Belátható időn belül megszüntetik a beázást a piac fedett részén

Belátható időn belül megszüntetik a beázást a piac fedett részén

2015. október 19. 20:00

Sokan és nagy érdeklődéssel várták a piacon szervezett lakossági fórumot október 19-én. Sorjáztak is a kérdések és javaslatok bőven a városvezetés, a VSZKSZ, illetve a piac üzemeltetéséért felelősök felé. A legtöbben arra voltak kíváncsiak, hogy mikor szűnik meg a fedett rész beázása, és a szabadtéri területen a csapadékvíz elvezetésének hiányosságai. Röviden fogalmazva: eső idején meddig folyik a víz a vásárlók és eladók nyakába, meddig kell vízben állni, kerülgetni a tócsákat piaci napokon?

Részletek
Akcióban a közterület-felügyelők

Akcióban a közterület-felügyelők

2015. október 21. 07:30

Sok pénzt megspórolhatnának a félegyházi autósok, ha jobban ügyelnének a közlekedési táblák, és a KRESZ-szabályok – például az útkereszteződéstől és a gyalogátkelőhelytől számított 5, továbbá a buszmegálló előtt 15, utána 5 méterre vonatkozó megállási tilalom – betartására. Ezek ugyanis a leggyakoribb okok, amiért a közterület-felügyelők a szélvédőre helyezik a büntető cédulákat – tudom meg Szabó Gábortól és Ipacs Józseftől, míg a napi bejárási tervük állomásait követjük. A két közterület-felügyelőt azért kísértük el körútjukra, hogy - minden közlekedő okulására – számba vegyük a város kritikus parkolási pontjait.

Részletek
Szépül a  tér

Szépül a tér

2015. október 19. 16:25

Megkezdődtek a munkálatok a Móra Ferenc Gimnázium előtt. A mai napon (október 19-én, hétfőn) lezárták a munkaterületet, és felvonultak a munkagépek is. A fejlesztés eredményeként hamarosan egy apró tér, afféle "agora" alakul ki a gimnázium előtti járdaszakasz kiszélesítésével. A kerékpártárolót a Wesselényi utcára áthelyezve egy ellipszis formájú, díszköves, padokkal tarkított közösségi tér szolgálja majd a pihenni, beszélgetni vágyókat. A munkálatok során külön figyelmet fordítanak az érintett szakaszon lévő öreg fákra.

Részletek
Ha erre az sms-re válaszol, a számlája bánja

Ha erre az sms-re válaszol, a számlája bánja

2015. október 19. 13:20

Csalók a Nemzeti Adó-és Vámhivatalra hivatkozva kérnek bankkártyaadatokat az állampolgároktól - figyelmeztet a NAV. Annak, aki a csaló sms utasításait követve kiadja adatait, számolnia kell azzal, hogy bankkártyájáról pénzt emelhetnek le. Az sms üzenetben adóvisszatérítést helyeznek kilátásba, amennyiben a címzett az interneten keresztül megadja adatait.

Részletek
Gazdikereső

Gazdikereső

2015. október 19. 16:00

Rovatunkkal az elkóborolt ebek és gazdájuk egymásra találását szeretnénk segíteni. Amennyiben a gazda nem jelentkezik az állatért, az 14 nap elteltével szabadon egy új gazdához juttatható.

Részletek
Zarándoklat és keresztáldás

Zarándoklat és keresztáldás

2015. október 19. 18:30

Kiskunfélegyházáról a Sarlós Boldogasszony-templomból indult október 17-én reggel az a zarándoklat, amellyel Berecz Skolasztikára, a Szent Benedek Leányai Társaság alapítójára emlékeztek. A tiszaalpári Zárdatemplomig tartó több mint 20 kilométeres zarándoklathoz kecskeméti, lakiteleki, valamint kiskőrösi hívők csatlakoztak, és velük tartott Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke is. A zarándoklat keretében áldották meg az úgynevezett Sárga iskolai keresztet, amelyet a Berecz Skolasztika Alapítvány közreműködésével újítottak fel az alpári tanyavilágban.

Részletek
Kapcsolatteremtés a rendőrség és a cigány nemzetiség tagjai között

Kapcsolatteremtés a rendőrség és a cigány nemzetiség tagjai között

2015. október 19. 09:30

Különböző korosztályú gyermekeknek szervezett rajzverseny a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság és a Cigány Nemzetiségi Önkormányzat október 17-én a Szakmaközi Művelődési Házban. A gyermekek szorgalmasan készítették alkotásaikat, amelyeket rangsorolt a zsűri. A valódi cél azonban nem a versengés volt, így aztán mindenki jól is érezte magát. Az ecsetet, ceruzát és tollat ragadó gyermekek mindegyike kedves ajándékkal térhetett haza.

Részletek
Kelendőek voltak az őszi virágok

Kelendőek voltak az őszi virágok

2015. október 18. 07:30

A félegyháziak - főleg a hölgyek - nagyon szeretik a virágot. Ameddig ez így lesz, addig nekünk megéri dolgozni. Az emberek jobban szeretik azokat a növényeket, amelyeket mi nevelünk, mint a külföldről behozottakat. Tudják, hogy magyar éghajlaton nevelkedtek, és csak szebbek lesznek, ha megfogadják gondozási tanácsainkat – mondta Fekete István kertész az őszi virágvásáron. Szavait igazolja, hogy a Petőfi téren október 17-én délelőtt, az esős idő ellenére is sokan megfordultak. Volt, aki csak nézelődött, gyönyörködött, de vásárló is akadt bőven.

Részletek