összesen 77 gólig jutott, pályafutása alatt pedig 1363 mérkőzésen 1279-szer volt eredményes. A 20. század legjobb labdarúgójának választották, játéka milliókat nyűgözött le – írja a telex.hu.

Részletek