Hirdetés
Helga a TOP 10-ben, szavazzunk rá!

Helga a TOP 10-ben, szavazzunk rá!

2020. május 27. 17:00

Lezárult a Four Reasons nemzetközi fodrászverseny első szakasza, a Four Reasons Pro Awards, így a 16 országból beérkező pályázatok közül a szakmai zsűri mindhárom kategóriában kiválasztotta a Top10-et. Köhler Helga kiskunfélegyházi fodrász az #FRstyling kategória finalistája.

Részletek
Őseink és hőseink az önkéntes tűzoltók, támogassuk őket!

Őseink és hőseink az önkéntes tűzoltók, támogassuk őket!

2020. május 28. 14:00

Az önkéntes tűzoltó egyesületek részére kiírt pályázatra idén hatszázegy egyesület nyújtott be pályázatot, amelynek segítségével különféle tűzoltóeszközökhöz és felszerelésekhez juthatnak. Idén tizennéggyel több önkéntes tűzoltó egyesület kap támogatást, mint az elmúlt évben. Bács-Kiskun megyéből harminckilenc önkéntes tűzoltó egyesület igényelt támogatást, a pályázaton megyénkből az összes pályázó sikeresen vett részt. A tűzoltó egyesületi tevékenység 150 éves múltra tekint vissza az országban. Bács-Kiskun megyében is számos régi, nagy hagyománnyal rendelkező tűzoltó egyesület létezik, melyek tűzvédelmi szerepe az adott településen meghatározó. Ilyen nagy múltú egyesület található Kecelen, hiszen épp másfél évszázada annak, hogy megalakult a településen a tűzoltóság.

Részletek
Karanténban

Karanténban

2020. május 28. 10:00

Fura egy időszakon vagyok túl. Én, aki naponta reggel, az ébredés után, azon gondolkodtam, hogy miként jussak el mindenhová, ahol dolgom van, mikor írjam meg tudósításomat, egyik pillanatról a másikra légüres térbe kerültem. Beszorultam hetven négyzetméteres lakásomba (aminek már a parkettamintázatát és burkolati mintáit akár le is tudnám rajzolni). Nem, vagy csak nagyon ritkán találkoztam emberekkel. Szóval eltűnt egy megszokott élettér. Borzasztóan nehéz volt ezt megemészteni, de remélhetőleg lassan változik, és ami még ennél is fontosabb, nem tanulság nélküliek ezek a napok, hetek.

Részletek
Újra működnek az óvodák

Újra működnek az óvodák

2020. május 28. 08:00

A többi vidéki városhoz hasonlóan megnyitották kapuikat a félegyházi óvodák is május 25-én, hétfőn. Eddig az óvodáskorú gyermekek mintegy fele kezdte újra az óvodát, de ez a szám napról napra nő – mondta el Csernus Krisztina óvodavezető, akit egyebek mellett az új helyzetben alkalmazott szabályokról kérdeztünk.

Részletek
Nem mindenkinek előnyös a TAO-könnyítés

Nem mindenkinek előnyös a TAO-könnyítés

2020. május 27. 14:00

Nem minden vállalkozásnak előnyös a járványhelyzet miatt bevezetett adózási könnyítés, hogy a beszámolót és a kapcsolódó társaságiadó-bevallást idén a szokásos május végi határidő helyett szeptember 30-áig lehet benyújtani, és az adókat is eddig kell megfizetni. A MAZARS lefrissebb összefoglalójából kiderül, hogy kiknek éri meg ezzel a könnyítéssel élni, illetve milyen adóalap csökkentő kedvezményeket érdemes igénybe venni.

Részletek
Kedvenc virágaim

Kedvenc virágaim

2020. május 29. 08:00

A kedvenc virágaim címet adtam ennek a rövid írásnak, de rögtön rájöttem, hogy ez helytelen, mert úgy kellett volna fogalmaznom, hogy kedvenceim a virágok. Igen! Mert megnyugtatnak, szeretem őket a szobámban, az erkélyemen, csodálom őket a szabadban. Ennek oka egyszerű. Gyönyörűek, és mintha ők is szólni akarnának hozzám.

Részletek
Növényvédelmi permetezés

Növényvédelmi permetezés

2020. június 2. 17:30

A kiskunfélegyházi polgármesteri hivatal városüzemeltetési osztálya tájékoztatja a lakosságot, hogy permetezik a Kossuth Lajos utcai és az új ültetésű platánfákat június 3-án, szerdán, az időjárás és a rajzás figyelembevételével. Amennyiben az időjárás nem teszi lehetővé, a munkálatokat június 4-én, vagy 5-én végzik el.

Részletek