Helyi hírek 2016. január 14. 11:30 Forrás: Petőfi Népe

Otthont keres a háromgyermekes anyuka

Otthont keres a háromgyermekes anyuka
Három gyereket felnevelni egy házaspárnak sem könnyű. Hát még egy egyedülálló fiatalasszonynak, akinek se munkája, se otthona nincs. Gyermekei folyamatosan betegek, ám senki segítségére nem számíthat.

A harmincéves Tímár Diána három gyermekkel maradt egyedül. Miután férje elhagyta, kényszerből költözött a családok átmeneti otthonába, ahol négy éve 15 négyzetméteren osztoznak. Az otthont azonban júniusban, azaz a tanév végig el kell hagyniuk – panaszolta Diána. Elmondta, a bajt tovább fokozza, hogy mindhárom gyermeke asztmás lett, folyamatosan betegek, kórházról, kórházra járnak.

A családról egy éve már olvashattak. Diána akkor azért fordult a nyilvánossághoz, mert epilepsziás kislányának egy terápiás kutyát szeretett volna. Liliána álma félig megvalósult, mert azóta iskolájában rendszeresen tartanak kutyaterápiás foglalkozásokat. Liliána a három gyermek közül a legidősebb, 2005-ben született, 18 hónapos kora óta kezelik epilepszia miatt. A kislány betegsége kiszámíthatatlan. Van, hogy hónapokig rohammentes, de olyan is előfordul, hogy több roham követi egymást. Élete emiatt folyamatos rettegésben telik, mindezt tetőzi az asztma – mesélte a fiatal anyuka, aki azt is elmondta, Liliána a betegsége miatt speciális iskolába jár, lassan és nehezen megy számára a tanulás, de eredményei kitűnőek.

Diánától azt is megtudtuk, legkisebb gyermeke, a hároméves Martin asztmával és reflux-szal küzd. A nyolcéves, középső fiú is folyamatosan beteg. Ugyanakkor Gábor nagyon alkalmazkodó, mindenre figyelmet fordít, mindenben segít. Egyszóval: ő a családfő – fogalmazott Diána. Mint mondta, beadta ugyan az igényt önkormányzati bérlakásra és nyilvántartásba is vették, de a hivatalban nem sok jóval kecsegtették.

– Most abban bízom, hogy legalább közmunkára kiközvetítenek. Már két hónapja könyörgök, de alig akad 8 órás munka középműszakban. Mindent elvállalok, még a temetőbe is szívesen dolgoznék, csak legyen végre munkám, amit a gyerekek mellett is elvégezhetek. Nem számíthatok senkinek a segítségére. A szüleim betegek, a másik nagyszülők tudomást sem vesznek az unokákról. Nincs, aki helyettem elmenjen a gyerekekért a bölcsődébe, vagy az iskolába. A gyerekek gyakran emlegetik az apukájukat, aki viszont évek óta nem kereste őket – tette hozzá Diána, akinek az állami gyerektartással együtt havonta 106 ezer forint jövedelme van, ám ebből nem tud annyit félrerakni, hogy albérletbe menjen, mert mindenhol kauciót, azaz két havi lakbért kérnek előre. De nem csak albérletre, hanem egy nagy teljesítményű inhalálógépre is szüksége lenne a családnak. Jelenlegi elavult gépükkel ugyanis kínszenvedés a három asztmás gyerek otthoni kezelése. Újat venni viszont nem tudnak, hiszen a gép közel 100 ezer forintba kerül.

Diána azért kér segítséget, mert úgy érzi, összeroppan a ránehezedő terhek alatt. Minden segítséget szívesen fogad.
Elérhetősége: 06-70/5388771
Számlaszáma: Raiffeisen Bank 12061002-01501342-00100001


Fotó: Vajda Piroska





 

Kövessen minket a Facebookon is!