Kiemelkedő évet zárt a Kiskunfélegyházi Birkózó Sportegyesület

Kiemelkedő évet zárt a Kiskunfélegyházi Birkózó Sportegyesület

2023. január 7. 16:00

Minden idők legjobb helyezését érték el az országos rangsorban, ahol 90 csapat tudott felkerülni a listára. A több mint 120 klub közül a 13. helyet szerezték meg. Az MBSZ az olimpiai ponttáblázat alapján állítja össze a rangsort, ez alapján készült el az egyesületen belül egy lista. Nagyon örvendetes, hogy 21 versenyző tudott pontot szerezni. Összességében elmondható, hogy ennyi bajnok és bajnoki cím egy évben még soha nem volt a diákolimpiai és országos bajnokságokon.

Részletek
Hogyan válasszunk sportágat?

Hogyan válasszunk sportágat?

2023. január 6. 16:00

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és az UNESCO támogatásával készült „Sportágak az olimpiai programban” Nemzetközi sportágválasztó enciklopédia 2019-es megjelenése óta több mint 3000 példányban jutott el iskolákba, emellett 650 könyvtárban is megtalálható határon innen és túl. Az új évre a nagyközönség számára magyar nyelven is elérhetővé vált. Így már nem csupán évente két alkalommal, a másfél évtizedes múltra visszatekintő Nagy Sportágválasztó rendezvényen válogathatnak kicsik és nagyok a sportágak széles kínálatából, hanem az év eleji fogadalmaktól kezdve bármikor megtehetik azt a könyv útmutatásával.

Részletek
A rajtszámok mögött: Magony László és Kovács Ottó

A rajtszámok mögött: Magony László és Kovács Ottó

2023. január 5. 08:00

Harmincegyedik alkalommal zárták az évet futással a mozgást és a sportot szeretők Kiskunfélegyházán. 2022-ben rekordszámú indulóval zajlottak a futamok: 667-en döntöttek az aktív mozgás mellett szilveszter délelőttjén. A 667-ből gyerekek, felnőttek, családok, baráti társaságok futottak, a rajtszámok pedig legtöbbször egy-egy történetet is rejtettek.

Részletek
Elhunyt Varga János, a Nemzet Sportolója

Elhunyt Varga János, a Nemzet Sportolója

2022. december 30. 16:00

Nyolcvanhárom éves korában elhunyt Varga János olimpiai bajnok birkózó, a Nemzet Sportolója. A Magyar Birkózók Szövetségének (MBSZ) csütörtöki hírlevele szerint a sportember haláláról Németh Szilárd, az MBSZ elnöke számolt be Facebook-oldalán.

Részletek
Elhunyt Pelé

Elhunyt Pelé

2022. december 29. 20:50

Hosszú betegség után meghalt Pelé, a brazilok háromszoros világbajnok futballistája. Pelé 92-szer szerepelt a brazil válogatottban, összesen 77 gólig jutott, pályafutása alatt pedig 1363 mérkőzésen 1279-szer volt eredményes. A 20. század legjobb labdarúgójának választották, játéka milliókat nyűgözött le – írja a telex.hu.

Részletek
Bajáról is győztesen tértek haza az FTSI fiú kosárlabdázói

Bajáról is győztesen tértek haza az FTSI fiú kosárlabdázói

2022. december 22. 15:00

A 2022-as esztendő utolsó főtáblás bajnoki fordulójára utazott december 21-én, szerdán a kadet fiú csapatunk Bajára. Régi ismerőseinket látogattuk meg, hiszen a Sugovica-parti fiúkkal immáron harmadik mérkőzésünkre készültünk ebben a bajnoki évben. Ugyan az eddigi két egymás közötti meccsünket megnyertük, óvatosnak kellett lennünk, mert – főleg hazai pályán – a fekete-sárgák nagyon komoly játékerőt képviselnek.

Részletek
Kiskunfélegyházi siker  XV. Patrocínium Kupán

Kiskunfélegyházi siker  XV. Patrocínium Kupán

2022. december 21. 16:00

Karácsony előtt mindannyian a szeretteinknek átadandó ajándékokon törjük a fejünket. A Constantinum focicsapata egy nagyon különleges, aranyba öltöztetett csomagot tett le az iskola és egyben Kiskunfélegyháza karácsonyfája alá. A fiúk megnyerték a kétnapos, jubileumi, XV. Patrocínium Kupát Kecskeméten.

Részletek
Évet zárt a Kiskunfélegyházi Papp László Ökölvívó Akadémia

Évet zárt a Kiskunfélegyházi Papp László Ökölvívó Akadémia

2022. december 21. 10:00

A Papp László Ökölvívó Felnőtt Magyar Bajnokságon zárta az évet a félegyházi klub. A Kiskunfélegyházi Papp László Ökölvívó Akadémiát Mellár Péter képviselte a versenyen 63,5 kilogrammban, ahol ebben a súlycsoportban 9-en indultak. Péter az első mérkőzését a Vasas SC versenyzője, Budai Natalien ellen döntő fölénnyel megnyerte a második menetben, így a bronzérem már biztossá vált számára. Az ezüstmérkőzésért a címvédő, Euróba-bajnoki bronzérmes, Kovács Richárddal mérkőzött, akivel szemben becsületes küzdelemben maradt alul.

Részletek