2023-ban sem lesz hiány futóversenyekben Kiskunfélegyházán

2023-ban sem lesz hiány futóversenyekben Kiskunfélegyházán

2023. január 18. 12:00

A 2022-es év zárásaként szervezte meg a Jogging Plus Sportegyesület a XXXI. Jótékonysági Jogging Plus Szilveszteri futás Rollsped-futam utcai futóversenyét, ami a második legtöbb nevezőt vonzott a helyi futóversenyek történetében. A remek hangulatú esemény mögött egy összeszokott csapat áll, szervezésüknek köszönhetően egyre sikeresebbek a futóesemények városunkban.

Részletek
Évet értékeltek a Koppány íjászok

Évet értékeltek a Koppány íjászok

2023. január 10. 16:00

December 29-én tartotta meg hagyományos évértékelő összejövetelét a kiskunfélegyházi Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző és Sport Egyesület.  Az évzáró-évértékelő találkozón összegezték  2022 eseményeit, rendezvényeit, a versenyeken elért eredményeket és a következő év terveit. A tavalyi év gyarapodásról szólt a Koppányoknál. Nőtt a létszám, új tagok csatlakoztak az egyesülethez, Dinnyés Gyula bírói képesítést, Keserű Szilvia pedig biztonságtechnikai ellenőr képesítést szerzett.

Részletek
Rossz napot fogtak ki a kadet fiú kosarasok

Rossz napot fogtak ki a kadet fiú kosarasok

2023. január 9. 12:00

Miskolcon kezdte az új évet kadett fiú csapatunk. Kulcsfontosságú találkozó volt ez mindkét csapat részére, ennek tudatában készültünk az elmúlt 2 héten. Sok mindenből felkészültünk, egy dologra azonban nem tudtunk: másfél órás dugóba kerültünk az autópályán. Szó szerint beestünk a mérkőzésbe. Mind kiderült a sorsunk már ekkor eldőlt.

Részletek
Kiemelkedő évet zárt a Kiskunfélegyházi Birkózó Sportegyesület

Kiemelkedő évet zárt a Kiskunfélegyházi Birkózó Sportegyesület

2023. január 7. 16:00

Minden idők legjobb helyezését érték el az országos rangsorban, ahol 90 csapat tudott felkerülni a listára. A több mint 120 klub közül a 13. helyet szerezték meg. Az MBSZ az olimpiai ponttáblázat alapján állítja össze a rangsort, ez alapján készült el az egyesületen belül egy lista. Nagyon örvendetes, hogy 21 versenyző tudott pontot szerezni. Összességében elmondható, hogy ennyi bajnok és bajnoki cím egy évben még soha nem volt a diákolimpiai és országos bajnokságokon.

Részletek
Hogyan válasszunk sportágat?

Hogyan válasszunk sportágat?

2023. január 6. 16:00

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és az UNESCO támogatásával készült „Sportágak az olimpiai programban” Nemzetközi sportágválasztó enciklopédia 2019-es megjelenése óta több mint 3000 példányban jutott el iskolákba, emellett 650 könyvtárban is megtalálható határon innen és túl. Az új évre a nagyközönség számára magyar nyelven is elérhetővé vált. Így már nem csupán évente két alkalommal, a másfél évtizedes múltra visszatekintő Nagy Sportágválasztó rendezvényen válogathatnak kicsik és nagyok a sportágak széles kínálatából, hanem az év eleji fogadalmaktól kezdve bármikor megtehetik azt a könyv útmutatásával.

Részletek