Szünetel a gombavizsgálat

Szünetel a gombavizsgálat

2020. március 20. 09:00

Szünetel a gombavizsgálat a Pázmány utcai zöldségpiacon március 19-étől – értesíti a lakosságot a Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. Termesztett gomba árusítása termelői engedély bemutatásával kizárólag az arra kijelölt helyen lehetséges.

Részletek
Ezért kérik, hogy aki tud, maradjon otthon!

Ezért kérik, hogy aki tud, maradjon otthon!

2020. március 21. 08:00 | Koronavírus

Embert próbáló időszak elején vagyunk. Senkinek, vagy talán csak a legidősebb, háborús nemzedéknek van valami tapasztalata arról, milyen az élet akkor, ha nem mehetünk sehová. Szörnyű lesz, vagy talán sokaknak már most is szörnyű. De az, hogy meddig kell kibírni, csak rajtad múlik.

Részletek
Így ne!

Így ne!

2020. március 19. 13:30 | Koronavírus

Csütörtökön reggel készült a mellékelt fotó, az egyik félegyházi élelmiszeráruház nyitására várva. Az élelmiszerek és tisztítószerek beszerzése minden család számára alapvető fontosságú. Ennek súlya, értéke az elmúlt napokban, hetekben különösen felértékelődött az életünkben. Fontos lenne viszont, hogy a járvány terjedésének lassítását célzó biztonsági előírásokat ilyenkor se hagyjuk figyelmen kívül: tartsuk egymástól a másfél-két méteres távolságot, kerüljük a tömeget, és lehetőség szerint gondoljunk egymásra együttérzéssel akkor is, amikor a személyes szükségletünknél többet készülünk vásárolni. Vigyázzunk magunkra és egymásra!

Részletek
Attól a vírustól félünk, amit még nem ismerünk

Attól a vírustól félünk, amit még nem ismerünk

2020. március 19. 10:00 | Koronavírus

Kanyaróban száznegyvenezer gyerek halt meg tavaly világszerte, szinte tudomást sem vettünk róluk. Koronavírusban eddig nagyjából hétezren vesztették életüket és majdnem bedőlt a tőzsde. Pedig ez távolról sem a leggyilkosabb kór. Azért félünk tőle ennyire, mert nem ismerjük, de könnyen lehet, hogy itt marad és meg kell majd tanulnunk együtt élni vele – állítja a szegedi virológus professzor, Duda Ernő.

Részletek
Biztonságra törekedik a posta is

Biztonságra törekedik a posta is

2020. március 19. 12:00 | Koronavírus

A Magyar Posta Zrt. mindent megtesz annak érdekében, hogy a koronavírus terjedésének megakadályozását minden lehetséges eszközzel segítse. A Kormány utasításaival és ajánlásaival összhangban összeállítottak egy részletes cselekvési tervet, amelynek célja, hogy minden szükséges óvintézkedés bevezetése mellett a postai szolgáltatások folyamatosságát biztosítani tudják.

Részletek
Nem tervez kijárási tilalmat az Operatív törzs

Nem tervez kijárási tilalmat az Operatív törzs

2020. március 18. 17:00 | Koronavírus

2817 ember van hatósági házi karanténban, eddig 5094 ellenőrzést hajtottak végre a hatóságok – mondta Lakatos Tibor ezredes, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője a mai sajtótájékoztatón. Ellenőrizték az új intézkedések betartását is, eddig 7 személlyel szemben, 350 ezer forintos bírságot szabtak ki.

Részletek
A Kossuthvárosi Óvoda helyett a Rocktárban és az Ipartestületben lesz véradás

A Kossuthvárosi Óvoda helyett a Rocktárban és az Ipartestületben lesz véradás

2020. március 23. 16:00 | Koronavírus

Félegyháza újra bizonyítja, hogy a bajban össze tud tartani! Amikor a megye többi településén sorra maradnak el a véradások, nálunk az elmaradtak helyett sikerül másik kettőt megtartani! Az Országos Vérellátó Szolgálatnak a kialakult járványügyi helyzetben továbbra is biztosítania kell a vérkészítményeket a kórházak számára. Épp ezért kérnek mindenkit, hogy amennyiben egy hónapja nem jártak külföldön és egészségesek, van rá lehetőségük, menjenek el a véradásra. Az eredetileg a Kossuthvárosi Óvodába tervezett véradás március 24-én, kedden délelőtt a Rocktárban 9-től 12-ig, délután pedig az Ipartestület székházában lesz 13.30 és 16.30 között.

Részletek