Márciusi véradások

Márciusi véradások

2018. március 3. 13:30

Márciusban is szervez véradást a Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezete. Vért adhat minden egészséges ember, aki már betöltötte 18. életévét, de még nincs 65 éves, testsúlya pedig meghaladja az 50 kg-ot. Ezen kívül érdemes tudni, hogy férfiak akár ötször, nők viszont maximum háromszor adhatnak vért egy évben. A két véradás között pedig legkevesebb 56 napnak el kell telnie.

Részletek
Látogatási tilalom a félegyházi kórházban

Látogatási tilalom a félegyházi kórházban

2018. február 14. 16:00

Látogatási tilalmat rendeltek el az influenzajárvány miatt a Bács-Kiskun Megyei Kórház Kiskunfélegyházi Telephelyének összes fekvőbeteg osztályán február 15-én csütörtöktől, visszavonásig. A tilalom érvényes a megyei kórház kecskeméti és kiskőrösi intézményeire is. A közleményt dr. Svébis Mihály főigazgató adta ki, aki influenzás esetek emelkedése miatt határozott így. A látogatási tilalom ideje alatt, súlyos, életveszélyes állapotú betegnél az osztályvezető főorvos írásos engedélyével egy hozzátartozó tartózkodhat, illetve az apás szüléseknél influenza elleni védőoltással - és erről a szülést vezető orvos aláírásával is ellátott igazolással - rendelkező édesapa vehet csak részt.

Részletek
Mindennapok hősei

Mindennapok hősei

2018. február 2. 11:30

Mindig örömmel adunk helyet pozitív híreknek, félegyházi emberek jó tapasztalatainak. Ezt tesszük most is, amikor K. Katalin (teljes név a szerkesztőségben) olvasónk levelét és Lajos István mentőápolónak és munkatársainak címzett köszönetét közöljük.

Részletek
Arcok a városból - A „csontkovács”

Arcok a városból - A „csontkovács”

2018. február 16. 09:30

Sokféle érték van egy városban: természeti kincsek, épített környezet, összetartó közösségek, és persze az egyén. Az egyes ember, aki a maga gondolkodásával, munkához való hozzáállásával, másokhoz való viszonyával, lényével meghatározza, lélekkel tölti meg az egészet. Tőle, általa lesz az a közeg sajátos, egyedi, semmi mással össze nem téveszthető. A hétköznapi emberek: a hentes, a bolti pénztáros, a cégvezető, a kozmetikus, a háziorvos, a hivatalnok, a tanár… teszi Félegyházát szerethető várossá, inspiráló élettérré. Férfiak és nők, fiatalok és idősek, akikről sokat hallunk, és akik csendben teszik a dolgukat a háttérben. Ennek a gazdag sokszínűségnek az egyik árnyalata Kujundzic Róbert. Mesterségét tekintve építész, továbbá gerinc-, ízület- és izomterapeuta. Első hallásra engem is meglep ez a párosítás, de szerinte nincs ebben semmi rendkívüli, elvégre mindkettő mechanikára és fizikára épül.

Részletek
Februári véradások

Februári véradások

2018. január 31. 13:30

Februárban is szervez véradást a Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezete. Vért adhat minden egészséges ember, aki már betöltötte 18. életévét, de még nincs 65 éves, testsúlya pedig meghaladja az 50 kg-ot. Ezen kívül érdemes tudni, hogy férfiak akár ötször, nők viszont maximum háromszor adhatnak vért egy évben. A két véradás között pedig legkevesebb 56 napnak el kell telnie.

Részletek
Rendkívüliek: Semmelweis

Rendkívüliek: Semmelweis

2018. február 14. 09:30

Kiskunfélegyházán február 23-án, pénteken 19 órától a Móra Ferenc Művelődési Központban adják át az Oltalmazó kezek elismerést. A vendégeket Balla László alpolgármester köszönti. Az est folyamán jótékonysági előadás is lesz a kiskunfélegyházi Egészségért Közalapítvány a Kórházért javára. Jegyek 1200 forintos áron vásárolhatók a kórház titkárságán és a művelődési központban.

Részletek