Újjáépítik a balesetveszélyes járdaszakaszt

Újjáépítik a balesetveszélyes járdaszakaszt

2014. július 23. 12:01

Eredetileg csak a járda szélességében készült volna térburkolat a Kossuth utcán a városházától a Zrínyi utcáig terjedő szakaszon. A környék lakói azonban azt kérték, hogy az építkezés során újítsák meg a rendkívül balesetveszélyes és elhasználódott OFOTÉRT melletti néhány méteres szakaszt is. A képviselő-testület Szamosi Endre önkormányzati képviselő közbenjárására előteremtette az ehhez szükséges pénzt, így hamarosan járhatóvá válik ez a szakasz is. Mindemellett az ivókút környezete is megszépül.

Részletek
Elhárították a veszélyt a tűzoltók

Elhárították a veszélyt a tűzoltók

2014. július 23. 07:24

Tűz ütött ki szerdán hajnalban Kecskeméten, az Ipar utcában lévő olajlepárló üzem melletti kazánházban. A kecskeméti hivatásos tűzoltók légzésvédelem mellett két habsugárral rövid idő alatt eloltották a tüzet. A gyors beavatkozásnak köszönhetően a lángok nem terjedtek át a csarnokra, ezáltal sikerült megmenteni a csarnokban kiépített nagy értékű technológiai rendszert. Az esethez a katasztrófavédelmi mobil labort és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot is riasztották. A tűz okának kiderítésére hatósági eljárás indult.

Részletek
Elmélyült és vidám  motoros találkozó

Elmélyült és vidám motoros találkozó

2014. július 22. 21:23

Egy lengyelországi minta alapján szervezték meg hét évvel ezelőtt az első motoros találkozót Pálosszentkúton a szerzetesek. A program azóta évről évre gazdagodik, és a motoros zarándokok száma is gyarapszik – mondta el az idei rendezvényt értékelve Antal atya. Baráti közösségek alakultak, amelyek mindig új tagokat vonzanak, akik közül sokan először találkoznak az egyházzal, a szerzetesekkel. A zarándokhely ilyenkor nyitott kapuval vár mindenkit, és amint ez idén is látható volt, a bemutatóknak, játékos foglalkozásoknak köszönhetően, már-már világi eseménnyé változott.

Részletek
Tisztelet az aratóknak

Tisztelet az aratóknak

2014. július 22. 21:01

Nagy Ferenc, amikor olvasta a Félegyházi Közlönyben a haleszi és selymesi aratócsapatok sikereit, tollat ragadott és verset írt. Ezzel kívánta elismerni a hagyományőrzők eredményeit. Szerkesztőségünket arra kérte, hogy tegyük közzé. Hozzátette, versével szeretné megköszönni mindazoknak a munkáját is, akik részt vettek (részt vesznek) a betakarításban.

Részletek
Felépítenék az Árpád-kori Aranymonostort

Felépítenék az Árpád-kori Aranymonostort

2014. július 23. 08:30

Bács-Kiskun megye, azon belül pedig Bugac turisztikai fejlesztéséről tanácskoztak a térség szakemberei és településvezetői. A megbeszélés kiemelt témája a Bugac határában feltárt Árpád-kori bazilika és kolostor újbóli felépítése volt.

Részletek
Toronyóra, láncostul

Toronyóra, láncostul

2014. július 22. 12:00

Él egy család Kunszálláson, akiket a közös örömökön, együtt megélt sorson és leküzdött nehézségeken túl összeköt a közös lelkesedés is. A Hatvani család elkötelezett értékmentő.

Részletek
Dr. Kurth Endre nekrológ

Dr. Kurth Endre nekrológ

2014. július 22. 08:22

1960. május 17-én született Kiskunfélegyházán. Édesapja Dr. Kurth Géza belgyógyász főorvos volt, édesanyja Boros Erzsébet. Gyermekkori emlékei a félegyházi kórházhoz kötötték, ahol szolgálati lakásban lakott a család. Életének igazán szép időszaka volt ez, az egyik legszebb. A kórház csodálatos, akkoriban még arborétumhoz hasonlatos parkjában játszott bátyjával, dr. Kurth Gézával, és olyan, azóta méltán ismertté vált félegyházaiakkal, mint például d. Garai István, dr. Édes István, vagy Mátyás Linda. Olykor a kórtermekben is játszottak, például a betegágyakon tologatták egymást a dolgozók nagy ijedtsége és a betegek derültsége közepette. Már ezekben az időkben közel került a betegekhez és az egészségügyhöz. Nem is volt kérdés, hogy az orvosi pályát választja. Mindig orvos akart lenni.

Részletek
Bringával a Duna forrásához és vissza

Bringával a Duna forrásához és vissza

2014. július 22. 10:00

Augusztusban pattan nyeregbe Hojsza Fruzsina és Ballagi Károly, hogy Félegyházáról egészen a Duna forrásához és vissza kerekezzenek. A mintegy 2700 kilométeres túra útvonala elkészült. A fiatalok egy egész hónapot szánnak a kalandra.

Részletek
„Kirepítő fészek”

„Kirepítő fészek”

2014. július 21. 18:49

Több jeles személyiség mellett Vészits Andrea, az író ükunokája és a szegedi Móra Ferenc Múzeum munkatársai is jelen voltak Móra Ferenc születésének 135. évfordulójára megrendezett ünnepségen. A rendezvény 10 órakor „Engem Félegyháza tett íróvá...” címmel a Móra Emlékbizottság tagjainak előadásaival kezdődött. A vendégek és a félegyházi közönség a Móra Emlékháznál elhelyezett emléktábla után a nagy mesemondó Móra téri szobránál rótták le tiszteletüket.

Részletek
Közeleg a parlagfűszezon

Közeleg a parlagfűszezon

2014. július 21. 18:45

Július utolsó hetében, augusztus elején támad a pollen. A tavalyinál várhatóan több virágpor lesz a levegőben. Az ÁNTSZ közlése szerint dúsan nő a parlagfű, mivel a száraz telet csapadékos tavasz követte és júniusban, júliusban is sok eső esett.

Részletek