Minden nap 120 rászorulót vendégelnek meg

Minden nap 120 rászorulót vendégelnek meg

2015. július 28. 08:25

Szent Anna napja jeles évforduló a Wojtyla Barátság Központ életében. A népkonyha gondolata éppen tíz esztendővel ezelőtt fogalmazódott meg, rá egy évre pedig már osztották az ételeket. Erről emlékeztek meg a hét végén a sorsközösség tagjai és az önzetlen támogatók.

Részletek
Virágok Doberdóból

Virágok Doberdóból

2015. július 27. 16:00

A Szűts család méltán lehet büszke Baurenfeind Gyulára, aki az 1848-as szabadságharc első hősi halottja volt. Szenttamás első sikertelen ostrománál ágyúgolyó vitte el a lábát és belehalt a sérülésbe. Szűts Tamás ükapja, Váradi Ignác pedig népfölkelő főhadnagyként harcolt Szenttamás elesténél.

Részletek
Aratás

Aratás

2015. július 27. 14:00

Nagy Ferenc olvasónk juttatta el hozzánk Aratás című versét, amellyel a mezőgazdaságban dolgozóknak mond köszönetet fáradságos munkájukért.

Részletek
Ragaszkodás a szűkebb szülőhelyhez

Ragaszkodás a szűkebb szülőhelyhez

2015. július 27. 18:00

Sok fiatal eltitkolja, vagy szégyelli, hogy külterületen él. Nem ezek közé tartozik Kiss Nóra, akinek felmenői több generáción át Haleszban éltek, és a városrész alapító családjai közé tartoznak. Nóra itt nevelkedett, itt járt iskolába, és most is itt él. Családjához, szűkebb szülőhazájához való ragaszkodása jeléül döntött úgy, hogy házasságának polgári szertartását a történelmi haleszi haranglábnál tartják meg. Kiss Nóra és Fődi Viktor kapcsolatát Csányiné Mászáros Ágnes anyakönyvvezető szentesítette a harangláb melletti hangulatos parkban július 25-én. Az egyházi szertartásra Petőfiszálláson, a vőlegény szülőfalujában került sor. Az ifjú házasok Haleszban kezdik meg közös életüket.

Részletek
Besöröztek a múzeumban

Besöröztek a múzeumban

2015. július 26. 07:30

Bizonyosságot nyert, hogy a Kiskun Múzeum udvara igazi közösségi tér, ahol a megemlékezések, a tudományos konferenciák mellett szórakoztató rendezvényeket is lehet rendezni. Az első Félegyházi Jótékonysági Sörfesztiválon több száz ember állt sorba a finom kézműves sörökért, a színpad előtti nézőtér éppúgy nem maradt üresen, mint a vendéglátást biztosító asztalok környéke. De a szélmalom udvara is élettel volt tele. Az érdeklődők közül sokan a múzeum tárlatvezetését is igénybe vették, és a sörfőzés történetét, a sörcímkéket, plakátokat bemutató kiállítást is megtekintették.

Részletek