Az I. világháború áldozataira emlékeztek

Az I. világháború áldozataira emlékeztek

2014. július 21. 15:04

Az első világháború kiskunfélegyházi áldozataira emlékeztek július 17-én a Móra Ferenc Gimnáziumban elhelyezett emléktáblánál és a Hősök Parkjában felállított emlékműnél. A koszorú elhelyezése és a gyertyák meggyújtása előtt Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke hangsúlyozta, hogy a háború kitörésének 150. évfordulóján az áldozatokon kívül azokra is emlékeznünk kell, akik viselték a szörnyű következményeket, ezek pedig elsősorban az életüket áldozók családtagjai voltak. A megemlékezésen Hatvani Zsófia református lelkész és Hajagos Gyula plébános mondott imát a hősökért és hozzátartózóikért.

Részletek
A létszám fogy, a lelkesedés töretlen

A létszám fogy, a lelkesedés töretlen

2014. július 21. 12:29

Fogyatkozik a Pálmonostori Lovas Egyesület létszáma és a lótartók is egyre kevesebben vannak. A kisebb létszám ellenére a lelkesedés, a lovassportok népszerűsítésének vállalása töretlen. Jelen vannak minden községi rendezvényen, bemutatókat tartanak, kocsikáztatják a gyerekeket ,és 16 éve megrendezik a helyi fogathajtó versenyt – mondta el Rádiné Gémes Ildikó polgármester, az idei verseny fővédnöke, aki versenyen kívül maga is bakra ült és végighajtott a nem könnyű pályán.

Részletek
Pénteken kezdődik a III. Tősfeszt!

Pénteken kezdődik a III. Tősfeszt!

2014. július 24. 09:00

Harmadik alkalommal rendezi meg a Plain-Rock Egyesület a térségben egyedülálló, kizárólag élőzenei strandfesztiválját, ahol a közönség akár a medencéből is hallgathatja kedvencei koncertjét a Tősfürdőben július 25-én és 26-án.

Részletek
135 éve született Móra Ferenc

135 éve született Móra Ferenc

2014. július 20. 11:20

Móra Ferenc író, költő, újságíró, muzeológus 135 évvel ezelőtt, 1879. július 19-én született Kiskunfélegyházán. Az elemi iskola elvégzése után a félegyházi gimnáziumba került. Ekkor írta első, félegyházi ihletettségű verseit tanítványához, első szerelméhez, majd későbbi menyasszonyához. Egyetemi évei alatt már jelentek meg írásai az Új Időkben és a Félegyházi Hírlapban.

Részletek