Hirdetés
Karbantartás a Cegléd-Szeged vasútvonalon

Karbantartás a Cegléd-Szeged vasútvonalon

2020. június 3. 16:00

Éjszakai karbantartást végez a MÁV a Cegléd-Szeged vasútvonalon a síneken, váltókon (kitérőkön) a pálya állapotának fenntartása, valamint a menetrend szerinti közlekedés javítása érdekében. Az munkavégzés miatt nem kell korlátozni a vonatforgalmat a munkálatok idejére.

Részletek
Bőséges az idei zöldborsótermés

Bőséges az idei zöldborsótermés

2020. június 1. 12:00

800-1000 forintért lehet kilogrammonként hozzájutni a friss zöldborsóhoz a félegyházi piacon. A magyar konyha közkedvelt zöldsége frissen fogyasztva fejti ki leginkább jótékony hatását, sokáig tárolva cukortartalma keményítővé alakul. Ezért fontos, hogy két-három napnál tovább hűtőszekrénybe sem érdemes tárolni.

Részletek
Befejeződött a gátéri ásatás

Befejeződött a gátéri ásatás

2020. június 3. 14:00

– 83 szarmatakori objektumot tártak fel Gátéron a Kiskun Múzeum munkatársai egy március közepén kezdődött ásatás során – tudtuk meg dr. Knipl István régész, történész muzeológustól, a félegyházi Kiskun Múzeum munkatársától.

Részletek
Nem úgy zajlik majd ősztől az oktatás, ahogy megszoktuk

Nem úgy zajlik majd ősztől az oktatás, ahogy megszoktuk

2020. június 4. 10:00

Az iskolák és egyetemek soha nem látott kihívással szembesültek, amikor márciusban néhány nap alatt digitális oktatásra kellett átállniuk. A távoktatás egyik legnagyobb kérdése a gyakorlati órák, kurzusok megtartása, az intézmények ebben egyedi, alternatív megoldásokkal segítik a hallgatókat. A Budapesti Metropolitan Egyetem egyetemi docense, tanulásmódszertani szakértője szerint három forgatókönyv szerint térhetünk vissza a tantermekbe: teljesen elfelejtjük a digitális oktatás új tapasztalatait, részben adaptáljuk ezeket, vagy teljesen új korszak kezdődik az oktatásban.

Részletek
Újra megnyithatnak a bíróságok június 1-jétől

Újra megnyithatnak a bíróságok június 1-jétől

2020. május 30. 10:00

Május 26-án benyújtották a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és az egészségügyi készenlétről szóló T/10748. sz. törvényjavaslatot, amelynek a polgári peres és bírósági polgári nemperes eljárásokra vonatkozó rendelkezései lényegileg megegyeznek a megelőző napon megjelent 229/2020. Kormányrendelet rendelkezéseivel. A kormányrendelet június 1-jén lép hatályba és feltehetőleg addig lesz alkalmazandó ameddig az Országgyűlés el nem fogadja a törvényjavaslatot, hívják fel a figyelmet Tamási Artúr és Alexandra Krisztián, a Baker McKenzie szakértői.

Részletek
Anyakönyvi hírek

Anyakönyvi hírek

2020. május 28. 13:00

A Kiskunfélegyházán és környékén 2020. 20. hetében újszülöttek és elhunytak névsora a Félegyházi Közlöny hírportálon.

Részletek
Jótanácsok növényvédelemből

Jótanácsok növényvédelemből

2020. május 28. 17:30

Kert hiányában sem kell lemondanunk a friss, egészséges zöldségekről és a színekben gazdag, virágos környezetről. Fekete István, a kiskunfélegyházi Frézia Virágkertészet tulajdonosa és Lászlóné Virág Bea – a szintén félegyházi székhelyű Lászlónék Kertészete társtulajdonosa – egyszerű, de praktikus tanácsokkal látott el a balkonnövények és a konyhakert gondozásához.

Részletek
Megérkeztek gyurgyalagjaink

Megérkeztek gyurgyalagjaink

2020. május 29. 12:00

Mintegy hétezer kilométer megtétele után hazatértek az Egyenlítő déli részéről gyurgyalagjaink. A Kiskun utca végén féltve őrzött homokrézsűkön kialakított fészkelőhelyeken körülbelül 50 partifecske már megkezdte a költést. A gyurgyalagok közül 15 fészkelt be eddig mondta el lapunknak Meizl Ferenc, a Madárbarát Klub vezetője.

Részletek