Új seprő jól seper - videóval

Új seprő jól seper - videóval

2018. április 27. 07:30

Két kommunális takarítógépet, azaz utcaseprőgépet vásárol a félegyházi önkormányzat. Erről – 31 napirendi pont között – április 26-i ülésén határozott a képviselő-testület.

Részletek
Nagy port kavartak - videóval

Nagy port kavartak - videóval

2018. április 25. 08:30

Ahogy arról korábban már írtunk, április 21-én és 22-én zajlott a kétnapos Adrenalin Kupa tereprali verseny Bugacon. A mezőnyben a Dakart megjárt pilóták mellett amatőrök is versenybe szálltak, s a látványos terepversenyen az autók, motorok és quadok mellett a nagyon népszerű kamionok és újdonságként side-by-side-ok is képviseltették magukat.

Részletek
Nagy sikert hozott a Félegyházi Küzdősport Gála - videóval

Nagy sikert hozott a Félegyházi Küzdősport Gála - videóval

2018. május 4. 18:00

Az előzetes várakozásokat is felülmúlta a hagyományteremtő célzattal első alkalommal megrendezett Félegyházi Küzdősport Gála. A színes és sokrétű programok között többek között thai box, MMA, K-1, ökölvívás és karatebemutató is helyet kapott. Az eseményt a Kiskunfélegyházi Harcművészeti Egyesület vezetője, Nagy Krisztián és Simon Zoltán sportszervező közösen valósította meg. A teltházas versenyen izgalmas mérkőzéseket és kiütéseket is láthatott a nagyérdemű.

Részletek
A lovat nem legyőzni kell, hanem meggyőzni - videóval

A lovat nem legyőzni kell, hanem meggyőzni - videóval

2018. május 3. 12:00

A kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripar Szakképző Iskola adott otthont a 18. Lovász Szakma Kiváló Tanulója Versenynek. A megmérettetésen nyolc iskola 15 lovász tanulójának kellett bizonyítania szakmai felkészültségét. A verseny első napján, 18-án elméleti kérdések megválaszolására volt kíváncsi a szakértő zsűri. Másnap fogathajtó és lovas képességeiket kellett megmutatni a versenyre nevező 11 lánynak és 4 fiúnak. A házigazdák nem csak kiváló szervezőnek, rendezőnek bizonyultak, de azt is megmutatták, hogy a városban kiváló lovasokat képeznek. Ennek bizonyítéka, hogy tanulóik közül Jaksa Brigitta az első, Benkó Izabella a második helyezést érte el. Felkészítő tanáraik Szajbert Éva és Kamocsa Dorisz voltak.

Részletek
Alapos verést kapott az éllovas - videóval

Alapos verést kapott az éllovas - videóval

2018. április 15. 17:40

Magabiztos játékkal kiütötte a bajnoki listavezetőt a P&P Kiskunfélegyházi HTK felnőtt férfi kézilabdacsapata az NB II férfi felnőtt dél-keleti csoportjának szuperrangadóján, április 14-én. A KHTK nem hagyott esélyt a Mezőtúri AFC-nek, végig vezetve 29-19-re nyert, amivel visszavágott az őszi egygólos vereségért. A győzelem a bajnoki hajrát tekintve fokozott jelentőséggel bír, a KHTK megerősítette második pozícióját és három pontra megközelítette a listavezető Mezőtúrt a tabellán.

Részletek
Döntőbe jutott az Astra - videóval

Döntőbe jutott az Astra - videóval

2018. április 15. 16:00

Kettős győzelemmel bekerült a női futsal NB I. döntőjébe az Astra-4IG-Kiskunfélegyházi Bulls. A Szekszárdon elért sikert követően az együttes a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban harcolta ki a finálét. Az első mérkőzéshez hasonlóan a párharc második találkozója is bővelkedett izgalmakban. Előbb vezetett, majd hátrányba került az Astra, a végén azonban sikerült a fordítás, a csapat 3-2-re győzött. A három megnyert mérkőzésig tartó döntőben az Astra a Tolna-Hajdúböszörményi TE párharc továbbjutójával találkozik.

Részletek
Napelemek segítik a Mezgé energiaellátását - videóval

Napelemek segítik a Mezgé energiaellátását - videóval

2018. április 12. 11:00

Mintegy 80 millió forintos energetikai beruházás valósult meg a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Intézmény kollégiumában. Ennek köszönhetően a közeljövőben már napelemek nyújtják a villamosenergia jelentős részét a végfalon, a pincében és a padláson elvégzett hőszigetelési munkálatok miatt. Az iskola költségeit a nyílászárók cseréje is csökkenti.

Részletek
Mindent lehet egy picit jobban csinálni - videóval

Mindent lehet egy picit jobban csinálni - videóval

2018. április 9. 16:00

Kiskunfélegyházán és a 4-es számú választókerület valamennyi településén zavartalanul folyt a szavazás április 8-án, vasárnap. A szavazók többsége ismét Lezsák Sándort tisztelte meg bizalmával. Második helyen Kollár László, a Jobbik Magyarországért Mozgalom, a harmadikon pedig Horváth Tamás, az MSZP-Párbeszéd jelöltje végzett.

Részletek