Akik a félegyháziak egészségéért dolgoznak

Akik a félegyháziak egészségéért dolgoznak

2014. július 10. 09:36

Mint arról korábban már beszámoltunk, július 3-án, csütörtökön a kecskeméti városháza dísztermében köszöntötte dr. Zombor Gábor, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára, dr. Mészáros János, a GYEMSZI DA Térségi Igazgatóság igazgatója, aki július 1-jétől az egészségügyért felelős államtitkár kabinetfőnöke, Rausch Sándor, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke és dr. Svébis Mihály főigazgató a Bács-Kiskun Megyei Kórház Semmelweis-nap alkalmából kitüntetett orvosait, ápolóit és kórházi dolgozóit. A félegyházi kórházból négyen részesültek elismerésben.

Részletek
Meg sem nézte az ügyeletes orvos az elhunytat

Meg sem nézte az ügyeletes orvos az elhunytat

2014. július 9. 13:20

Napok óta „kézről kézre jár” a világhálón a Bense család szomorú kálváriájának története. Komoly dilemma ilyen helyzetben, hogy – szinte egyidőben a temetéssel – illendő-e nyilvánosan felidézni a felkavaró eseményeket. Az érintettek szerint ha ezzel akár egyetlen beteget, vagy hozzátartozót meg tudunk kímélni valami hasonlótól, már megérte.

Részletek
Orgoványi takarék - a személyes felelősségre vonás szükségessége is felvetődhet

Orgoványi takarék - a személyes felelősségre vonás szükségessége is felvetődhet

2014. július 9. 17:00

Az eddigi ismeretek alapján olyan súlyos szabálytalanságok történtek az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezetnél, amelyek a személyes felelősségre vonás szükségességét is felvethetik - közölte Németh Lászlóné, a Miniszterelnökség Magyar Fejlesztési Bankot érintő kormányzati döntésekért, a Magyar Posta felügyeletéért és a takarékszövetkezetek integrációjáért felelős államtitkára az MTI-vel.

Részletek
Ellenőrzik a vasúti átjárókat

Ellenőrzik a vasúti átjárókat

2014. július 9. 15:00

A vasúti átjárókban történő balesetek megelőzése érdekében a MÁV Zrt. a rendőrséggel közösen júliusban három hétköznap végez ellenőrzéseket Bács-Kiskun megye vasúti átjáróiban.

Részletek
Tapasztalatcserén  a székelyföldiek

Tapasztalatcserén a székelyföldiek

2014. július 8. 21:41

Jöjjön létre a Székelyföldi értéktár! Ezt fogja kezdeményezni félegyházi tapasztalatcseréjéről hazatérve Grüman Róbert. A Kovászna Megyei Önkormányzat képviselője, a Kapus Krisztián polgármesterrel közösen megtartott sajtótájékoztatón azt is elmondta, hogy a helyi értéktár bizottság munkája mellett az ifjúsági önkormányzat működését is ajánlja majd az erdélyi településeknek, közösségeknek.

Részletek
Jé! Itt lakni is lehet!

Jé! Itt lakni is lehet!

2014. július 8. 19:52

Meglepetéssel várja kollégistáit a szeptemberi tanévkezdéskor a Szent Benedek Gimnázium. A diákok ugyanis egy kifestett, megújult környezetbe költözhetnek. A hálótermek is átalakulnak. Szépen kialakított, élhetőbbé tett terek fogadják a diákokat.

Részletek
Segítsünk Jánoskának!

Segítsünk Jánoskának!

2014. július 8. 17:45

Török Jánoska szülei ezúton is köszönetüket fejezik ki mindazoknak, akik bármilyen módon segítik, támogatják a beteg kisfiút. A kupakok továbbra is leadhatók a félegyházi és kecskeméti Spar Áruházakban, a Kiskunfélegyházán az ÉNÓ-ban a mozi mögött, a városi könyvtárban, a művelődési házban, vagy a Jász utca 14/a alatt. Nagyobb mennyiségért Félegyházán el is mennek a szülők.

Részletek