Több millió négyzetméter erdő pusztult el a júliusi tűzekben

Több millió négyzetméter erdő pusztult el a júliusi tűzekben

2015. augusztus 8. 08:25

Az elmúlt hét csapadékosabb időjárása ellenére az erdők továbbra is nagyon szárazak és egy kisebb eső után akár egy órával is lángra kaphat a növényzet - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) közleményében. Emlékeztetnek: a földművelésügyi miniszter július 3-án általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el, amely azóta is érvényben van.

Részletek
Meghosszabbította a hőségriasztást az országos tisztifőorvos

Meghosszabbította a hőségriasztást az országos tisztifőorvos

2015. augusztus 6. 17:00

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban folytatódik a kánikula, tovább erősödik a felmelegedés. A napi középhőmérséklet a 27 fokot is meghaladhatja. Ezért az országos tisztifőorvos, figyelembe véve az Országos Közegészségügyi Központ ajánlását, a korábban kiadott másodfokú hőségriasztást augusztus 7-én, péntek éjféltől harmadfokúra, azaz hőségriadóra emeli, ezzel együtt augusztus 11-én, kedd éjfélig meghosszabbítja.

Részletek
Kárt is okozhat a jó szándékú igyekezet

Kárt is okozhat a jó szándékú igyekezet

2015. augusztus 5. 14:00

A félegyháziak jogos igényként fogalmazták meg az elmúlt időszakban, hogy a nyári hőségben működjön a főtéren a „káposztás” szökőkút. Akadt egy lelkes önkéntes is, aki nekilátott lesikálni a köztéri alkotást annak reményében, hogy ezzel segít. Tettét közzétette az internetes közösségi oldalon is. Igyekezete azonban megkésett, sőt kárt okozott. Az előző napokban ugyanis a városfenntartó szervezet megtisztította a díszkutat, ezt követően pedig védőréteggel kezelték algásodás ellen. Ezt a réteget távolította el a „segítőkész” városvédő. Ennek ellenére szerencsére csobog a víz a forró napokon az Ótemplom előtt.

Részletek
Változik a hulladékszállítás rendje

Változik a hulladékszállítás rendje

2015. augusztus 17. 18:30

A Városfenntartó Szolgáltató Költségvetési Szervezet (VSZKSZ) értesíti a félegyházi lakosokat, hogy az augusztus 20-i munkaszüneti nap miatt másnap, augusztus 21-én, pénteken végzi el a hulladékszállítást. Galambos, Szabóhely és Ringhegy térségében augusztus 20-a csütörtök helyett, 24-én hétfőn szállítják el a háztartási hulladékot.

Részletek
Kecskemétre ér a Tour de Hongrie

Kecskemétre ér a Tour de Hongrie

2015. augusztus 5. 10:20

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság értesíti a járművezetőket és az üzemeltetőket, hogy augusztus 6-án Kecskemétre érkezik a Tour de Hongrie Magyar Kerékpáros Körverseny mezőnye. A rendezvénnyel kapcsolatban az alábbi forgalomkorlátozásokra lehet számítani.

Részletek
„Két kezemmel” segítek

„Két kezemmel” segítek

2015. augusztus 7. 14:30

Jótékonysági kiállítással és vásárral zárult a Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Egyesülete „Két kezemmel” programja. A Szakmaközi Művelődési Házban a tartós munkanélküliek és hátrányos helyzetűek által készített csipkéket, mobiltelefon tartókat, hűtőmágneseket és egyéb, kedves dísztárgyakat kínáltak eladásra. A bevételből tartós élelmiszerekkel támogatják a segítségre szorulókat.

Részletek
Elköltözik a Fogyasztóvédelmi Hatóság

Elköltözik a Fogyasztóvédelmi Hatóság

2015. augusztus 5. 07:30

A Bács- Kiskun Megyei Kormányhivatal tájékoztatja a lakosságot, hogy a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Fogyasztóvédelmi Osztálya a jelenlegi Kecskemét, Klapka u. 34. szám alatti ingatlanból átköltözik a Kecskemét, Szent István krt. 19/A alatti épületbe.

Részletek
A menekülteknek nem célállomása Félegyháza

A menekülteknek nem célállomása Félegyháza

2015. augusztus 4. 18:15

A kiskunfélegyházi rendőrkapitányságon hat illegális határátlépőt állítottak elő ma délelőtt. A mezőőrök és a rendőrök kora reggel kezdték meg közös járőrözésüket, amikor lakossági jelzés érkezett, hogy vélhetően migránsok tartózkodnak az autópálya egyik lehajtójánál. A helyszínre érkezve igazoltatták az idegeneket, akiknek többsége nem tudta magát okmányokkal igazolni, így a kapitányságra szállították őket.

Részletek
Hajszálon múlik az iskola sorsa

Hajszálon múlik az iskola sorsa

2015. augusztus 4. 13:00

Mindössze 11 kisgyermekkel kezdi meg az idei tanévet a gátéri Széchenyi István Általános Iskola. Az intézmény sorsa hajszálon múlik, mert ha időközben néhány szülő meggondolja magát és elviszi gyermekét Félegyházára, végleg lakatot tehetnek az iskola kapujára.

Részletek