Górcső alatt a költségvetés-tervezet

Górcső alatt a költségvetés-tervezet

2015. február 3. 13:00

Az Érdekegyeztető Tanáccsal, a költségvetési intézmények vezetőivel, az Idősügyi Tanáccsal, továbbá a jogi és városüzemeltetési bizottsággal már megtörtént Kiskunfélegyháza 2015 évi költségvetés-tervezetének egyeztetése. Ma, azaz február 3-án a Művelődési és Szociális Bizottság, továbbá a Gazdasági Bizottság vitatja meg, majd február 5-én, csütörtökön a képviselőtestület hozza meg a végső döntést a költségvetési rendeletről.

Részletek
A Jobbik már a következő kampányra készül

A Jobbik már a következő kampányra készül

2015. február 3. 11:19

A Jobbik választási kampánycsapata Kiskunfélegyházán egy „batyus” baráti összejövetelen értékelte az elmúlt esztendőt január 30-án. A találkozón Kollár László immár választókerületi elnökként látta vendégül a települések aktivistáit, megköszönve munkájukat.

Részletek
Gyógyintézeti Központ Kecskeméten - Összeállt végre az egység

Gyógyintézeti Központ Kecskeméten - Összeállt végre az egység

2015. február 3. 12:15

A kecskeméti Gyógyintézeti Központ egy több évtizedes, különböző intenzitású építési folyamat eredménye. Az épületegyüttes fejlődésnek bő négy évtizedét Marosi Miklós tervei határozták meg. A városrésznyi kórházkomplexum építészeti képe magán hordozza a különböző korok jegyeit, de tervezője mindezt szerencsésen egységben tudta tartani.

Részletek
Humánum és szakmaiság

Humánum és szakmaiság

2015. február 3. 08:45

„Engem szeret a Jóisten. És én is Őt!” Ezzel a mondattal kezdte dr. Kása Zsuzsanna a bemutatkozást, amire tankerület igazgatói kinevezése alkalmából kértem. Beszélgetésünk során érintettünk magánéleti és szakmai hullámhegyeket-hullámvölgyeket, néha még kríziseket is. Végül valahogy mégis mindig ugyanide kanyarodtunk vissza: Istenhez és a szeretethez. Kása Zsuzsa közhelyek és szuperlatívuszok nélkül, a lehető legtermészetesebben beszél ezekről a kérdésekről. Azzal a józan mértéktartással és megérlelt-megélt bölcsességgel, amit a félegyháziak megszoktak, és talán már el is várnak tőle.

Részletek
Az örömteli szalagozó után jön a bizonyítás

Az örömteli szalagozó után jön a bizonyítás

2015. február 2. 20:30

A Szent Benedek Szakképző Iskolában 116 tanulót búcsúztattak iskolatársaik a szalagozó ünnepségen január 30-án. A búcsúztatás természetesen itt sem torkollott szomorkodásba. A nyitótánc után paródiák, táncok és a diák–tanár „vegyes kórus” dalcsokra szórakoztatta a nagyérdeműt. A szalagozó fáradalmait kipihenve komoly felkészülés vár a végzősökre. Három osztály május elején kezdi meg érettségi vizsgáit, egy osztálynak pedig május közepén kell bebizonyítani szakmunkás felkészültségét.

Részletek
Látogatási tilalom a Bács-Kiskun megyei kórházakban

Látogatási tilalom a Bács-Kiskun megyei kórházakban

2015. február 2. 18:30

Felhívom a tisztelt lakosság figyelmét, hogy a megyénket is elérő influenzajárvány miatt, február 3-tól a Bács-Kiskun Megyei Kórház mindhárom telephelyén (Kecskemét, Kalocsa, Kiskunfélegyháza) LÁTOGATÁSI TILALMAT rendelek el, saját hatáskörben, határozatlan időre.

Részletek
Tisztítják a csapadékvíz elvezető árkokat

Tisztítják a csapadékvíz elvezető árkokat

2015. február 2. 16:30

Szamosi Endre önkormányzati képviselő szerint már tavasszal érzékelhető változást tapasztalhatnak a 4-es számú választókörzet lakói a csapadékvíz elvezetésben. Köszönhető ez annak, hogy szervezetten és szisztematikusan végzik a vízelvezető árkok tisztítását. A múlt év végén megkezdett munkát amint az időjárási viszonyok lehetővé teszik, idén is tovább folytatják.

Részletek
Közösségépítő disznótor

Közösségépítő disznótor

2015. február 2. 12:16

A petőfiszállásiak példaértékű összefogásának és vendégszeretetének hírét viszik azok, akik részt vettek a hagyományőrző falusi disznóvágáson, amit negyedik alkalommal rendeztek meg a hétvégén.

Részletek