A századik életévemet mindenképpen meg akarom élni

A századik életévemet mindenképpen meg akarom élni

2015. március 9. 18:45

A lépcsőket már nem kettesével, csak egyesével veszem, de tíz esztendő múlva is várom a köszöntést. Ezt is megfogalmazta Faragó Dezső bácsi, akit 90. születésnapján a városvezetés nevében Balla László alpolgármester és Szamosi Endre önkormányzati képviselő köszöntött fel március 9-én Kazinczy utcai otthonában. Dezső bácsi azért is örült a köszöntésnek, mert ez egyben felesége, Ilona asszony születésnapja is, így együtt ünnepelhetnek.

Részletek
Szívből ráérezni arra, hogy magyarok vagyunk

Szívből ráérezni arra, hogy magyarok vagyunk

2015. március 9. 16:00

Tíz évvel ezelőtt a táncszínház tagjaival, Kasza Ákos művészeti vezetővel arról beszélgettünk, milyen csodálatos forradalmi hangulat alakulhatott ki 1848 márciusában a Pilvax kávéházban. Elhatároztuk, hogy megidézzük ezt az érzést, színpadra visszük „A költő visszatér” darabot és bemutatjuk a félegyházi közönségnek, megpróbálva megértetni, átragasztani az akkori forradalmi ifjúság életérzését – így emlékezett a rockopera félegyházi keletkezésére Kovács- Csonka Szilvia, az egyesület titkára. Táncosaink a tizedik évfordulóra felújították a darabot, amelyet a forradalom előestéjén, március 14-én 19 órakor a művelődési központ színháztermében mutatnak be.

Részletek
Zenés időutazás a Muzsikással

Zenés időutazás a Muzsikással

2015. március 9. 12:05

A magyar népzenéről, a népzenei szokásokról, hagyományokról tanulhattak a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola diákjai azon az énekórán, amit a nemzetközi hírű Muzsikás együttes tartott.

Részletek
Ellenőrzik a biztonsági öv használatát

Ellenőrzik a biztonsági öv használatát

2015. március 8. 13:25

Háromnapos, országos közlekedésbiztonsági akciót indít a rendőrség hétfőn, hogy ellenőrizze a biztonsági öv, a biztonsági gyermekülés és a bukósisak előírásszerű használatát - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK).

Részletek