Februári véradások

Februári véradások

2020. február 6. 16:00

Februárban is szervez véradást a Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezete. Vért adhat minden egészséges ember, aki már betöltötte 18. életévét, de még nincs 65 éves, testsúlya pedig meghaladja az 50 kg-ot. Ezen kívül érdemes tudni, hogy férfiak akár ötször, nők viszont maximum háromszor adhatnak vért egy évben. A két véradás között pedig legkevesebb 56 napnak el kell telnie.

Részletek
Tájékoztató az új koronavírusról

Tájékoztató az új koronavírusról

2020. február 4. 10:00

2019 végén új típusú koronavírus kezdett terjedni Kínában. A tüdőgyulladással járó fertőzés okozta nemzetközi krízishelyzetre reagálva az Egészségügyi Világszervezet (WHO) életbe léptette a globális egészségügyi vészhelyzetekre kidolgozott protokollt. Magyarországon jelenleg nincs koronavírusos beteg, ugyanakkor a betegség elleni védekezés érdekében operatív törzs állt fel, illetve a 06-80-277-455 és a 06-80-277-456 telefonszámon bárki kérhet tanácsot.

Részletek
Téli depresszió - A fényhiány-betegség

Téli depresszió - A fényhiány-betegség

2020. február 2. 16:00

A napfényben szegény téli időszakban az arra érzékeny emberek folyton levertnek, fáradtnak, erőtlennek érezhetik magukat. Sokan nem figyelnek eléggé a tünetekre, pedig ha ez az állapot tartósan fennáll, az súlyos egészségügyi panaszokhoz vezethet.

Részletek
Csontritkulás-mérés az Egészségközpontban

Csontritkulás-mérés az Egészségközpontban

2020. január 18. 16:00

A kiskunfélegyházi Egészségközpont tájékoztatja a lakosságot, hogy csontritkulás-szűrés lesz az intézményben január 20-a és 24-e között. Fontos tudni, hogy a vizsgálatot megelőzően a háziorvosnál be kell jelentkezni, ahol a szűrésen való részvétel feltételeiről is tájékoztatást kaphatnak. A szűrés ideje minden nap 9 órától 15 óráig tart, helye: 311-es számú rendelő. 

Részletek
Megváltozott a megyei kórház parkolási rendje

Megváltozott a megyei kórház parkolási rendje

2020. február 4. 09:00

A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház működése során elsősorban a betegek, hozzátartozók és munkatársak érdekeit kell figyelembe venni és biztosítani számukra a folyamatos, biztonságos betegellátást, a megfelelő, kulturált körülményeket, beleértve a parkolást, mint kiegészítő intézményi szolgáltatást is. Épp ezért arra kér mindenkit a kórház vezetése, hogy a megszűnt Nyíri út felőli parkoló helyett ne a közelben található társasházak parkolóját, hanem az erre a célra kialakított ingyenes és fizetős kórházi parkolókat vegyék igénybe.

Részletek
Januári véradások

Januári véradások

2020. január 17. 16:00

Januárban is szervez véradást a Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezete. Vért adhat minden egészséges ember, aki már betöltötte 18. életévét, de még nincs 65 éves, testsúlya pedig meghaladja az 50 kg-ot. Ezen kívül érdemes tudni, hogy férfiak akár ötször, nők viszont maximum háromszor adhatnak vért egy évben. A két véradás között pedig legkevesebb 56 napnak el kell telnie.

Részletek
Jótékony tetkósok a kórházban

Jótékony tetkósok a kórházban

2020. január 5. 16:00

Átadták a Bács-Kiskun Megyei Kórház kecskeméti újszülött részlegének azt a 850.000 forint támogatást, amelyet a 2019. októberben, Kiskunfélegyházán megrendezett jótékonysági tetoválófesztiválon gyűjtöttek. Az összegből – kiegészítve azt – 1, 6 millió forint értékű, tűszúrás nélkül működő, sárgaságmérő készüléket vásárolt az intézmény.

Részletek