Két autista fiú mellett muszáj nyugodtnak lenni – Egy rendhagyóan boldog család

Két autista fiú mellett muszáj nyugodtnak lenni – Egy rendhagyóan boldog család

2024. június 23. 08:00

Akkor határoztam el, hogy meg akarom ismerni Bakos Istvánt, amikor a Göllesz intézmény bejárása közben találkoztam fiaival, az autizmussal élő testvérpárral. A 21 éves Dávid és a 12 éves Áron önálló életre sohasem lesz képes. Édesapjuk egyedül neveli őket. Tiszaalpári otthonukban jártunk, ahol nagy szeretettel engedtek betekintést az életükbe.

Részletek
Díjeső a Kiskun Múzeumban

Díjeső a Kiskun Múzeumban

2024. június 12. 18:00

Országos elismerést kapott a Kiskun Múzeum, az intézmény vezetője, Mészáros Márta pedig „Kiskunfélegyházáért” kitüntető díjban részesült. Az elismerések kapcsán a múzeum igazgatójával beszélgettünk.

Részletek
Körkérdés: Kiskun Expo körkép

Körkérdés: Kiskun Expo körkép

2024. június 5. 18:00

Kiskunfélegyháza idén ünnepeli városi rangjának 250. évfordulóját. Május 24. és 26. között az önkormányzat nagyszabású ünnepséget szervezett, amelynek csúcspontja a Kiskun Expo volt. A jelenlegi Körkérdés rovatunkban a résztvevő vállalkozások képviselőinek véleményét gyűjtöttük össze, hogy megtudjuk, miként értékelték az eseményt és milyen hatással volt az üzleti tevékenységükre. A válaszokból kiderült, hogy a Kiskun Expo nemcsak új üzleti kapcsolatok kialakítását tette lehetővé, hanem a helyi termékek népszerűsítéséhez is hozzájárult.

Részletek
A trianoni eseményekre emlékeztek

A trianoni eseményekre emlékeztek

2024. június 4. 19:15

Koszorúzási ünnepséget tartottak a város két pontján június 4-én, visszaemlékezve a 104 évvel ezelőtt, Magyarországon, 1920. június 4-én eseményre, amikor aláírták a versailles-i Nagy Trianon-kastélyban az első világháborút lezáró trianoni békeszerződést. Ezzel Magyarország sorsa örökre megpecsételődött, ugyanis a korábbi 283 ezer négyzetkilométeres terület 93 ezerre csökkent és a lakosság száma is jelentősen visszaesett: 18,2 millióról 7,6 millióra.

Részletek
Vasárnap választunk

Vasárnap választunk

2024. június 5. 08:00

Június 9-én, vasárnap Kiskunfélegyházán négy, vagy – a nemzetiségi szavazók esetében – öt vagy akár hét szavazólapot is kapnak az állampolgárok, ugyanis egy napon, közös eljárásban választjuk meg idén Magyarországon az európai parlamenti képviselőket, az önkormányzati képviselőket és polgármestereket, a nemzetiségi önkormányzatok képviselőit, valamint voksolunk a Bács-Kiskun vármegyei listára is. Érdemes tisztában lenni azzal is, hogy az öt évvel ezelőtt megválasztott, jelenleg is hivatalban lévő önkormányzati képviselők és településvezetők megbízatása a szavazást követően még mintegy négy hónapig, pontosan 2024. október 1-jéig tart.

Részletek
Városszépítő beruházások több helyszínen

Városszépítő beruházások több helyszínen

2024. június 6. 08:00

Folyamatosan zajlanak a ravatalozó újjáépítése miatt szükséges bontási munkák a Felsőtemetőben. A projekt megvalósítása során átépítik, bővítik és korszerűsítik az épületet és új arculatot kap a búcsúztató környezete is. Lesz kulturált mosdóhelyiség, szabadtéri árnyékoló, és harangtorony is épül. A minden igényt kielégítő új létesítmény átadásáig a szertartásokat a május elejétől működő ideiglenes ravatalozónál tartják.

Részletek
A mi fáink – fák, amikre számítunk a városban

A mi fáink – fák, amikre számítunk a városban

2024. június 7. 18:00

A következő évek nagy kihívásai közé fog tartozni, hogy mennyire tudjuk környezetünkben a fákat megtartani. Ma már tudjuk, hogy a természetes erdők elengedhetetlenül fontosak az élethez. Az erdei életközösség a természet meghatározó eleme. De vajon mi a helyzet a városban?!

Részletek
Ingyenes kertmozi a nagyposta parkolójában

Ingyenes kertmozi a nagyposta parkolójában

2024. június 2. 06:00

Üdítő színfoltja volt a város kulturális életében az a kertmozis vetítés, amit június 1-jén, szombaton este tartottak. A nagyposta parkolójában több százan nézhették végig a 2018-ban 4 Oscar- és számos más díjjal jutalmazott Bohém rapszódia című filmet.

Részletek