Újabb kártevő közeledik Magyarország felé

Újabb kártevő közeledik Magyarország felé

2014. november 23. 11:55

Megjelent Európában a kis kaptárbogár, amely a méhészeteket teljesen tönkreteheti. Egyelőre olasz területen pusztít a kártevő, s a magyar méhészek remélik, nem is lépi át a határunkat egy sem belőlük. Mindenesetre figyelik a mozgását, bár ezekben a hetekben inkább a rendkívül elszaporodott atkával gyűlik meg a bajuk.

Részletek
Bemutatkozás és jövőformálás az erdélyi testvértelepüléseken

Bemutatkozás és jövőformálás az erdélyi testvértelepüléseken

2014. november 21. 14:20

Bemutatkozó látogatást tett Csányi József polgármester Kiskunfélegyháza erdélyi testvértelepülésein, Tordán, Korondon és Segesváron. A félegyházi küldöttséget minden településen nyitottan fogadták a polgármesterek és képviselők. Azonban valamennyi helyszínen megfogalmazták, hogy Ficsór József polgármester halála után a hivatalos kapcsolatok elhalványultak, úgy érezték, hogy Félegyháza számára nem fontosak a már kialakított kapcsolatok.

Részletek
20 év - 4 elnevezés - 1 eszme

20 év - 4 elnevezés - 1 eszme

2014. november 22. 08:00

20 évvel ezelőtt alapították a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Hírös Közterületi Támogató Alosztályát. A Bács Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságon 1994. május 1-jén alakították meg 19 fővel Lénárt András r. alezredes vezetésével a Beavatkozó Alosztályt. Kezdetben a két csoportban működő alosztály 11 fővel Kecskeméten, 8 fővel Baján működött. Az utóbbi a „Gepárd”, míg a kecskeméti csoport a „Hírös” nevet viselte.

Részletek