„Szelíd motorosok” a Parkerdőben

„Szelíd motorosok” a Parkerdőben

2015. augusztus 14. 07:30

Igazi családi fesztivál volt a Parkerdőben az oldalkocsis motoros találkozó első napja csütörtökön. Gyermekek, anyukák, apukák és nagyszülők százai vették birtokba a tisztásokat, csodálták és kipróbálták a kétkerekű, pontosabban - az oldalkocsi okán - háromkerekű járgányokat, majd pedig az Alma együttessel közösen énekeltek, táncoltak, vetélkedtek. De ez csak a kezdet volt. Pénteken és szombaton folytatódik a buli. Gyermekmotoroztatás, jobbnál jobb koncertek várják a nagyérdeműt.

Részletek
Megkezdődött a 2015-ös parlagfű-szezon

Megkezdődött a 2015-ös parlagfű-szezon

2015. augusztus 14. 08:25

A parlagfű átlagos pollenkoncentrációja az elmúlt héten elérte azt a szintet, ami az arra érzékenyeknek már tüneteket okozhat. Ezért az Országos Közegészségügyi Központ figyelmeztető jelzést adott ki az ország túlnyomó részére.

Részletek
Anyakönyvi hírek

Anyakönyvi hírek

2015. augusztus 13. 14:40

A Kiskunfélegyházán és környékén 2015. 32. hetében házasságot kötők és elhunytak névsora a Félegyházi Közlöny hírportálon.

Részletek
Gátér elkényezteti a fiatal művészpalántákat

Gátér elkényezteti a fiatal művészpalántákat

2015. augusztus 14. 09:30

Lassan országossá, nemzetközivé válik a gátéri művészeti tábor. Idén a község és a térség gyermekei mellett a fővárosból, Miskolcról és a Vajdaságból is érkeztek a kézművességgel, zenével és tánccal ismerkedni vágyó fiatalok. A fokozódó érdeklődés elsősorban a színvonalas szakmai programoknak köszönhető, de nem elhanyagolandó, hogy a falu lakói befogadták a programot, gyerekeikként kezelik a táborlakókat, és szeretettel gondoskodnak is róluk.

Részletek
Az ifjúsági szervezeteknek össze kell fogniuk

Az ifjúsági szervezeteknek össze kell fogniuk

2015. augusztus 13. 11:30

Csúcspontján 2000 látogatóval, sok önkéntessel, sűrű programmal és mintegy 250 állandó táborlakóval lezajlott a hétvégén Csomakőrösön, a Háromszéki Ifjúsági Tanács (HÁRIT) által szervezett idei Sic Feszt – Székelyföldi szabadegyetem. A rendezvénynek vendége és előadója volt a kiskunfélegyházi Eszik Bence, a Societas alelnöke is.

Részletek
Szódával a hőség ellen

Szódával a hőség ellen

2015. augusztus 12. 18:00

Mint korábban már megjelent a helyi médiumokban, a nagy hőség miatt Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata szódavizet oszt a városháza előtt és a piacnapokon a piactéren. Az óriási hőség és folyamatos hőségriadók miatt már több, mint 40 nagy palack szódavizet kapott az önkormányzat a JÓZSA –SZÓDÁ-tól, ami a lakosság számára elérhető a fenti helyeken.

Részletek
Változik a piac nyitva tartása az augusztus 20-i ünnep miatt

Változik a piac nyitva tartása az augusztus 20-i ünnep miatt

2015. augusztus 17. 09:30

Augusztus 21-én, pénteken a zöldség-, tej, gyümölcs stb., élelmiszerpiac a megszokott rendben üzemel Kiskunfélegyházán, azonban a Béke téren a ruházati és iparcikk piac nem lesz megtartva. Augusztus 22-ét és 23-át már nem érinti a változás, a VSZKSZ várja az árusokat és a vásárlókat.

Részletek
HENT: hamisak a fiatalok elképzelései a hamisításról

HENT: hamisak a fiatalok elképzelései a hamisításról

2015. augusztus 12. 13:20

Az eredeti termék gyártóit tartják a hamisítás legnagyobb áldozatainak a magyar fiatalok, ugyanakkor a társadalmat, a közjót és az államot csak elenyésző részük gondolja a hamisítási piac vesztesének, derült ki a HENT és a TÁRKI közös, az egyik legnépszerűbb hazai könnyűzenei fesztiválon készített kutatásából.

Részletek
Felbolydul a város!

Felbolydul a város!

2015. augusztus 12. 13:15

Számos nagyszabású program megrendezésére készül Félegyháza az elkövetkező időszakban. A Nemzetközi Oldalkocsis Motoros Találkozó, az augusztus 20-ai ünnep, a Paprika-Nap és a Libafesztivál egyaránt ezreket mozgósíthat. A rendezvények természetesen érintik a város mindennapjainak, közlekedésének rendjét is. Az ezzel kapcsolatos szervezési, biztosítási teendőket augusztus 11-én minden érintett részvételével egyeztették a városházán. Többek között döntöttek az útlezárások és forgalomkorlátozások időpontjairól is:

Részletek