Ismét lesz KISKUN EXPO

Ismét lesz KISKUN EXPO

2023. október 2. 12:00

Kiskunfélegyháza 2024-ben ünnepli várossá nyilvánításának 250. évfordulóját. Ebből az alkalomból Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata egy régi, kedves hagyományt kíván újra feleleveníteni 2024. május 24. és 26. között.

Részletek
Hírnevet szereztek Bács-Kiskunnak

Hírnevet szereztek Bács-Kiskunnak

2023. szeptember 3. 12:00

„Az életnek nem célja, hanem értelme van” – idézte Hamvas Béla író, filozófus gondolatait a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés ünnepi ülésén Rideg László elnök. A rendezvénynek, amelynek szombaton délelőtt az újratelepülése 280. évfordulóját ünneplő Kiskunmajsa adott otthont, átadták a vármegyei elismeréseket.

Részletek
Most aztán lehet füvezni

Most aztán lehet füvezni

2023. szeptember 3. 18:00

Az elmúlt napokban tetőzött a parlagfű pollenszórása, az egész országban a magas, illetve nagyon magas tartományban alakul a parlagfű pollenkoncentrációja. A parlagfűre érzékenyeknél a következő időszakban közepes, erős tünetek jelentkezhetnek, melyek a pollenszám emelkedésének hatására akár tovább fokozódhatnak. Ez is mutatja, milyen fontos a parlagfű pollenszórása elleni folyamatos védekezés, amelyet a kormányhivatal is ellenőriz.

Részletek
Szüreti felvonulás Félegyházán

Szüreti felvonulás Félegyházán

2023. szeptember 18. 08:00

Immár 26 éve szervezi meg a Nagyszőlő úti Gazdakör, a Haleszi Gazdakör és a Selymesért Egyesület Kiskunfélegyházán a hagyományos szüreti felvonulást. Idén szeptember 23-án, szombaton csodálhatják meg a járókelők az ünnepi menetet.

Részletek