Szabó Balázs koncert a  Móra giminél

Szabó Balázs koncert a Móra giminél

2015. szeptember 23. 16:40

A nyitott Templomok éjszakája program keretében szeptember 19-én koncertet adott Szabó Balázs és Zenekara Kiskunfélegyházán. A Móra Ferenc Gimnázium előtt megrendezett esemény a Kiskunfélegyházi Baptista egyház jóvoltából jött létre. A koncert megálmodója a gyülekezet lelkésze, Hostyánszki Péter volt.

Részletek
Félegyháza az Ízőrzőkben

Félegyháza az Ízőrzőkben

2015. szeptember 23. 12:30

A következő Ízőrzők című műsorban – szeptember 26-án, szombaton 12.45-kor - Kiskunfélegyháza lesz a Duna Televízióban. A stáb az Amatőr Királyi Szakácsok vendége volt, akik számos főzőversenyről hozták már el az első helyezést. Makainé Marica és Bojtor Tibor kiváló ételeket készített, és sok hasznos tanáccsal is ellátja a nézőket.

Részletek
Véradások Kiskunfélegyházán

Véradások Kiskunfélegyházán

2015. október 7. 09:30

Októberben is szervez véradást a Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezete. Vért adhat minden egészséges ember, aki már betöltötte 18. életévét, de még nincs 65 éves, testsúlya pedig meghaladja az 50 kg-ot. Ezenkívül érdemes tudni, hogy férfiak akár ötször, nők viszont maximum háromszor adhatnak vért egy évben. A két véradás között pedig legkevesebb 56 napnak el kell telnie.

Részletek
Díszfényben a víztorony

Díszfényben a víztorony

2015. szeptember 23. 17:30

Üzembe helyezték Félegyháza új víztornyának díszvilágítását. Rádi Rudolf, a z önkormányzat városüzemeltetési osztályának vezetője elmondta: a belső részben 4 db LED reflektort szeretnek fel, amelyek alulról fölfelé világítják meg az 54,5 méter magas építményt.

Részletek
Hová tehetjük a limlomot?

Hová tehetjük a limlomot?

2015. szeptember 24. 11:30

Nem kell megvárni az évenkénti egyszeri, tavaszi lomtalanítási akciót, a házakban és kertekben felszaporodott zöldhulladékot és a szelektíven gyűjtött, veszélyes és nem veszélyes hulladékokat a HULLADÉKUDVARBAN is el lehet helyezni.

Részletek
Szomszédoltak Fülöpjakabon

Szomszédoltak Fülöpjakabon

2015. szeptember 23. 11:30

Szomszédoló címmel új típusú civil kezdeményezés indult útjára a hétvégén Fülöpjakabon, melynek lényege, hogy közelebbről is megismerjék egymást a településen élők. Hosszú távú célja pedig a helyi kereskedelem fellendítése.

Részletek
Szűréssel az egészségért

Szűréssel az egészségért

2015. szeptember 22. 13:30

Egészségügyi szűrőnapot rendeztek szeptember 18-án a "Komplex telep-program Kiskunfélegyháza város Alpári út - Délibáb utca szegregátumban" című pályázat keretében. Az eseményen különböző szűrő vizsgálatokkal és tanácsadással várták az érdeklődőket.

Részletek
Szüreti bál

Szüreti bál

2015. szeptember 22. 17:30

Szeptember 19-én, szombaton rendezték meg a Szakmaközi Művelődési Házban a kiskunfélegyházi Béke Klub hagyományőrző szüreti bálját. Az idei találkozót Tapodi József szervezte meg. A rendezvényen jelen volt Kiskunfélegyháza város alpolgármestere Balla László is.

Részletek
Szépítik a temetőket

Szépítik a temetőket

2015. szeptember 23. 07:30

Pazar kora őszi napsütésben indulunk Fehér Tamással temetői sétára. Azt mondja, hetekig tudna beszélni Félegyháza két ma is működő temetőjéről: szépségéről, értékeiről, méltóságáról, az itt nyugvó elődök síron túlról is ható tanításiról. Hamar rájövök, hogy nem túlzott a temetkezési részlegvezető. Lelkes elhivatottsága nyomán olyan oldalát mutatja meg a sírkert, amit eddig még sohasem láttam meg.

Részletek