Hirdetés
Elkezdődött a motoros fesztivál

Elkezdődött a motoros fesztivál

2017. augusztus 10. 17:50

Negyedik alkalommal rendezik meg Kiskunfélegyházán a Nemzetközi Oldalkocsis Motoros Találkozót. Idén első ízben katonai motoros hagyományőrző kiállítással is készülnek a szervezők. Az első nap elmaradhatatlan koncertje is elkezdődött, a színpadon az Alma együttes szórakoztatta a kicsiket és nagyokat. Pillanatképek és beszámoló a helyszínről. Kísérjék figyelemmel az első nap eseményeit a www.felegyhazikozlony.eu honlapon, vagy a Félegyházi Közlöny Facebook-oldalán!

Részletek
Forróság nehezítette a 24 órás horgászatot - videóval

Forróság nehezítette a 24 órás horgászatot - videóval

2017. augusztus 6. 18:00

Alaposan fel kellett készülniük a versenyzőknek a Balog Tanya 24 órás horgászversenyére, amit augusztus 5-e és 6-a között immár 6. alkalommal rendeztek meg. A hőségben 12 csapat (3+ 1 fős) mérte össze tudását, érkeztek horgászok Szentesről, Csongrádról és Paksról is. A győztes csapat pénzjutalom mellett vándorkupát kapott a szervezőktől, a dobogósok mellett díjazták a legnagyobb hal kifogóját.

Részletek
Kunfakó felvonulás a Kossuth utcán

Kunfakó felvonulás a Kossuth utcán

2017. augusztus 4. 16:00

A Kunfakó Ünnep kapcsán több mint 40 ló vonult fel Kiskunfélegyháza főutcáján, a Kossuth Lajos utcán. A középtermetű, rendkívül kitartó és jól lovagolható fajta szépségében gyönyörködhettek az élő közvetítés által. Aki pedig többet szeretne megtudni az állatokról és tenyésztésükről, az látogassa meg a rendezvényt szombaton a parkerdőben! 10 és 13 között Eördögh András lótenyésztő, Hekker Walter hippológus, Györffy - Villám András lovasszakértő, Gőblyös István lókiképző, lovasedző és Csikós Bálint nyeregkészítő előadása után 16 órától a 2017 évi Kunfakó Viadalra kerül sor.

Részletek
Félegyháza örökre magáénak tudja Petőfit

Félegyháza örökre magáénak tudja Petőfit

2017. augusztus 1. 12:45

A költőre emlékezünk, aki talán itt született, talán nem. De, hogy ennek a városnak a porát taposta Kisgyermek korában, ahhoz nem fér kétség. Innen indult „nádparipán lovagolva”, s vált a legnagyobb magyar költővé. A mai napon halálára emlékezünk, mely legalább annyira titokzatos, mint születése – fogalmazott Rosta Ferenc alpolgármester, amikor a Petőfi Sándor halálának 168. évfordulójára emlékezőket köszöntötte július 31-én.

Részletek
Oldalkocsis motorral száguldani élvezet! - videóval

Oldalkocsis motorral száguldani élvezet! - videóval

2017. július 27. 13:00

- Nagyon jó volt ez a motorozás! Bár az én motorom menne ilyen gyorsan. Így fogalmazott Erzsike néni miután visszaérkezett a félegyházi „szelíd oldalkocsis motorosok" sétajáratával a Csanyi úti idősek otthonába. A 98 éves Kati néni büszkén és fiatalosan ült be az oldalkocsiba, és nagyon hálás volt a félegyházi motorosoknak ezért az élményért. Az oldalkocsisok nemzetközi találkozójuk megrendezése előtt idén úgy döntöttek, hogy a Csanyi úti és a Nádasdy utcai szociális otthon lakóit ajándékozzák meg a motorozás örömével. Az idős emberek hálával fogadták kezdeményezésüket.

Részletek
Újabb öt évig Csernus Krisztina vezeti az óvodát - videóval

Újabb öt évig Csernus Krisztina vezeti az óvodát - videóval

2017. június 30. 07:30

Szenvedélyes vitáktól sem volt mentes a nyári közigazgatási szünetet megelőző utolsó képviselő-testületi ülés Félegyházán. A városatyák összesen 21 napirendi pontot tárgyaltak meg, közöttük határoztak a sportorvosi ellátás bővítéséről, a pályázatból megvalósítandó elektromos töltőállomásokról, továbbá az önkormányzat Helyi Esélyegyenlőségi Programjának felülvizsgálatáról.

Részletek
Szelfik és betyárok költöztek a Kiskun Múzeumba - videóval

Szelfik és betyárok költöztek a Kiskun Múzeumba - videóval

2017. június 24. 23:23

Színes és érdekes programokkal várták június utolsó hétvégéjén a látogatókat a Kiskun Múzeumba. A Múzeumok Éjszakáján a szabadtéri programok és koncertek mellett átadták a megszépült szélmalmot, valamint eredményt hirdettek és megnyitották az „Önarckép és szelfi” kiállítást. A börtönmúzeumban a hagyományos lámpás tárlatvezetés mellett a múlt emlékei, büntettei is megelevenedtek a betyárok jóvoltából.

Részletek
Vidám napjuk volt szombaton a Békás városrész lakóinak - videóval

Vidám napjuk volt szombaton a Békás városrész lakóinak - videóval

2017. június 19. 07:30

Második alkalommal rendezte meg a Tréfás Békás Forgatagot Balla László alpolgármester, a választókerület önkormányzati képviselője június 17-én, a Bajcsy iskola udvarán. A vidám, szórakoztató programban felléptek a város óvodás és iskolás csoportjai, a Félegyházi Népdalkör, a Félegyházi Citerazenekar és Énekkar, az Art Kingdom Tánccsoport és Varga Katica énekes. Volt élménypark, pónifogat, arcfestés, csillámtetoválás is. Emellett Horváth Richárd divatbemutatója szórakoztatta a nagyérdeműt, de a birkózók és az ökölvívók is bemutatóval voltak jelen. Este a Betli Duó adott koncertet.

Részletek