Kiütés a második félidőben - videóval

Kiütés a második félidőben - videóval

2018. április 29. 14:00

Két ellentétes félidőt hozott a P&P Kiskunfélegyházi HTK, valamint a Kiskunhalas UKSC találkozója a felnőtt férfi kézilabda NB II dél-keleti csoportjának 20. fordulójában. Az első játékrészben sokat hibázott a KHTK, szünetben 13-12-re a vendég együttes vezetett. Ezt követően megváltozott a mérkőzés képe, a gyors fordítást lehengerlő és magabiztos játék követte. A KHTK védelme jól muzsikált, a halasi csapat csupán négy gólt szerzett a második félidőben, így nem kerülte el a nagy vereséget. A bajnokság hajrájában újabb értékes győzelmet aratott a KHTK és két fordulóval az idény vége előtt négy pontra meglépett üldözőitől. Karnyújtásnyira került a második hely bebiztosításától, amihez mindössze egy döntetlen is elegendő a hátralévő mérkőzéseken. Az is eldőlt, hogy a bajnoki címet a 2017/18-as szezonban a Mezőtúri AFC szerezte meg.

Részletek
Előnyben az Astra a bajnoki döntőben

Előnyben az Astra a bajnoki döntőben

2018. április 28. 19:20

Hátrányból fordítva megnyerte a női futsal NB I. bajnoki fináléjának első mérkőzését az Astra-4IG Kiskunfélegyházi Bulls. Az együttes az alapszakasz győztes Hajdúböszörményi TE otthonában diadalmaskodott, így előnybe került a három győzelemig tartó párharcban. A címvédő Hajdúböszörmény a 8. percben Tell Zsófia révén szerezte meg a vezetést, de a második félidő elején előbb Szabó Boglárka, majd pedig a 19 éves Gelb Mónika is betalált, megfordítva az állást az Astra javára. Az Astra megőrizte a 2-1-es vezetést, a Hajúböszörmény pedig elbukta pályaelőnyét. A finálé második mérkőzését május 13-án 19 órától a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban rendezik meg.

Részletek
Elkezdődött a horgászverseny-szezon - videóval

Elkezdődött a horgászverseny-szezon - videóval

2018. május 1. 12:45

Napsütéses időjárásban több mint negyvenen ragadtak horgászbotot a Balog Tanya Horgásztó és Pihenőpark évadnyitó versenyén, április 28-án. A nevezők a hatórás megmérettetésen szabadon választható horgásznemmel mérték össze ügyességüket, tudásukat. Az összfogás meghaladta a tavalyi évet, idén több mint 190 kilogrammnyi hal akadt horogra. A versenyt szoros küzdelemben László Zoltán nyerte 16,72 kilogrammnyi összfogással.

Részletek
Új seprő jól seper - videóval

Új seprő jól seper - videóval

2018. április 27. 07:30

Két kommunális takarítógépet, azaz utcaseprőgépet vásárol a félegyházi önkormányzat. Erről – 31 napirendi pont között – április 26-i ülésén határozott a képviselő-testület.

Részletek
Nagy port kavartak - videóval

Nagy port kavartak - videóval

2018. április 25. 08:30

Ahogy arról korábban már írtunk, április 21-én és 22-én zajlott a kétnapos Adrenalin Kupa tereprali verseny Bugacon. A mezőnyben a Dakart megjárt pilóták mellett amatőrök is versenybe szálltak, s a látványos terepversenyen az autók, motorok és quadok mellett a nagyon népszerű kamionok és újdonságként side-by-side-ok is képviseltették magukat.

Részletek
Nagy sikert hozott a Félegyházi Küzdősport Gála - videóval

Nagy sikert hozott a Félegyházi Küzdősport Gála - videóval

2018. május 4. 18:00

Az előzetes várakozásokat is felülmúlta a hagyományteremtő célzattal első alkalommal megrendezett Félegyházi Küzdősport Gála. A színes és sokrétű programok között többek között thai box, MMA, K-1, ökölvívás és karatebemutató is helyet kapott. Az eseményt a Kiskunfélegyházi Harcművészeti Egyesület vezetője, Nagy Krisztián és Simon Zoltán sportszervező közösen valósította meg. A teltházas versenyen izgalmas mérkőzéseket és kiütéseket is láthatott a nagyérdemű.

Részletek
A lovat nem legyőzni kell, hanem meggyőzni - videóval

A lovat nem legyőzni kell, hanem meggyőzni - videóval

2018. május 3. 12:00

A kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripar Szakképző Iskola adott otthont a 18. Lovász Szakma Kiváló Tanulója Versenynek. A megmérettetésen nyolc iskola 15 lovász tanulójának kellett bizonyítania szakmai felkészültségét. A verseny első napján, 18-án elméleti kérdések megválaszolására volt kíváncsi a szakértő zsűri. Másnap fogathajtó és lovas képességeiket kellett megmutatni a versenyre nevező 11 lánynak és 4 fiúnak. A házigazdák nem csak kiváló szervezőnek, rendezőnek bizonyultak, de azt is megmutatták, hogy a városban kiváló lovasokat képeznek. Ennek bizonyítéka, hogy tanulóik közül Jaksa Brigitta az első, Benkó Izabella a második helyezést érte el. Felkészítő tanáraik Szajbert Éva és Kamocsa Dorisz voltak.

Részletek
Alapos verést kapott az éllovas - videóval

Alapos verést kapott az éllovas - videóval

2018. április 15. 17:40

Magabiztos játékkal kiütötte a bajnoki listavezetőt a P&P Kiskunfélegyházi HTK felnőtt férfi kézilabdacsapata az NB II férfi felnőtt dél-keleti csoportjának szuperrangadóján, április 14-én. A KHTK nem hagyott esélyt a Mezőtúri AFC-nek, végig vezetve 29-19-re nyert, amivel visszavágott az őszi egygólos vereségért. A győzelem a bajnoki hajrát tekintve fokozott jelentőséggel bír, a KHTK megerősítette második pozícióját és három pontra megközelítette a listavezető Mezőtúrt a tabellán.

Részletek
Döntőbe jutott az Astra - videóval

Döntőbe jutott az Astra - videóval

2018. április 15. 16:00

Kettős győzelemmel bekerült a női futsal NB I. döntőjébe az Astra-4IG-Kiskunfélegyházi Bulls. A Szekszárdon elért sikert követően az együttes a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban harcolta ki a finálét. Az első mérkőzéshez hasonlóan a párharc második találkozója is bővelkedett izgalmakban. Előbb vezetett, majd hátrányba került az Astra, a végén azonban sikerült a fordítás, a csapat 3-2-re győzött. A három megnyert mérkőzésig tartó döntőben az Astra a Tolna-Hajdúböszörményi TE párharc továbbjutójával találkozik.

Részletek