Hirdetés
Új fejlesztés a NAV-tól: számlázás okostelefonról!

Új fejlesztés a NAV-tól: számlázás okostelefonról!

2020. június 4. 08:00

Már elérhető a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) saját fejlesztésű mobilapplikációja, amivel a számlák mobiltelefonon is kiállíthatók. Az alkalmazás letöltése és használata is ingyenes, automatikusan teljesíti a kötelező adatszolgáltatást. Az új fejlesztéssel kiegészült Online Számlázó a legkényelmesebb és legtakarékosabb megoldás az Online Számla rendszerbe újonnan bekapcsolódó vállalkozások számára is.

Részletek
Járványügy: fontos tudnivalók

Járványügy: fontos tudnivalók

2020. június 3. 12:00

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfó Plusz tájékoztatóban részletezte, milyen változásokra számíthatunk a járvánnyal kapcsolatos intézkedések terén. A kormányszóvivő a szabadtéri rendezvények szervezésére, az ingyenes parkolásra, továbbá a veszélyhelyzet ideje alatt lejáró hivatalos okmányokkal kapcsolatos tudnivalókra is kitért.

Részletek
Jelentősen egyszerűsödik a piac látogatása

Jelentősen egyszerűsödik a piac látogatása

2020. június 3. 09:00

Június 5-én, péntektől a piacot a reggeli nyitástól korhatár nélkül bárki látogathatja, tehát megszüntetjük a 65 év felettiek idősávját, így délelőtt mindenki el tudja intézni a bevásárlást. Külön idősávot továbbra is kötelező kijelölni a 65 év felettieknek, így 11-12 óra között a piacot csak ők látogathatják. Maszk használata nem kötelező, de ajánlott.

Részletek
Közösségi térrel születik újjá a volt Vasas-pálya

Közösségi térrel születik újjá a volt Vasas-pálya

2020. június 3. 08:00

Hamarosan új sport- és szabadidőközpont létesül a félegyházi volt Vasas-pálya területén. A fejlesztés aktualitásairól Farkas Mihály projektmenedzser elmondta, hogy a támogatási szerződés megkötése és a pályázat benyújtása között eltelt két és fél év miatt a kiviteli költségek olyan mértékben haladják meg a kivitelezésre kapott támogatást, hogy az többlettámogatási igény benyújtásával nem kezelhető. Ezért született az a döntés, hogy a tervezett fejlesztést két ütemre bontva valósítja meg az önkormányzat. Az első ütemben többek között a nyitott közösségi tér kialakítása, a sportpálya megújítására, szolgálati lakás kialakítása, két darab szociális bérlakás vásárlására és felújítására, és közbiztonsági fejlesztésekre kerül sor.

Részletek
Egy elégedett ember

Egy elégedett ember

2020. június 3. 10:00

A karanténidőszakban is kihívást talált Kiss Zoltán: elkezdett lócákat készíteni. Sokoldalúságára persze nem ekkor derült fény, három gyermek édesapjaként kedvtelésből vőfélyként tevékenykedik, emellett 18 éve az Ótemplom karbantartója, sekrestyése, harangozója és gondnoka. Beszélgetésünk során egy érdeklődő, minden iránt nyitott, rendkívüli kreativitással megáldott ember portréja rajzolódott ki, aki mindig igyekszik a lehető legjobbat kihozni abból, amit elé sodor az élet.

Részletek
Biztonságos utazások – 2020

Biztonságos utazások – 2020

2020. június 2. 10:00

Mindenki sejthette, hogy ez nyár kicsit más lesz. Utazási szempontból biztosan. Ezekben a pillanatokban próbál a turizmus talpra állni és a helyzetük nagyon nehéz. Vissza kell nyerni az emberek bizalmát szolgáltatóként, és le kell győzni nagyon sok félelmet utasként ahhoz, hogy minden visszazökkenjen a régi kerékvágásba.

Részletek
Mi virít?

Mi virít?

2020. június 5. 08:00

Nagy Ágnes városi főkertész segítségével a félegyházi főtér pompás virágaiból fedezünk fel ismét egy csokorra valót.

Részletek