Közlekedésrendészeti hírek Bács-Kiskunból

Közlekedésrendészeti hírek Bács-Kiskunból

2024. május 22. 17:00

Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 2406-an lépték át. A szabálytalankodóknak legalább 39 ezer forint közigazgatási bírságot kell fizetniük, ám lesz olyan, aki ettől magasabb összegű büntetésre számíthat. Annak a sofőrnek, aki az 53-as számú főúton 90 km/h helyett 193 km/h-val közlekedett, 260 ezer forintot kell fizetnie. Ugyanekkora összegű büntetésre számíthatnak azok az autóvezetők is, akik az 5-ös számú főút kecskeméti szakaszán lépték át a megengedett sebességhatárt.

Részletek
Megtartották a májusi bizottsági üléseket

Megtartották a májusi bizottsági üléseket

2024. május 23. 07:00

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság és a városháza tárgyalóiban tartották meg a városüzemeltetési és környezetvédelmi, a művelődési és szociális, a jogi és a gazdasági bizottságok üléseit, május 21-én és 22-én, hogy előkészítsék és megvitassák a május 23-ai képviselő-testületi ülés napirendi pontjait.

Részletek
Megnyílt az érdeklődők előtt a városháza tornya

Megnyílt az érdeklődők előtt a városháza tornya

2024. május 22. 10:00

Nagy volt az érdeklődés az első szervezett városházi toronylátogatás iránt. A május 21. és 26. közötti időszakban, a Városalapítók hete eseményeinek részeként meghirdetett toronylátogatás különleges élményt nyújt mindazoknak, akik Kiskunfélegyháza madártávlati látképét szeretnék megtekinteni.

Részletek
Ismét megnyílik az Ótemplom tornya

Ismét megnyílik az Ótemplom tornya

2024. május 24. 14:00

A tavalyi esemény népszerűségére építve újra megnyílik a Sarlós Boldogasszony Templom tornya az érdeklődőknek. A program május 31-én, pénteken 12 és 19 óra között lesz. A részvétel ingyenes és regisztrációhoz kötött. Csoportok 30 percenként indulnak. Regisztrálni a Tourinform irodában személyesen, vagy a 76/562-039-es telefonszámon lehet.

Részletek
Körkérdés: Bankkártya, vagy készpénz?

Körkérdés: Bankkártya, vagy készpénz?

2024. május 24. 08:00

A pénzügyi tudatosság anyagi biztonságunk alapja. Azt viszont, hogy mitől tartjuk biztonságosnak pénzügyeinket, korunk, a családból magunkkal hozott mintáink is befolyásolják. A digitális fejlődés sokaknak alapvetően alakította át fizetési szokásait, mások ragaszkodnak a jól bevált módszerekhez. A fiatalabb generáció inkább bankkártyát és mobilfizetést használ, míg az idősebbek gyakran a készpénzt részesítik előnyben – derült ki Körkérdés rovatunkból, amikor fizetési szokásaikról kérdeztük a félegyháziakat.  

Részletek