Valóban „miénk itt a tér”!

Valóban „miénk itt a tér”!

2015. május 23. 20:50

Ezt érezhették a félegyháziak, amikor ma délután a családdal közösen kilátogattak a Petőfi- és a Béke térre. Képzőművészeink a szabadtéri kiállítás mellett fazekalással, kézműves foglalkozásokkal várták a fiatalokat és felnőtteket. Bábszínház is szórakoztatta a nagyérdeműt, és sok-sok játéklehetőség is adódott, miközben cifra bajuszú férfiemberek sokaságával találkozhattak a városközpontban.

Részletek
Bajuszkirály, akinek a bajusz nem játék, hanem küldetés

Bajuszkirály, akinek a bajusz nem játék, hanem küldetés

2015. május 25. 14:45

A marosvásárhelyi Szentpétery István lett a VII. Kunsági Bajuszfesztivál bajuszkirálya. A harmadik alkalommal megválasztott kunsági bajuszkirály ismét megfogadta, hogy királyi bajuszát jól karbantartja, valamint egy éves királysága idején az ősi magyar bajuszhagyományt és annak követését hirdeti.

Részletek
Félegyháza a bajusz fővárosává vált

Félegyháza a bajusz fővárosává vált

2015. május 23. 19:30

Az ég megszentelte a bajuszfesztivál megnyitóját, csak az a baj, hogy egy kicsit több szenteltvíz jutott a kelleténél – mondta Gulyás László főszervező, amikor a rendezvény délelőtti megnyitóját a zuhogó eső miatt a Béke tér helyett, a városi könyvtárban kellett megtartani. Hozzátette, a bajuszosok nem adják fel, megmutatják a városnak ékességeiket, legfeljebb zárt tereket választanak.

Részletek
Kiderült az ég, megtelt a tér

Kiderült az ég, megtelt a tér

2015. május 23. 14:30

A zuhogó eső miatt nem lehetett megtartani a VII. Kunsági Bajuszfesztivál megnyitóját a Béke téren. Alig két óra múlva, az időjárás jobbra fordultával, megtelt a tér érdeklődőkkel, a bajuszosokkal, a zenei-, harci bemutatóikkal, és a gyermekjátékokat, kézműves portékáikat kínálókkal. Pillanatnyilag remény van arra is, hogy a Garabonciások és a Feltrei Zászlóforgatók színpompás bemutatója is zavartalan lesz kora délután, és a bajuszversenyt is az Ótemplom előtt felállított színpadon lehet megtartani.

Részletek
Az Év Boltja verseny győztesei közt a Félegyházi pékség

Az Év Boltja verseny győztesei közt a Félegyházi pékség

2015. május 22. 17:00

2015-ben először írta ki az Élelmiszer szaklap Az Év Boltja versenyt. A kiírásra csaknem 90 színvonalas nevezés érkezett - a verseny egyértelmű sikerrel debütált. A zsűri először egy rangsort állított össze, majd kiválasztotta a kategóriagyőzteseket, de különleges építészeti megoldásért is díjazott egy üzletet.

Részletek
Mert a bajusz nem csak szőr!

Mert a bajusz nem csak szőr!

2015. május 22. 19:25

Birodalmi-, angol-, természetes- és magyar bajusz. Csak néhány kategória azok közül, amelyeknek viselői megjelennek május 25-én Félegyházán a VII. Kunsági Bajuszfesztiválon. Az előőrs mindenesetre ma már megérkezett. Tartottak is rögtön egy tudományos bajusz konferenciát a Kiskun Múzeumban. A rendezvényen Kunkovács László Kossuth-díjas fotóművész „Pásztorélet” című kiállítását is megnyitotta Somogyi Győző Kossuth-díjas festőművész. Igaz, ő renitens módon, szakáll nélkül vállalkozott a feladatra.

Részletek
A család szépíti mindennapjait

A család szépíti mindennapjait

2015. május 22. 13:35

Gyermekei, unokái és dédunokái szépítik mindennapjait a 90 éves Luca néninek. A család szombaton jön össze a köszöntésre, amire már nagyon készül. Május 22-én Balla László alpolgármester is felkereste Dobos Menyhértnét, hogy oklevéllel és virágcsokorral köszöntse a város nevében.

Részletek