Amire büszkék vagyunk

Amire büszkék vagyunk

2015. augusztus 16. 13:00

A monumentális épület igényes felújításával, restaurált erkélyével, gyönyörű homlokzatával újra eredeti szépségében díszíti Kiskunfélegyháza város központját. Ma a Móra Ferenc Művelődési Központnak ad helyet. Műemléki védettség alatt áll.

Részletek
A motorosok a várossal, a városlakók a motorosokkal ismerkedtek

A motorosok a várossal, a városlakók a motorosokkal ismerkedtek

2015. augusztus 15. 18:30

Szombaton délelőtt a városi könyvtár előtti parkolóban állították le járgányaikat a nemzetközi motoros találkozó résztvevői. Miközben ők megcsodálták szecessziós városházánkat, és ellátogattak a Kiskun Múzeumba, a félegyházi közönség csodálkozva szemlélte a motorokat. Látható volt itt a legmodernebb, mindennel felszerelt csodaszerkezet éppúgy, mint azok a felújított és karban tartott motorok, amelyek után évtizedekkel ezelőtt áhítoztunk.

Részletek
Újabb építkezés, újabb munkahelyteremtés

Újabb építkezés, újabb munkahelyteremtés

2015. augusztus 14. 17:00

Újabb cég kezdi meg működését a félegyházi ipari parkban. Az ICE-STORE Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. és a városvezetés augusztus 14-én írta alá a területhasználati megállapodást. A cég egy logisztikai központot épít 2 hektáros területen, amely hűtőházaival és infrastruktúrájával elsősorban az Integrál Zrt. üzleti igényeit szolgálja majd. Emellett azonban a város 60 kilométeres körzetében több húsüzemnek és baromfifeldolgozónak is hasznos szolgáltatásokat nyújt. A közel egymilliárd forintos beruházás 50-60 új munkahelyet is teremt a városban – mondta el az aláírást követő sajtótájékoztatón Dobosné Németh Otília ügyvezető.

Részletek
„Szelíd motorosok” a Parkerdőben

„Szelíd motorosok” a Parkerdőben

2015. augusztus 14. 07:30

Igazi családi fesztivál volt a Parkerdőben az oldalkocsis motoros találkozó első napja csütörtökön. Gyermekek, anyukák, apukák és nagyszülők százai vették birtokba a tisztásokat, csodálták és kipróbálták a kétkerekű, pontosabban - az oldalkocsi okán - háromkerekű járgányokat, majd pedig az Alma együttessel közösen énekeltek, táncoltak, vetélkedtek. De ez csak a kezdet volt. Pénteken és szombaton folytatódik a buli. Gyermekmotoroztatás, jobbnál jobb koncertek várják a nagyérdeműt.

Részletek
Megkezdődött a 2015-ös parlagfű-szezon

Megkezdődött a 2015-ös parlagfű-szezon

2015. augusztus 14. 08:25

A parlagfű átlagos pollenkoncentrációja az elmúlt héten elérte azt a szintet, ami az arra érzékenyeknek már tüneteket okozhat. Ezért az Országos Közegészségügyi Központ figyelmeztető jelzést adott ki az ország túlnyomó részére.

Részletek
Anyakönyvi hírek

Anyakönyvi hírek

2015. augusztus 13. 14:40

A Kiskunfélegyházán és környékén 2015. 32. hetében házasságot kötők és elhunytak névsora a Félegyházi Közlöny hírportálon.

Részletek
Gátér elkényezteti a fiatal művészpalántákat

Gátér elkényezteti a fiatal művészpalántákat

2015. augusztus 14. 09:30

Lassan országossá, nemzetközivé válik a gátéri művészeti tábor. Idén a község és a térség gyermekei mellett a fővárosból, Miskolcról és a Vajdaságból is érkeztek a kézművességgel, zenével és tánccal ismerkedni vágyó fiatalok. A fokozódó érdeklődés elsősorban a színvonalas szakmai programoknak köszönhető, de nem elhanyagolandó, hogy a falu lakói befogadták a programot, gyerekeikként kezelik a táborlakókat, és szeretettel gondoskodnak is róluk.

Részletek
Az ifjúsági szervezeteknek össze kell fogniuk

Az ifjúsági szervezeteknek össze kell fogniuk

2015. augusztus 13. 11:30

Csúcspontján 2000 látogatóval, sok önkéntessel, sűrű programmal és mintegy 250 állandó táborlakóval lezajlott a hétvégén Csomakőrösön, a Háromszéki Ifjúsági Tanács (HÁRIT) által szervezett idei Sic Feszt – Székelyföldi szabadegyetem. A rendezvénynek vendége és előadója volt a kiskunfélegyházi Eszik Bence, a Societas alelnöke is.

Részletek