Továbbra is ingyenesen igényelhető a sárgafedelű

Továbbra is ingyenesen igényelhető a sárgafedelű

2015. szeptember 4. 09:30

Az FBH-NP Nonprofit Kft., mint a térség hulladékgazdálkodási közszolgáltatója, ezúton tájékoztatja a Tisztelt lakosságot és a közületeket, hogy elindította a 2 kukás gyűjtési rendszert, annak érdekében, hogy a háztartásokban képződött hulladék mennyisége minél magasabb arányban hasznosuljon, csökkentve ezzel a lerakóba kerülő hulladékmennyiséget.

Részletek
Elhunyt dr. Móczár László

Elhunyt dr. Móczár László

2015. július 20. 12:00

Életének 101. évében elhunyt dr. Móczár László, félegyházi születésű tudós. Édesapja, Móczár Miklós a Tanítóképzőben tanított, innen nevezték ki a jászberényi tanítóképző igazgatójának. Móczár László a 2000-es évek elején domborműves emléktáblát avatott édesapja emlékére a PG földszinti folyosóján.

Részletek
Állásajánlatok

Állásajánlatok

2015. július 20. 09:00

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kiskunfélegyházi Járási Hivatal Járási Munkaügyi Kirendeltségének jelenlegi állásajánlatai az alábbiakban olvashatók. Az ajánlatokról további információ a Kiskunfélegyházi Járási Munkaügyi Kirendeltség címén kérhető: 6100 Kiskunfélegyháza, Petőfi tér 4-5., Tel.: 76/461-745.

Részletek
„Helyettem írta Móra”

„Helyettem írta Móra”

2015. július 19. 18:30

Ezt a címet adták a nemrégiben megalakult Móra Ferenc Társaság tagjai annak az összeállításnak, amelyet a szülőház udvarán adtak elő július 18-án. A társaság tagjai olyan írásokat idéztek, amelyek közel állnak szívükhöz, gondolkodásmódjukhoz. Az előadás a családját, szülővárosát rajongással szerető írót, az elkötelezett muzeológust éppúgy felidézte, mint a közéletre fogékony kritikus , és sokszor iróniával és humorral fogalmazó publicistát. A rendezvényen a házigazdák a Mórák receptjei alapján készült süteményekkel kínálták a résztvevőket. A megemlékezést követően az író Móra téri szobránál helyezték el a megemlékezés, a tisztelet koszorúit, virágait.

Részletek
Mezgé piknik

Mezgé piknik

2015. július 19. 15:00

A városlakók és érdeklődők számára is nyitott tangazdaságot szeretne üzemeltetni a Mezőgazdasági Szakképző Iskola. Ennek jegyében rendezték meg az első lovas, gasztro-, családi napot. A rendezvény keretében rendezték meg a megyei díjlovas bajnokság egyik fordulóját is. A kezdeményezés jó fogadtatásra talált. A szórakoztató programok több mint 500 látogatót vonzottak.

Részletek
Elkészült a csarnok

Elkészült a csarnok

2015. július 20. 15:00

Befejeződött a Kész Aréna városi sportcsarnok felújítása. Ezzel a fenntartási költségek csökkentése és az állagmegóvás volt elsősorban a 3P Kész Aréna célja. A több mint egy hónapig tartó munkálat során többek között a parketta újracsiszolása, újralakkozása történt meg, továbbá kicserélték a kazánégőfejeket, amitől a fűtési költségek jelentős csökkenését várják a jövőben.

Részletek