Sokkoló állapotok az illegális bőrfeldolgozóban

Sokkoló állapotok az illegális bőrfeldolgozóban

2015. február 9. 13:35

Levágott ló és birkafejeket valamint belsőségeket találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal munkatársai egy Bács-Kiskun megyei illegális bőrfeldolgozóban. Csaknem negyven tonna állati mellékterméket kell megsemmisíteni, a bírság milliós lehet.

Részletek

Baleset az M5-ös autópályán - frissítve!

2015. február 9. 10:05

A rendelkezésre álló adatok szerint 2015. február 9-én 8 óra 27 perckor az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán, a 118-as kilométerszelvény közelében két személygépkocsi eddig tisztázatlan körülmények között összeütközött. A helyszínelés teljes útlezárás mellett folyt, melyet 10 óra 30 perckor befejeztek a rendőrök, feloldották a teljes útlezárást, újra zavartalanul haladhat a forgalom.

Részletek
Alakulóban a félegyházi jégkorong válogatott?

Alakulóban a félegyházi jégkorong válogatott?

2015. február 7. 22:39

Természetes vizeinken aligha lehetett volna hódolni korcsolyázási szenvedélyünknek az idei télen. A városközpontban megépült jégpálya szerencsére a plusz fokok ellenére is folyamatosan használható volt. A lehetőséggel több ezren éltek idáig. De nem csak a korcsolyák kerültek elő. A nappali csuszingálók után este már a hoki ütőkkel és koronggal felszerelt fiatalok és felnőttek is birtokba vették a pályát.

Részletek
Farsangi hangulat a könyvtárban

Farsangi hangulat a könyvtárban

2015. február 7. 22:00

A vidám lakomák, bálok, mulatságok, népünnepélyek időszakát éljük, azaz farsang van. A Petőfi Sándor Városi Könyvtár családi szombatján is erről szóltak a foglalkozások. A kézműves szekcióban álarcok és szemüvegek készültek. Sokan kihasználták az alkalmat arra is, hogy farsangi maskarájukat bemutassák, lemérve a tetszési indexet.

Részletek
Kik seprik majd a kéményeket?

Kik seprik majd a kéményeket?

2015. február 9. 07:30

Az önkormányzatoktól a katasztrófavédelem venné át 2015. novemberétől a kéményseprési közszolgáltatást egy törvénytervezet szerint. A belügyminisztérium akár közmunkásokkal is elvégeztetné a feladatot. A szakma nem tartja ezt jó ötletnek.

Részletek
Félegyházi lett a Societas országos alelnöke

Félegyházi lett a Societas országos alelnöke

2015. február 7. 17:30

A Societas - Baloldali Ifjúsági Mozgalom hétvégén rendezett országos tisztújító kongresszusán a kiskunfélegyházi Eszik Bencét választotta alelnökké. A városi önkormányzat Művelődési és Szociális Bizottságának tagját, a helyi közélet aktív résztvevőjét terveiről és célkitűzéseiről kérdeztük.

Részletek