Telefonon is lehet javítani az szja-bevallást

Telefonon is lehet javítani az szja-bevallást

2015. május 28. 10:20

A bevallások feldolgozásakor előfordulhat, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal hibát talál a bevallásban. A hibát lehet telefonon is javítani – kivéve, ha az aláírás hiányzik – az adóhivatal Ügyféltájékoztató és Ügyintéző Rendszerén.

Részletek
Alap a biztonsághoz - oltóvíz biztosítása a lakóépületeknél

Alap a biztonsághoz - oltóvíz biztosítása a lakóépületeknél

2015. május 27. 15:40

A katasztrófavédelem feladata a hatósági tevékenység és a beavatkozások során is elsődlegesen az élet, és emellett az értékek, az épített és természeti környezet védelme. A közelmúltban több lakossági megkeresés is érkezett az oltóvíz biztosításával kapcsolatosan, ezért összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat.

Részletek
Sikeres volt a Kandó

Sikeres volt a Kandó

2015. május 27. 12:35

A kecskeméti Kandó Kálmán Szakközépiskola diákjainak járműve igen jó hatásfokúnak bizonyult a Rotterdamban véget ért Shell Eco Marathon versenyen.

Részletek
„Végy egy könyvet, tégy egy könyvet”

„Végy egy könyvet, tégy egy könyvet”

2015. május 26. 16:10

Kiskunfélegyházán az országos mozgalomhoz kapcsolódóan ma adták át az „OlvasLakokat”. A városi könyvtár már „bababarát” és „madárbarát” terület. Ez adta az ötletet, hogy a könyvtár melletti Herman Ottó emlékparkban, és a város több pontján is, a madáretetőkhöz hasonló formájú kis könyvespolcokat helyezzünk ki - mondta el Kállainé Vereb Mária, a városi könyvtár igazgatója az első „OlvasLak” átadásakor.

Részletek
Köszönetnyilvánítás

Köszönetnyilvánítás

2015. május 26. 15:30

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, városvezetése és képviselő-testülete tisztelettel fejezi ki köszönetét a Városalapítók Hete rendezvénysorozat példás és rég nem látott magas színvonalú lebonyolításáért és megszervezéséért a Művelődési Központ munkatársainak, a Petőfi Sándor Városi Könyvtár dolgozóinak, a Kiskun Múzeum kollektívájának, a Városháza munkatársainak, a Polgárőrségnek, a helyi médiák csapatainak, a Kreatív Dekornak, a VSZKSZ-nek, a támogatóknak és valamennyi közreműködőnek, aki részt vett a program sikeres megvalósításában.

Részletek
Dömdödöm az elfogadásról mesélt

Dömdödöm az elfogadásról mesélt

2015. május 29. 09:00

A félegyházi Százszorszép Óvodába költöztették be egy mesejáték erejéig a Göllesz Viktor Speciális Általános Iskola diákjai a Négyszögletű Kerek Erdő lakóit, közöttük a beszélni nem tudó Dömdödömöt. Lázár Ervin mesehősei a toleranciáról, a másság elfogadásáról vittek üzenetet a tanulásban és értelmileg akadályozott gyerekek tolmácsolásában egészséges társaikhoz. Az élmény pedig nézőt és szereplőt egyaránt gazdagabbá tett.

Részletek
Olajozott gyűjtés

Olajozott gyűjtés

2015. május 27. 07:30

A Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Gyűjts szelektíven, élj sportosan! Étolaj- és Zsírgyűjtő Akcióhoz. A program ideje alatt - június 15-ig, reggel 6 és este 8 óra között - az intézmény belső udvarán elhelyezett tárolóedénybe beküldhető kitisztított műanyag üdítős és ásványvizes flakonban minden háztartásban és vendéglátásban keletkező használt étolaj és zsír, melyek összeönthetők. A gyűjtött mennyiség arányában az iskola sportszerutalványt kap.

Részletek
A magunk képét viselő európai kultúrát építeni

A magunk képét viselő európai kultúrát építeni

2015. május 26. 07:30

A Móra Ferencet már életében övező megbecsülés, az idő múlásával a város arculatát alapvetően meghatározó hagyomány fontos eseményének adott helyet a Városháza díszterme május 24-én. Méltó keretek között, a Városalapítók Napján rendezett ünnepi képviselő-testületi ülésen megalakult a Móra Ferenc Társaság Kiskunfélegyháza Egyesület.

Részletek
Bránya Józsefet koronázták pünkösdi királlyá a „hercegnők”

Bránya Józsefet koronázták pünkösdi királlyá a „hercegnők”

2015. május 25. 20:55

Pünkösdi királyválasztásra gyűltek egybe a gyerekek május 25-én a Móra Ferenc Művelődési Központban. A döntéshozatal előtt egy órácskát kézműveskedéssel töltöttek. Ezt követően került sor a négy király-jelölt próbatételeire, amiben szerepelt a bothúzás, „kakaskodás”, a zoknikkal célba dobás éppúgy, mint a táncos feladatok. A szigorúnak egyáltalán nem mondható „hercegnőkből” álló bíráló bizottság végül Bránya Józsefet koronázta meg. Ezután semmi csodálnivaló nem volt abban, hogy Józsika minden leányt táncba tudott vinni.

Részletek