Földrajzi szabadegyetem – Megmásztam a „gyilkos hegyet”

Földrajzi szabadegyetem – Megmásztam a „gyilkos hegyet”

2024. január 26. 12:00

Teltházas közönséget vonzott a Földrajzi szabadegyetem idei első, január 25-ei előadása, ahol Varga Csaba hegymászó tartott élménybeszámolót a Nanga Parbat hegycsúcsának megmászásáról. A tavaly június 6-a és július 7-e közötti expedícióról még egy körülbelül fél órás videóösszeállítást is megnézhettek a jelenlévők. Ebben a hegymászó a saját maga által készített felvételeket vágta össze, ahogyan embert próbáló körülmények között meghódítja a 8125 méteres csúcsot.

Részletek
Közlekedjünk okosan!

Közlekedjünk okosan!

2024. január 25. 14:00

Tovább folytatta előadássorozatát a Batthyány Lajos Általános Iskola elsőseinek Nemcsok Alexandra iskolarendőr, rendőrhadnagy a Közlekedjünk Együtt, Vigyázzunk Egymásra! program keretében. A KEVE tanórákon a biztonságos közlekedés szabályainak elsajátításával ismerkednek meg a gyerekek.

Részletek
Erzsike néni, a legidősebb félegyházi

Erzsike néni, a legidősebb félegyházi

2024. január 28. 08:00

Juhász Istvánné Erzsike néni április 25-én tölti be a 105. életévét, ő jelenleg a város legidősebb polgára. Életútjának kiemelkedő állomásait felidézve évszázadon átívelő utazásába kaptunk betekintést. Egy olyan ember történetébe, aki tanúja volt Kiskunfélegyháza ezredfordulón átívelő históriájának és a világ drámai változásainak, miközben megőrizte szívében a szeretet és az öröm képességét. Ünnepeljük együtt ezt a csodálatos életutat, és engedjük, hogy inspiráljon minket: a múlt tanulságaiból merítve élvezzük a jelent és tekintsünk bizakodva a jövőbe! Elvégre az Erzsike néniéhez hasonló történetek összefonódása maga a városunk története.

Részletek
Fókuszban az európai parlamenti választások

Fókuszban az európai parlamenti választások

2024. január 24. 17:00

Fókuszban az európai parlamenti választások címmel Suba Csaba, a Europe Direct Bács-Kiskun Megyei Európai Információs Pont irodavezetője és a Könyvelem-csatorna booktubere tartott előadást január 24-én, két időpontban a középiskolásoknak. A Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár eseményén mintegy 200 diák vett részt, akik az Európai Unió felépítéséről, működéséről tudhattak meg hasznos információkat, majd az olvasás öröméről is beszélt a booktuber.

Részletek
Ha vezetnem kell, ásványvizet iszom

Ha vezetnem kell, ásványvizet iszom

2024. január 24. 18:00

A Bács-Kiskun vármegyei rendőrök folyamatosan azon dolgoznak, hogy a megelőzéssel kapcsolatos információik a lehető legszélesebb körben eljussanak az emberekhez. Ha kell az online térben, személyesen, plakátokon és sok más kreatív módon csempészik be az üzeneteiket a hétköznapi életbe.

Részletek
Anyakönyvi hírek

Anyakönyvi hírek

2024. január 25. 16:00

A Kiskunfélegyházán és környékén 2024 3. hetében újszülöttek és elhunyt névsora a Félegyházi Közlöny hírportálon.

Részletek
 A húsfüstölés is lehet veszélyes!

A húsfüstölés is lehet veszélyes!

2024. január 27. 14:00

Szinte nem múlik el év úgy a vármegyében, hogy a tűzoltók ne kapnának riasztást egy-egy kigyulladt húsfüstölő helyiség, vagy lángoló, kis melléképület miatt. A téli időszak egyik sajátossága a háztáji disznóvágás, majd azt követően a húsok füstölése. Ez azonban veszélyeket is rejt, amik kis odafigyeléssel könnyen megelőzhetők!

Részletek