Csak egy lélegeztetőgép

Csak egy lélegeztetőgép

2020. március 22. 08:00 | Koronavírus

A hosszú posztok nem hasznosak a Facebookon, hiszen senki nem olvassa végig őket. Most mégis tollat ragadtam és itt írok, mert talán a figyelmet itt tudom a legjobban megragadni. Célközönségem az újságírók, akik eddig is rengeteget segítettek abban, hogy az 1001 orvos hálapénz nélkül oldal eseményeiről hitelesen tájékoztassák a lakosságot.

Részletek
Ne spájzoljon! – Van és lesz elég élelmiszer!

Ne spájzoljon! – Van és lesz elég élelmiszer!

2020. március 21. 16:00 | Koronavírus

Magyarország agrár-élelmiszeripari ország, komoly exportőr, hazánk önellátottsága mintegy 120 százalékos az alapvető élelmiszerekből. A mostani veszélyhelyzetben különös jelentősége van ennek: a hazai mezőgazdaság és élelmiszeripar folyamatosan képes biztosítani a lakosság számára az élelmiszereket.

Részletek
Már a világhálón is ott a koronavírus

Már a világhálón is ott a koronavírus

2020. március 21. 12:00 | Koronavírus

Roppant komoly kihívások előtt állnak a vállalati informatikai rendszerek a munkavállalók kényszerű, otthoni munkavégzése miatt. Támadások tömege zúdulhat a felhasználókra, ami a nem megfelelően előkészített megoldások miatt a korábbiaknál is veszélyesebb lehet. Ráadásul már koronavírus zsarolóprogram és járványhoz kapcsolódó adathalász oldalak sora is megjelent a világhálón, ami még veszélyesebbé teszi a kialakult szituációt – hívja fel a figyelmet a Panda Security Hungary.

Részletek
Nem maradhatok otthon – Ugye nem viszem haza a vírust?

Nem maradhatok otthon – Ugye nem viszem haza a vírust?

2020. március 19. 17:00 | Koronavírus

A koronavírus terjedése már önmagában is aggodalommal tölt el mindannyiunkat. És ehhez adódik még mindenkinél a saját élethelyzetéből fakadó szorongás: aki otthon marad, nem tudja, hogyan rendezkedjen be, hogyan is töltse ki napjait, az időseket, krónikus betegeket nap mint nap szembesítik azzal, hogy deklaráltan ők a legveszélyeztetettebbek, ezért ne menjenek sehová, ami szintén növeli a stresszt bennük.

Részletek
Csalók próbálnak gyűjteni a kórház javára

Csalók próbálnak gyűjteni a kórház javára

2020. március 19. 16:30 | Koronavírus

A Bács-Kiskun Megyei Kórház felhívja figyelmüket, hogy csalók adománygyűjtésbe kezdtek az egészségügyi intézmény javára. A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara vezetése a mai napon (csütörtök) egyeztetett a kórház vezetésével, és azt a tájékoztatást kapta, hogy semmi ilyen jellegű igénye nincs a kórháznak, és nem is kezdeményeztek adománygyűjtést. Kérik Önöket, legyenek körültekintőek, és zárkózzanak el az ilyen jellegű megkereséstől!

Részletek
Szünetel a gombavizsgálat

Szünetel a gombavizsgálat

2020. március 20. 09:00

Szünetel a gombavizsgálat a Pázmány utcai zöldségpiacon március 19-étől – értesíti a lakosságot a Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. Termesztett gomba árusítása termelői engedély bemutatásával kizárólag az arra kijelölt helyen lehetséges.

Részletek
Ezért kérik, hogy aki tud, maradjon otthon!

Ezért kérik, hogy aki tud, maradjon otthon!

2020. március 21. 08:00 | Koronavírus

Embert próbáló időszak elején vagyunk. Senkinek, vagy talán csak a legidősebb, háborús nemzedéknek van valami tapasztalata arról, milyen az élet akkor, ha nem mehetünk sehová. Szörnyű lesz, vagy talán sokaknak már most is szörnyű. De az, hogy meddig kell kibírni, csak rajtad múlik.

Részletek