Helyi hírek 2015. november 30. 16:10

Egy határozat, 15 millió forint

Egy határozat, 15 millió forint
Ma, hétfőn reggel 7 órakor rendkívüli testületi üléssel indította a napot a félegyházi képviselő-testület. Csányi József polgármester ennek okáról elmondta, hogy hosszú egyeztetések után péntek délután jelezte a DÉMÁSZ Zrt, hogy a velük kötendő szerződés előfeltétele a város közvilágításának korszerűsítését szolgáló, mintegy 484 millió forintos támogatás mellett megvalósuló beruházás elkezdésének.


A polgármester az előzményeket ismertetve rámutatott: mivel a beruházás során lecserélik a lámpatesteket, a DÉMÁSZ Zrt. az úgynevezett maradványérték megtérítésére jelezte igényét az önkormányzatnál, amely azonban nem értett ezzel egyet. A képviselő-testület mai döntése tette lehetővé azt a megoldást, hogy a DÉMÁSZ Zrt. az általa támasztott igényt a felhalmozott, úgynevezett közvilágítás-fejlesztési keret terhére jóváírja. Ez azt jelenti, hogy a DÉMÁSZ Zrt. által korábban követelt 15 millió forint a város kasszájában marad – hangsúlyozta Csányi József.

A polgármester hozzátette: a határozatot – annak tétjét felismerve – a városatyák nagy többsége támogatta, Kapus Krisztián és Dongó József képviselők tartózkodása mellett.

– Mivel megállapodás hiányában a kivitelező nem tudta volna megkezdeni a munkálatokat, a határozat-tervezetet nem támogatók tulajdonképpen a Kiskunfélegyháza 3.400 lámpatestének cseréjét jelentő projekt megvalósítását veszélyeztették. Szerencsére nem így lett, a munkálatok – a terveknek megfelelően – ma, november 30-án, hétfőn reggel megkezdődtek – jelentette ki Csányi József. 

T. T.




 

Kövessen minket a Facebookon is!