A bolhapiacon mindenki jól járt

A bolhapiacon mindenki jól járt

2015. január 24. 20:20

Az Innovációs Központban szervezte meg a Huszka József Hagyományőrző Egyesület a „Kiskunfélegyházi Bolhapiacot” január 24-én. A vásár bevételét a városi könyvtár udvarában elhelyezendő Reményik Sándor, kolozsvári születésű költő emlékére állítandó dombormű öntési költségeire fordítják – mondta el Kollár László a bolhapiac főszervezője.

Részletek
Felvételi tájékoztató a könyvtárban

Felvételi tájékoztató a könyvtárban

2015. január 24. 13:50

Kihirdették a 2015 februárjában induló (keresztféléves) felsőoktatási képzések felvételi ponthatárait, amelyek már elérhetők a felvi.hu oldalon. A felvételizők az E-felvételi felületén, illetve - ha megadták mobiltelefonszámukat - SMS-ben is értesülhetnek eredményeikről.

Részletek
Korondon is ünnep a Magyar Kultúra Napja

Korondon is ünnep a Magyar Kultúra Napja

2015. január 22. 22:29

A „Magyar nyelv szobránál” koszorúzással és ünnepi műsorral emlékezett meg nemzeti himnuszunk születésnapjáról Kiskunfélegyháza székelyföldi testvértelepülése. Korond polgárai január 22-én, déli 12 órakor gyűltek össze, hogy emlékezzenek. A korondi kisiskolások a Páll Lajos Kultúrotthonban az „Álomjárat” című gyermekverseket tartalmazó CD-t mutatták be, Tófalvi Csilla tanárnő vezetésével.

Részletek
Elismerés hősies helytállásért

Elismerés hősies helytállásért

2015. január 23. 08:25

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Mogyoródi úti székházában január 21-én újdonsült tűzoltótiszteket avattak, azok pedig, akik hősies helytállást tanúsítottak munkájuk során vagy szabadidejükben, elismerést vehettek át Dr. Bakondi György tű. altábornagytól, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatójától.

Részletek
Folytatódik a „Panel-program” Kiskunfélegyházán

Folytatódik a „Panel-program” Kiskunfélegyházán

2015. január 22. 19:10

Újra lehetőségük nyílik a félegyházi társasházak energiamegtakarítást eredményező korszerűsítésre, felújításra. A lakóközösségeknek február 18-áig lehet benyújtani pályázataikat az önkormányzatnál. A kérvényeket február végén bírálja el a képviselő-testület. A pályázat részleteit sajtótájékoztató keretében ismertették január 22-én a városházán.

Részletek