Hirdetés
Nem csak Nobel-díjasokat nevelnek - videóval

Nem csak Nobel-díjasokat nevelnek - videóval

2020. május 25. 16:00

Huszadik alkalommal indul a Rátz Tanár Úr Életműdíj pályázati időszaka – az Alapítvány a Magyar Természettudományos Oktatásért idén is kiadta a pedagógus Kossuth-díjként emlegetett pályázatot. Az Életműdíjat és a vele járó másfél millió forint anyagi elismerést a közoktatás 5-12. évfolyamaiban biológiát, fizikát, matematikát vagy kémiát tanító pedagógusok közül két-két tanár nyerheti el. A pályázati időszak október 5-én ér véget.

Részletek
Városalapítók napja, a redempció ünnepe

Városalapítók napja, a redempció ünnepe

2020. május 24. 11:00

Minden esztendő májusában Kiskunfélegyháza a Városalapítók ünnepére készül. 2000-ben a képviselő-testület határozatot hozott, hogy Félegyháza újratelepítőinek és a kiváltságok megváltásában anyagi terhet is vállaló őseink tiszteletének szentelik május 24-ét, amely ettől kezdve a város ünnepe lett. Idén először – az ismert járványügyi helyzet miatt – elmarad e szép kerek évforduló megünneplése.

Részletek
Körkérdés: Hogy tetszik a főtéri szökőkút?

Körkérdés: Hogy tetszik a főtéri szökőkút?

2020. május 26. 08:00

Május 21-én indították el a nagy főtéri szökőkutat, amely mintegy 40 négyzetméteren vizes attrakcióval, fényjátékkal szórakoztatja a járókelőket meghatározott délutáni és esti időpontokban. Az óránkénti 15 perces műsorokat nagy érdeklődés övezi, sokan családostól érkeznek a programra. A legkisebbek a vízfalak között sétálva fedezik fel Félegyháza legújabb látványosságát.

Részletek
Táborszervezők figyelmébe!

Táborszervezők figyelmébe!

2020. május 21. 17:30

Idén nyáron várhatólag a szokásosnál kevesebben hirdetnek nyári tábort, így aki szeretné gyermekét táboroztatni, annak érdemes időben lefoglalni a helyet. Csányi József polgármester arra hívta fel a táborok szervezőinek figyelmét a Rádió Smile ma reggeli műsorában, hogy a feltételek véglegesítése előtt mindenképpen egyeztessenek a helyszínintézmények vezetőivel, mert előfordulhat, hogy azok nem tudnak bizonyos feltételeknek megfelelni, ami akár a tábor meghiúsulását is okozhatja.

Részletek
Újra lesz állat- és kirakodóvásár

Újra lesz állat- és kirakodóvásár

2020. június 12. 08:00

Június 14-étől újra lesz állat- és kirakodóvásár Kiskunfélegyházán. A vásártér nyitottságából adódóan a maszk használata nem kötelező, de ajánlott. A szervezők arra kérik az árusokat és a látogatókat, hogy tartsák be a szükséges óvintézkedéseket és higiénés előírásokat, továbbá ügyeljenek a biztonsági távolság megtartására!

Részletek